TikTok Analiz ve İstatistikleri: Erişim ve Bilgi Alma

tiktok-analiz

Sosyal medyanın en sevilen kısa video paylaşım uygulaması TikTok’u kullanıyor musun? Yoksa bir yayıncı mısın? TikTok analiz ve istatistikleri ile içeriklerinin ne kadar başarılı olduğunu, takipçilerinin özelliklerini ve çok daha fazlasını öğrenmek için hemen okumaya başla!

TikTok Analiz ve İstatistikleri

Çektiğin kısa videoların ne kadar etkili ve başarılı olduğunu anlamak adına TikTok istatistikleri oldukça önemli. Zayıf ve güçlü yönleri tespit edebilir, hedef kitlene yönelik daha kaliteli içerikler paylaşabilirsin. TikTok analizleri sayesinde büyüme sürecine göz atabilir, daha doğru adımlar atabilirsin.

Bugün TikTok analiz ve istatistik araçlarını nasıl kullanacağını, bu verilere ulaşmak için neler yapman gerektiğine dair çok faydalı bilgiler paylaşacağız. Ayrıca alternatif arıyorsan deneyebileceğin en iyi Tiktok benzeri uygulamalar listemize bakabilirsin.

TikTok Analiz ve İstatistiklerine Nasıl Ulaşılır?

İstatiksel verilere ulaşmak için öncelikle hesabını bir profesyonel hesaba dönüştürmelisin. Hesabını, içerik üretici veya işletme olarak ayarlamalısın. Normal kullanıcılar istatiksel araçlara erişemez. Hesabını profesyonel hesaba dönüştürmek için şu adımları izle:

1- TikTok’u aç ve ekranın sağındaki Ben tuşuna bas.

tiktok-analiz

2- Profil sayfan açılacak ve ekranın sağ üst köşesindeki üç çizgiye tıkla.

tiktok-analiz

3- Hesabı yönet seçeneğine gir.

tiktok-analiz

4- Pro hesaba geç seçeneğine dokun.

tiktok-analiz

5- Açılan menüden hesap tipini İçerik üreticisi veya İşletme olarak seç.

tiktok-analiz

6- İçerik Üreticisi seçmen durumunda Kategori ve Cinsiyet seçimi yap ve Bitti’ye dokun.

tiktok-istatistikleri

Doğrulama işlemi istenirse e-posta hesabını veya telefonunu kullanarak bunu yapabilirsin. Artık TikTok, sayfan için istatistikler tutmaya başlayacak. Geçmiş gönderilerin için veriler alman zor. Ortalama 7 gün sonra tam olarak analizleri ve istatistikleri net bir şekilde görmeye başlayabilirsin.

TikTok Video İstatistiklerini Nasıl Bakılır?

Paylaştığın bir videonun analizlerini görmek için:

1- Uygulamayı aç ve ekranın sağındaki Ben tuşuna bas.

2- Kontrol etmek istediğin videoyu bul.

3- Videonun sağ alt köşesindeki üç noktaya dokun.

tiktok-istatistikleri

4- Açılan menünün sol alt köşesindeki Analiz düğmesine tıkla.

tiktok-istatistikleri

TikTok Profil İstatistiklerine Nasıl Bakılır?

Genel olarak tüm profilinin yani hesabının başarısını ve istatistiklerini kontrol edebilirsin. Bunun için:

1- Uygulamayı aç ve ekranın sağındaki Ben tuşuna bas.

2- Sağ üst köşedeki üç çizgiye tıkla.

3- İçerik Üreticisi Araçları seçeneğine dokun.

tiktok-istatistikleri

4- Analizler seçeneğine gir.

tiktok-istatistikleri

TikTok Analiz ve İstatistikleri Neleri Kapsar?

Analizler bölümünde TikTok üç farklı türde istatiksel verileri incelemene imkan tanır. Bu sekmeler:

tiktok-istatistikleri

  • Genel Bakış: Son 7 gün boyunca oluşan video ve profil görüntülemeleri, beğeniler, yorumlar, paylaşımlar, takipçi sayısı, gibi genel veriler içerir. Son 28 ile 60 gün arasında oluşan verileri seçebilirsin.
  • İçerik: Son 7 günde paylaştığın video sayısı, şu anda trend olan videoların, yeniden eskiye doğru videolarına ait özel veriler gibi bilgiler yer alır.
  • Takipçi: Sahip olduğun takipçi sayısı, son bir haftadaki kayıp ve kazançlar grafiği, büyüme oranı, takipçilerin demografik yapısı, en iyi bölgeleri, takipçi aktifliği gibi bilgiler yer alır.

Video analizlerinde:

tiktok-analiz

Bir videonun izlenme, beğenilme, yorum, paylaşılma, toplam oynatılma süresi, ortalama izlenme süresi, gelen trafiğin kaynağı, videoyu izleyenler arasındaki en popüler konum gibi bilgiler yer alır.

TikTok analiz ve istatistikleri hakkında paylaşacaklarımız şimdilik bu kadar. Çok fazla zaman harcadığını düşünüyorsan uygulama kullanım süresi kısıtlama TikTok için nasıl yapılır yazımızı okuyabilirsin.

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. TikTok

    TikTok

    TikTok ile ilginç videolar düzenleyebilir, inanılmaz efektler uygulayabilir ve sevdiğin müzikleri ekleyebilirsin. Milyonlarca şarkı ve ses efektinin olduğu zengin bir kütüphanesi var. Videolarını diğer sosyal ağlarda da paylaşabilir ve yeteneklerini gösterebilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…