Telegram bot ekleme Android’de nasıl yapılır?

telegram-bot-ekleme

Botlar, popüler anlık mesajlaşma uygulamasını rakiplerinden öne çıkaran önemli özelliklerinden biri. Üstelik kullanmak da kolay. Telegram bot ekleme tüm ayrıntılarıyla bu yazımızda. Birçok işleve otomatik erişebileceğin bu mini yazılımları sohbetlerine eklemek için hemen oku!

Telegam bot nedir?

Telegram bot, platform üzerinde çalışabilen yapay zeka destekli üçüncü taraf mini yazılımlara denir. Sohbetlerde bu yazılımlarla mesaj atarak, komut vererek ve satır içi isteklerde bulunarak etkileşime geçebilirsin. Botlar aracılığıyla birçok hizmeti ve işlevi otomatik olarak gerçekleştirebilirsin.

Botlar sayesinde yeni çıkartmalar keşfedebilir, oyunlar oynayabilir, ortak zevklere sahip olduğun insanlarla tanışabilir, sana özel bildirimler ve haberler alabilir, ödeme işlemleri de dahil aklına gelebilecek birçok şeyi yapabilirsin.

Popüler bazı botlardan örnekler verelim:

  • Gmail Bot (@gmailbot) ile e-postalarına sohbet ekranından ulaşabilirsin.
  • YouTube Bot (@youtube) ile YouTube videoları bulup sohbetlerinde paylaşabilirsin.
  • Gamee (@gamee) ile oyun oynayabilir ve arkadaşlarına meydan okuyabilirsin.
  • Sticker Bot (@sticker) yeni çıkartma ve emoji bulmanı sağlar.
  • PollBot (@pollbot) ile anket düzenleyip arkadaşlarına gönderebilirsin.
  • Weatherman (@weatherman_bot) yaşadığın şehrin hava durumu bilgilerini öğrenebilirsin.
  • Store Bot (@storebot) Telegram’daki en iyi botları keşfetmeni sağlar.

Botlar, verilen izinlere göre kişisel bilgilerine veya sohbet içeriklerine erişebilir. Telegram tarafından onaylanmış ve çok fazla erişim izni istemeyen botları kullanman yararına olur.

Telegram Bot Ekleme

Şimdi bu popüler botları nasıl bulacağını ve Telegram sohbetlerine ekleyeceğine bakalım. Bunun için aşağıdaki adımları izle:

1. Uygulamayı aç. Sağ üst köşedeki büyüteç simgesine dokun.

telegram-bot-ekleme

2. Arama çubuğuna botun adını yaz (örneğin gamee).

telegram-bot-ekleme

3. Sonuçlar listelenecek. Burada aradığın bota tıkla.

telegram-bot-ekleme

4. Botun sohbet sayfası açılacak. Başlat düğmesine bas. Artık bu bot sohbetlerinde gösterilecek. Sunduğu hizmetlerden yararlanmaya başlayabilirsin.

telegram-bot-ekleme

Telegram Grubuna veya Kanalına Bot Ekleme

İstersen Telegram grubuna veya kanalına bot ekleyebilirsin. Yukarıda bir botla nasıl sohbet başlatacağına değindik. Keşfettiğin yeni botları grup veya kanalarına ekleyebilir ve arkadaşlarınla paylaşabilirsin.

👥 Grup veya kanal açmayı hala bilmiyorsan Telegram kanal açma ve grup oluşturma blog yazımızı okuyabilirsin.

Gruba veya kanala bot eklemek için şu adımları izle:

1. Sohbet başlattığın bota tıkla (örneğin gamee).

telegram-bot-ekleme

2. Sohbet sayfasının üst kısmında botun profil resmine dokun.

telegram-bot-ekleme

3. Botla ilgili bilgilerin yer aldığı profil sayfası açılacak. Burada alt kısımda yer alan Gruba veya Kanala Ekle düğmesine dokun.

telegram-bot-ekleme

4. Eklemek istediğin kanalı/grubu seç.

telegram-bot-ekleme

 

5. Açılan sayfada bota verebileceğin izinler gösterilir. Dilediğin izni imleci oynatarak açıp kapatabilirsin. Botu Yönetici Olarak Ekle düğmesine dokun. Uyarı mesajını Yönetici Olarak Ekle’ye dokunarak onayla.

telegram-bot-ekleme

6. Kanallar için botu yönetici olarak eklerken gruplar için üye olarak ekleyebilirsin.

telegram-bot-ekleme

Telegram bot ekleme sandığın kadar zor değilmiş. Sen de “Telegram’da birinin beni engellediğini nasıl anlarım?” diye merak ediyorsan hemen makalemizi incele.

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram kullanımı kolay, gizliliğini ve kullanıcı verilerini koruyan bir mesajlaşma uygulaması. Sesli ve görüntülü arama yapabilir, kanal kurabilir, 200.000 kişilik gruplar oluşturabilir, 2 GB’a kadar dosya paylaşabilir, çoklu fotoğraf gönderebilir ve canlı yayın yapabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…