Messenger Rooms ile WhatsApp Görüntülü Arama 50 Kişiyle Nasıl Yapılır?

messenger-rooms-whatsapp-görüntülü-arama

WhatsApp görüntülü arama 8 kişiye kadar yapılabiliyor. Daha fazla kişiyle görüşmen mi gerekiyor? Messerger rooms sayesinde artık 50 kişiyle WhatsApp görüntülü konuşma mümkün. Zoom uygulamasına alternatif olabilecek bu yeni özelliği popüler mesajlaşma uygulamasında nasıl kullanacağını öğrenmek için hemen okumaya başla!

Messenger Rooms WhatsApp Görüntülü Aramada Kişi Sayısını Katlıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle insanlar evlerinden çıkamaz olmuş Zoom gibi toplu görüntülü konuşma uygulamaları popüler hale gelmişti.

Bu yeni eğilimin farkında olan Facebook, 50 kişiye kadar insanın bir araya gelip görüntülü arama yapabileceği Messenger Rooms yani oda özelliğini duyurdu.

WhatsApp görüntlü arama 50 kişiye kadar mümkün tabi ki Messenger Rooms sayesinde.

Oda oluşturup insanları davet etmek için Messenger uygulamasının da cihazında yüklü olmalı. Ancak sana gönderilen bir davete katılmak istersen Facebook veya Messenger uygulamasını yüklemek hatta bir hesabın dahi olmak zorunda değilsin.

Bu özellik Beta kullanıcılarına gelmiş durumda ama yakında tüm kullanıcılara gelecek. Şimdi nasıl yapacağına detaylıca bakalım.

Messenger Rooms ile 50 Kişilik WhatsApp Görüntülü Arama Nasıl Yapılır?

WhatsApp görüntülü konuşma 8 kişi ile sınırlı. Daha fazla kişiyle video konferans yapmak istiyorsan Messenger geçiş yapman ve bir oda oluşturman gerekecek.

Oluşturduğun odanın linkini eklemek istediğin kişilerle WhatsApp üzerinden paylaşabilir, katılmaları için arkadaşlarını davet edebilirsin.

Messenger Rooms özelliğini kullanarak WhatsApp görüntülü arama yapmak için:

1. Yöntem:

İlk olarak sohbet üzerinden nasıl başlatacağına değinelim.

1- WhatsApp’ı açıp görüntülü arama yapmak istediğin kişinin sohbetine gir. Mesaj yazdığın bölümdeki ataç simgesine tıkla.

messenger-rooms-whatsapp-görüntülü-arama

2- Açılan pencerede Oda seçeneğine dokun.

messenger-rooms-whatsapp-görüntülü-arama

3- Oda oluşturmak için Messengar’a Geç düğmesine bas.

messenger-rooms-whatsapp-görüntülü-arama

4- …’nın Odası şeklinde bir oda oluşturmak için Facebook hesabına giriş yapmalısın. … Olarak Oda Oluştur düğmesine tıkla.

messenger-rooms-whatsapp-görüntülü-arama

5- …’nın Odası adında odan oluşturulacak. WhatsApp’ta Bağlantı Gönder düğmesine tıkladığında sohbet ekranına geri döneceksin.

messenger-rooms-whatsapp-görüntülü-arama

6- Gönder simgesine tıkladığında bağlantı paylaşılacak. Diğer arkadaşlarını da odana davet etmek için bu bağlantıyı kopyalayıp onlara da gönderebilirsin.

messenger-rooms-whatsapp-görüntülü-arama

2. Yöntem:

Bu kez sohbetten değil de arama sekmesini kullanarak toplu görüntülü konuşma başlatacaksın. Bunun için:

1- WhatsApp’ı aç. Aramalar sekmesine tıkla.

2- Sağ alt köşede telefon ahizenin üstündeki kamera (oda) simgesine dokun.

messenger-rooms-whatsapp-görüntülü-arama

3- Bundan sonra yapacağın işlemler yukarıda anlattığımız yöntemle aynı. Ancak bağlantıyı paylaşmak için tek seferde en fazla 5 kişi seçebilirsin. Yine bağlantıyı kopyalayıp diğer arkadaşlarınla da paylaşabilirsin.

Messenger Rooms ile WhatsApp görüntülü arama hakkındaki düşüncelerini varsa sorularını Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et.

  1. Facebook Messenger

    Facebook Messenger

    Facebook Messenger SMS ve Facebook mesajlarını tek bir yerde toplayabileceğin ücretsiz bir iletişim uygulaması. Sesli ve görüntülü konuşabilir, bireysel veya grupça mesajlaşabilir, resimlerkonum bilgisi ve daha fazlasını paylaşabilir, hikayelere bakabilirsin.

  2. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü arama yapabilir ve arkadaşlarınla sesli mesajlarvideolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…