Deepfake Nedir, Nasıl Yapılır, En İyi Android Uygulamalar Hangisi?

deepfake-nedir-nasıl-yapılır

Ünlülerin ortalıkta gezinen sahte videolarını hatırlıyor musun? Gerçeklik algımızı alt üst eden Deepfake nedir, nasıl yapılır, bu alandaki en iyi Android uygulamalar neler, hepsi burada. Sen de kendi videolarını çekip paylaşabilir, herkesi şaşırtabilirsin. Çok daha fazlasını keşfetmek için hemen oku!

Deepfake Nedir?

Yapay zekanın son mucizesi Deepfake nedir diye baktığımızda deep-learning, derin makine öğrenmesi kelimesinin fake sahte kelimesiyle birleştirilmiş hali. Mevcut bir videoda yer alan bir kişinin yapay sinir ağları kullanılarak başka bir kişinin görüntüsüyle değiştirildiği medyalar.

Bir kişinin yüzünü ve sesini taklit ederek gerçekte var olmayan ama oldukça gerçekçi sahte videolar oluşturmaya deepfake deniyor.

İşin yasal olarak sıkıntılı boyutları olduğu kadar eğlenceli bir tarafları da var. Biz işin eğlenceli kısmını paylaşacağız.

Deepfake Nasıl Yapılır?

Deepfake nasıl yapılır diye merak edenler için Android uygulamalar harika sonuçlar sunuyor. Bu uygulamalar arasından REFACE’i inceleyerek nasıl deepfake videolar oluşturabileceğini açıklayalım.

Bu uygulamayı AndroidListe’den indir ve kur. Kurulum sırasında gerekli izinleri vermeyi de unutma.

Deepfake ile kendi sansasyonel sahte videolarını oluşturmak için

1- Uygulamayı açtıktan sonra yüzün ekrandaki daire içinde olacak şekilde ortadaki deklanşöre basarak özçekim yap.

deepfake-nedir-nasıl-yapılır

2- Uygulamanın galerisinden yüzünü değiştirmek istediğin video klibi seç ve Reface düğmesine dokun.

deepfake-nedir-nasıl-yapılır

3- Refacing işlemi başlayacak. Video hazır olduğunda Save to Gallery (Galeriye Kaydet) ve Share (Paylaş) seçeneğini göreceksin.

deepfake-nedir-nasıl-yapılır

Artık kendini Ironman, Hızlı ve Öfkeli’de Vin Diesel veya Taylor Swift olarak görebilir, arkadaşlarını şaşırtabilirsin.

En İyi Deepfake Uygulamaları

Android, bu teknolojiyi mobil cihazlarında kullanmanı sağlayan uygulamalara sahip. En iyi Deepfake uygulamaları AndroidListe’de seni bekliyor!

Yüz değiştirmeye yarayan REFACE listemizin başında.

Harika GIF’ler de oluşturabileceğin Morphin oldukça eğlenceli.

Jiggy ile dans ettiremediğin kimse kalmasın.

Gerçek zamanlı yüz değiştirmeni sağlayan DiffSnap oldukça başarılı.

Bu uygulamalarla ilgili detayları ve indirme linklerini aşağıda bulabilirsin.

Android’de videodan GIF nasıl yapılır, biliyor musun?

Deepfake nedir, nasıl yapılır ile ilgili düşüncelerini, varsa sorularını Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. REFACE: face swap videos

    REFACE: face swap videos

    REFACE, unutulmaz film sahnelerinde, viral olmuş mem ve GIF’lerde kendi yüzünü kullanabileceğin bir yüz değiştirme uygulaması. Deepfake teknolojisinden faydalanan uygulama oldukça eğlenceli klipler çekmene ve paylaşmana imkan tanıyor

  2. Morphin – CGI GIF Studio

    Morphin – CGI GIF Studio

    Morphin, 3D teknolojisinden yararlanarak kendi GIF’lerini oluşturmanı sağlıyor. GIF’de yer alan ana karakterin yerine kendi yüzünü kullanabilirsin. Uygulamanın yapay zekası, deepfake videosuna benzer sonuçlar elde etmeni sağlıyor.

  3. Jiggy: Deepfake GIF Maker - Make anyone dance!

    Jiggy: Deepfake GIF Maker – Make anyone dance!

    Jiggy, fotoğraflarındaki kişileri hareketlendiren bir deepfake uygulaması. Uygulama sayesinde bir fotoğraftaki tüm kişileri dans ettirebilir, şaşırtıcı sonuçlar elde edebilirsin. Kolay düzenleme seçenekleri sayesinde yaşlı birini dahi kimsenin inanamayacağı bir dansçıya dönüştürebilirsin.

  4. DiffSnap-deepfake, kendi fotoğraflarını çeken

    DiffSnap-deepfake, kendi fotoğraflarını çeken

    DiffSnap, gerçek zamanlı olarak yüz değiştirmene imkan tanıyan yapay zekasıyla oldukça eğlenceli bir kamera uygulaması. Maskeleri, filtreleri sayesinde yüz üzerinde değişiklikler de yapabilirsin. Vücut yapısında dahi değişiklik yapabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…