Instagram Hayalet Takipçi Bulma ve Silme Nasıl Yapılır?

instagram-hayalet-takipçi-bulma

Paylaşımlarındaki beğeniler takipçi sayına göre az mı? Etkileşim istediğin düzeyde değil mi? Instagram hayalet takipçi bulma ve silme çözüm olarak deneyebileceğin yöntemlerden. Takipçilerini analiz ederek karar verebilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için hemen okumaya başla!

Instagram Hayalet Takipçi Nedir?

Takipçi sayına göre beğenilerin, izlenme oranların ve yorumların düşükse bunun nedeni hayalet takipçiler olabilir. Seni takip etmeye başlayıp hiçbir etkileşimde bulunmayan yani hiç beğeni, izleme veya yorum yapmayan pasif takipçilere hayalet takipçi denir.

Bu takipçiler, herhangi bir eylemde bulunmadığını için etkileşiminin düşmesine neden olabilir. Çünkü Instagram, paylaşımını ilk olarak küçük bir takipçi kitlesine gösterir. Bu kitleden gelen tepkiye göre gösterilen kişi sayısı giderek artar.

Akışta ilk gösterilen kişiler arasında hayalet takipçiler varsa etkileşim oranın düşeceğinden daha fazla kişiye gösterilmeyebilir. Bu durumda beğeni sayıların düşer, keşfete düşmen zorlaşır.

Instagram Hayalet Takipçi Bulma

Instagram hayalet takipçi bulma adına özel bir araç sunmaz. Profesyonel hesaplar için istatistikler paylaşır, takipçi analizleri ve verileri sunar. Ancak seni takip edip de hiçbir eylemde bulunmayan takipçileri göstermez.

Hayalet takipçileri bulma adına kullanabileceğin Followers & Ghost Followers üçüncü taraf uygulamalar var. Bu uygulamalar hayalet takipçileri bulmayı kolaylaştırır. Ancak bu tür üçüncü taraf bir uygulamayı kullanmaktan kaynaklı doğabilecek tüm sorumluluklar sana aittir.

Biraz zaman alsa da yazılım kullanmadan yapabilirsin. Hayalet takipçiler, genellikle sahte veya bot hesaplardır. Gerçek bir sahibi olsa da uzun süredir fotoğraf paylaşmıyor ve beğeni yapmıyor olabilir.

Hayalet takipçilerin, profil resmi ve bilgileri genellikle eksik olur. Artık faal olmayan bir kişi, topluluk, web sitesi, hizmet veya şirket hesabı, seni takip etmeye devam ettiği için bir süre sonra hayalet hesaba dönüşür. Instagram’da takibi bırakanlar nasıl anlaşılır makalemizi okuyarak kolayca öğrenebilirsin.

Profili tam, aktif, paylaşım yapan ama hiçbir gönderini beğenmeyen veya yorum yapmayan bir hesap da aslında senin için hayalet sayılır.

Instagram Hayalet Takipçi Silme

Etkileşimini artırmana yardımcı olması adına hayalet takipçilerini silebilirsin. Üçüncü taraf bir uygulama kullanıyorsan verilen talimatlara göre bunu kolayca yapabilirsin. Instagram üzerinden kendin yapmak istersen hayalet olarak tespit ettiğin hesabı takipten çıkarmalısın. Bunun için:

1. Instagram’ı aç. Tespit ettiğin hayalet hesabın profiline git.

2. Profil sayfasının sağ üst köşesindeki üç noktaya dokun.

3. Açılan menüden Takipçiyi Çıkar seçeneğine tıkla.

instagram-hayalet-takipçi-silme

4. Uyarı mesajını Çıkar diyerek onayla.

instagram-hayalet-takipçi-silme

 

İkinci bir yol olarak:

1. Instagram’ı açıp kendi profil sayfana gir.

2. Üstteki Takipçi sekmesine dokun.

instagram-hayalet-takipçi-silme

3. Tespit ettiğin hayalet takipçinin adını Arama kutucuğuna yazarak veya listeyi aşağıya doğru kaydırarak bul. Yanındaki Kaldır seçeneğine dokun.

instagram-hayalet-takipçi-silme

 

4. Takipçiyi çıkarmak isteyip istemediğine dair soru sorulacak. Çıkar diyerek onayla.

instagram-hayalet-takipçi-silme

Üst üste takipçi çıkarmamaya özen göster. Hesabını büyütmek adına takipçi satın almaman yararına olacaktır. Instagram hayalet takipçi bulma ve silme ile ilgili değineceklerimiz bu kadar. İnsanların seni Instagram’da etiketlemesi nasıl engellenir blog yazımızı şimdi incele.

APK indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. Unfollowers & Ghost Followers (Follower Analysis)

    Unfollowers & Ghost Followers (Follower Analysis)

    Unfollowers & Ghost Followers ile Instagram’da seni kimler takibi bırakmış, karşılıklı takipleştiğin kişiler kim, hayalet takipçilerin var mı öğrenebilirsin. Takipçilerinle ilgili analizler alabilmen için çeşitli araçlar sunar. Takipçi çıkarma işlemlerini kolaylaştırır. Beyaz liste, çoklu hesap desteği sunar.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …