Telegram Görüntülü Arama Özelliğine Kavuştu!

telegram-görüntülü-arama

Beklenen özellik nihayet popüler mesajlaşma uygulaması Telegram’a da geldi. Artık Telegram görüntülü arama yapabiliyor. Rakiplerine göre biraz geç kalmış olsa da görüntülü konuşma özelliği en sonunda duyuruldu. Uygulamanın bu yeni özelliğine yakından tanımak, nasıl kullanacağını öğrenmek için hemen okumaya başla!

Günümüzde mesajlaşma uygulamaları sadece kısa mesajlar paylaşmakla kalmıyor, birçok özellik daha sunuyor. Anlık mesajlaşma uygulamaları için görüntülü arama neredeyse olmazsa olmazlardan.

Özellikle Koronavirüs salgını sürecinde Zoom gibi birçok video konferans uygulaması popüler hale geldi. Toplu görüşmeleri sanal toplantı odalarına kaydırdılar.

Öyle ki Facebook, Messenger Rooms ile görüntülü konuşulabilecek kişi sayısını 50’ye çıkardı. Sahibi olduğu mesajlaşma uygulaması WhatsApp‘a ve popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’a da bu yeni özelliği entegre etti.

Yaşanan tüm gelişmelere Telegram’ın kayıtsız kalması beklenemezdi. Geç de olsa Telegram görüntülü arama özelliğine kavuştu.

Telegram Görüntülü Arama Özellikleri

Diğer uygulamalarda olduğu gibi Kişiler listendekilerle kolaylıkla Telegram üzerinden görüntülü olarak görüşebileceksin. Görüşmek istediğin kişiye dokunup konuşma başlatman yeterli olacak.

Telegram geliştiricileri, kullanıcıların hatalarla karşılaşabileceği ancak en iyi kullanıcı deneyimini sunmak için çalışmalara devam ettiklerini ifade etmekteler.

Sesli arama sırasında görüntülü aramayı istediğin an açabilir veya kapatabilirsin.

Görüntülü aramalar, resim içinde resim modunu destekliyor. Bu sayede gelen mesajlarına cevap verebilir veya diğer işlemlerini yapabilirsin.

telegram-görüntülü-arama

Görüntülü aramaların uçtan uca şifreleme ile korunuyor. Senin ve sohbet ettiğin kişinin ekranın gösterilen 4 emoji aynı ise görüşmen %100 güvenli demek.

telegram-görüntülü-arama

Şimdilik Telegram, grup görüntülü aramayı desteklemiyor. Yakın bir gelecekte grup halinde de görüntülü olarak görüşebileceksin.

Telegram Görüntülü Arama Nasıl Yapılır?

Telegram görüntülü arama yapmak da çok kolay. Aşağıdaki adımları izleyerek görüntülü konuşmaya başlayabilirsin.

Telegram görüntülü sohbet için:

1- Uygulamayı aç. İki farklı şekilde sohbet başlatabilirsin. Görüntülü konuşmak istediğin kişinin profil sayfasına git.

2- Profil sayfasındaki kamera simgesine tıklayarak görüntülü arama başlat

telegram-görüntülü-arama

ya da

3- Görüntülü arama yapacağın kişiyle olan sohbet sayfana git.

4- Sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayıp Görüntülü Arama seçeneğine dokun.

telegram-görüntülü-arama

Telegram görüntülü arama ilgili düşüncelerini, varsa sorularını Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram kullanımı kolay, gizliliği ve kullanıcı verilerini koruyan bir mesajlaşma uygulaması. Sesli ve görüntülü arama yapabilir, 200.000 kişilik grup oluşturabilir, 1.5 GB’a kadar dosya paylaşabilir, çoklu fotoğraf gönderebilirsin. Vazgeçemeyeceğin uygulamalardan biri olacak!

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?
WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?

Planladığın bir etkinliği paylaşmak ve arkadaşlarını haberdar etmek mi istiyorsun? Belirli gruplar için WhatsApp etkinlik oluşturma imkanı sunuyor. Tek tek haber vermekten kurtulmanı sağlayan bu yeni özelliği nasıl kullanacağını ve yöneteceğini öğrenmek için okumaya devam et!…