Android’de Videodan GIF Nasıl Yapılır?

videodan-gif-nasıl-yapılır

Kelimelerin yerine hareketli resimlerle kendini daha güçlü ifade etmek ister misin? GIF’ler, bu iş için biçilmiş kaftan. Android’de videodan GIF nasıl yapılır, biliyor musun? Sosyal medyayı kasıp kavuran bu çılgınlığa sen de katıl, GIPHY ile kendi GIF’lerini yap. Hemen oku!

Videodan GIF Nasıl Yapılır Öğren, Sosyal Medyayı Salla!

Sosyal medya ile ilgilenen pek çok insan, en kısa yoldan ve en etkin biçimde kendini ifade etmek istiyor. Bunun yollarından biri de GIF yani hareketli resimler.

Pek çok GIF kütüphanesi var ama kendi videolarından GIF yapabilir, arkadaşlarını şaşırtabilirsin. Duygu ve düşüncelerini eğlenceli bir şekilde açıklayabilirsin.

Videodan GIF Yapma Yolu ve Dönüştürücüler

Videodan GIF yapmanın pek çok yolu var. Kimi uygulamada kolayca GIF yapabiliyorsun. Örneğin, WhatsApp GIF yapma özelliğine sahip.

Uygulamada bu özellik yoksa video GIF dönüştürücü uygulamalar işini oldukça kolaylaştıracak. GIPHY gibi bir uygulamayla bunu nasıl yapacağına ve diğer GIF yapma uygulamalarına bakalım.

1- GIPHY uygulamasını indir. Uygulamayı aç.

2- Ortada yer alan artı (+) simgesine tıkla.

videodan-gif-nasıl-yapılır

3- Kameran açılacak, sağ tarafta yer alan galeri simgesine tıkla.

videodan-gif-nasıl-yapılır

4- Galerinde videolarının bulunduğu dosyayı aç.

videodan-gif-nasıl-yapılır

5- Makas simgesine tıklayarak videonu 6 saniye olacak şekilde kısalt. Tik işaretine dokunarak onayla.

videodan-gif-nasıl-yapılır

6- Diğer eklemek istediklerini menüden seç.

videodan-gif-nasıl-yapılır

a. buradan metin yazabilirsin.

b. Efektler ekleyebilirsin.

c. Geniş bir çıkartma koleksiyonuna erişebilirsin.

videodan-gif-nasıl-yapılır

7- Oka bas, ya GIF’ini paylaş ya da GIPHY’e yükle. Share GIF’e tıkla.

videodan-gif-nasıl-yapılır

8- Save GIF diyerek kaydet, seçili uygulamalarla veya Paylaş simgesine tıklayarak paylaş.

videodan-gif-nasıl-yapılır

Videodan GIF nasıl yapılır, açıkladık. Aşağıdaki uygulamaları deneyebilir ya da geçen yılın en iyi GIF yapma uygulamalarına göz atabilirsin. Konu ile ilgili farklı görüş veya önerilerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. GIPHY

    GIPHY

    Dünyanın en zengin GIF kütüphanelerinden birine sahip giphy.com artık GIPHY uygulaması ile Android cihazlarda. Uygulama ile videolarını GIF’e dönüştürebilir; çıkartmalar, metin ve özel efektler ekleyebilirsin. Sosyal ağlarda paylaşabilir veya webe yükleyebilirsin.

  2. GIF Maker - GIF Editor

    GIF Maker – GIF Editor

    Video GIF dönüştürücü olarak kullanabileceğin GIF Maker pek çok düzenleme seçeneği sunuyor. Videoyu kırpabilir, videoya resim, metin ve çıkartma ekleyebilirsin. Etiketler kullanabilirsin. GIF’lerini İnternet’teki arşivlere yükleyebilir veya paylaşabilirsin.

  3. GIF Maker - GIF Editor, Video Maker, Video to GIF

    GIF Maker – GIF Editor, Video Maker, Video to GIF

    Filigransız ve ücretsiz olarak GIF’ler yapıp düzenleyebileceğin GIF Maker mevcut videolarını da GIF’e dönüştürüyor. Videoyu GIF yapmanın dışında yeninden boyutlandırabilir, güzellik filtreleri ekleyebilir, özel efektler kullanabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…