WhatsApp Büyük Boyutlu Dosya Gönderme Nasıl Yapılır?

whatsapp-büyük-boyutlu-dosya-gönderme

Sadece sohbet etmek değil dosya paylaşmak da istiyorsan günümüzün mesajlaşma uygulamaları bunu mümkün kılıyor. Ama WhatsApp büyük boyutlu dosya gönderme konusunda biraz kuralcı ve belli bir büyüklüğün üstüne izin vermiyor. Neler yapabileceğini keşfetmek için okumaya devam et!

Büyük Boyutlu Dosya Gönderme WhatsApp’ta Nasıl Yapılır?

WhatsApp, bir mesajatardan çok daha fazlasına sahip. Her ne kadar dişli rakibi Telegram (2GB) kadar olmasa da belli bir boyuta kadar dosya paylaşmana imkan tanıyor. Bu bir video veya belge olabilir. Uygulama üzerinden paylaşabileceğin maksimum dosya boyutu 100 MB.

Bu sınırı bir nebze olsun aşmanın yolları var. Yine WhatsApp’ı kullanarak 100 MB’tan büyük dosyalar paylaşabilirsin. Şimdi kullanabileceğin bu yöntemlere bakalım.

1. WhatsApp veya Uygulama ile Sıkıştırma

Büyük boyutlu bir video paylaşmak istiyorsan WhatsApp’ın otomatik sıkıştırma özelliğinden yararlanabilirsin. Uygulama, 100MB üzeri videoları veri tasarrufu adına daha küçük boyutlu hale getirerek gönderir. Onda birinden daha küçük hale getirebiliyor. Görüntü kalitesinde kayıplar olabilir.

whatsapp-büyük-boyutlu-dosya-gönderme

Tek yapman gereken Ataç simgesine dokunduktan sonra Galeri’den videonu seçmek. Aksi takdirde otomatik sıkıştırma özelliği işe yaramıyor. Çünkü WhatsApp, PDF veya diğer format türlerindeki belgeleri sıkıştıramaz. Bu yüzden Belge olarak seçim yapmaman gerekir.

Daha büyük boyutlu videoları paylaşmak ve görüntü kalitesine kendin karar vermek istiyorsan Panda isimli video sıkıştırma uygulamasını kullanabilirsin. Tek yapmak gereken sıkıştırma kalitesini seçmek.

whatsapp-büyük-boyutlu-dosya-gönderme

2. Google Drive Benzeri Bulut Hizmetler

Bir bulut depolama hizmetinden yararlanarak hem video hem de her türlü belgeyi boyut sorunu yaşamadan WhatsApp’tan paylaşabilirsin. Google Drive 15GB ücretsiz depolama sunar. Google Drive’a yükleyeceğin bir dosyanın linkini WhatsApp’ta paylaşabilir ve indirilmesini sağlayabilirsin.

Yapman gereken Google Drive’da ilgili dosyanın Bağlantıyı Kopyala seçeneğini kullanarak aldığın linkini WhatsApp’ta paylaşmak. Aynı şekilde diğer bulut dosya depolama uygulamalarını kullanarak da yapabilirsin.

whatsapp-büyük-boyutlu-dosya-gönderme

3. WeTransfer Benzeri Online Dosya Paylaşma Hizmetleri

Kullanabileceğin diğer bir yöntem ise dosya paylaşmayı mümkün kılan çevrim içi hizmetler. Bu hizmetler arasında en sık kullanılanlardan biri olan WeTransfer ile 2GB’a kadar ücretsiz dosya paylaşabilirsin.

Öncelikle dosyanı WeTransfer’e yükle. Bağlantıyı Al ve Bağlantıyı Kopyala seçeneklerini kullanarak dosyanın linkini edin. Bunu WhatsApp’ta arkadaşınla paylaş.

WhatsApp büyük boyutlu dosya gönderme yöntemleri paylaştık. İstersen WhatsApp grup bağlantısı nasıl oluşturulur blog yazımızı da şimdi incele.

Android tutorial içerikleriyle AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. Panda Video Sıkıştırıcı Film Video Boyut Küçültücü

    Panda Video Sıkıştırıcı Film Video Boyut Küçültücü

    Panda Video Sıkıştırıcı, Android cihazındaki mevcut videoları sıkıştırmana yarayan gelişmiş bir araç. Büyük boyutlu videolarını farklı seçeneklerle sıkıştırarak daha küçük boyutlu hale getirebilirsin. Böylelikle videolarını, sosyal medyada veya e-posta olarak daha hızlı bir şekilde paylaşabilirsin.

Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?
Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?

Videolarını beğenerek izlediğin içerik üreticilere destek olmanın bir yolu da sanal hediyeler göndermek. TikTok’ta jeton nasıl alınır bilmiyorsan bu rehber sayesinde öğrenebilir ve içerik üretenlere sanal hediyeler gönderebilirsin. Detayları keşfetmek için okumaya devam et! T…

Telegram’da mesajın ne zaman okunduğunu nasıl anlarım?
Telegram’da mesajın ne zaman okunduğunu nasıl anlarım?

Mesajını gönderdin ama karşı taraf okudu mu okumadı mı çok mu merak ediyorsun? Telegram’da mesajın ne zaman okunduğunu nasıl anlarım diye sormaya artık paydos. Uygulamanın yeni özelliği sayesinde bu soruna kolayca cevap bulabilirsin. Nasıl mı, detaylar için okumaya devam et! …

Telegram gizli kanaldan video indirme nasıl yapılır?
Telegram gizli kanaldan video indirme nasıl yapılır?

Severek izlediğin bir videoyu diğer arkadaşlarının da görmesini istiyor ancak indiremiyor musun? Telegram gizli kanaldan video indirme aslında mümkün. Atacağın birkaç adım sayesinde bunu kolayca başarabilirsin. Nasıl yapacağını ve gerekenleri öğrenmek için okumaya devam et! T…

Telegram çalışmıyor mu? İşte düzeltmenin yolu
Telegram çalışmıyor mu? İşte düzeltmenin yolu

Severek kullandığın mesajlaşma uygulaması artık çalışmıyor mu? Hemen paniğe kapılmana gerek yok. Telegram çalışmıyor ise düzeltmek için deneyebileceğin yollar var. Bu rehberde bahsedilen adımları uygulayarak tekrar mesajlaşmaya başlayabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…