WhatsApp Spam Bildirme ve Şikayet Etme Nasıl Yapılır?

whatsapp-spam

Bir numaradan istemediğin mesajlar alıp duruyor musun? Bu numarayı veya mesajları WhatsApp spam olarak bildirebilir veya şikayet edebilirsin. Bu sayede başka kişilerin de bu rahatsız edici mesajlardan ve numaradan kurtulmasını sağlayabilirsin. İstenmeyen mesajlardan nasıl kurtulacağını görmek için hemen okumaya başla!

WhatsApp’ta tanımadığın bir numaradan spam içerikli mesajlar alıyorsan bunu engellemenin yolları var. Bahsedeceğimiz yolları kullanarak bu kişiyi veya mesajı spam olarak bildirebilir veya şikayet edebilirsin.

Konuya geçmeden önce WhatsApp virüsleri ve dolandırıcılık yöntemleri hakkında bilgi edinmeyi unutma!

WhatsApp Spam Olarak Bildirme

whatsapp-spam

Tanımadığın bir numaradan ilk defa mesaj aldığında gönderen kişi rehberinde kayıtlı olmadığından bir uyarı mesajı alacaksın. Uyarıda Spam Olarak Bildir, Engelle ve Kişilere Ekle seçeneği yer alacak.

Gönderen kişiyi tanımıyor, mesajda bir linke tıklamanı istiyor, bir tanıtım veya reklam bulunuyor, bariz yazım hataları mevcut ise büyük olasılıkla istenmeyen (spam) bir mesaj almışsın demektir.

Bu durumda spam olarak bildirebilir veya engelleyebilirsin. Kesinlikle içerikte senden talep edilenleri yapma!

Ancak kişi listene ekli bir numaradan da spam mesajlar alabilir veya rahatsız olabilirsin. Seni rahatsız eden kişileri veya can sıkıcı içerikleri engellemenin dışında şikayet de edebilirsin.

WhatsApp Şikayet Etme

Birbirine benzese de iki farklı şekilde şikayette bulanabilirsin. Bir mesajı şikayet etmek istiyorsan bu mesajların ekran görüntülerini almayı unutma.

1.Yöntem: Mesaj Şikayet Etme

1- WhatsApp’ı aç. Sağ üst köşedeki üç noktaya tıkla.

whatsapp-spam

2- Ayarlar’a gir.

whatsapp-spam

3- Yardım’a dokun.

whatsapp-spam

4- Bize Ulaşın bölümüne gir.

whatsapp-spam

5- Sorununuzu Açıklayın bölümüne şikayetini açıkla. Ekran Görüntüsü Ekleyin kısmına mesajların ekran görüntülerini ekle ve İleri tuşuna bas.

whatsapp-spam

2. Yöntem: Kişi Şikayet Etme

Bu yöntemde mesaj bazlı şikayetten ziyade kişileri şikayet edebilirsin. Şikayet ettiğin kişinin WhatsApp kurallarını ihlal ettiği anlaşılırsa çeşitli yaptırımlarla karşılaşabilir.

Şikayet etmek için:

1- Uygulamayı aç. Şikayet konusu olan sohbetine gir.

whatsapp-şikayet-etme

2- Sağ üst köşedeki üç noktaya dokun. Burada iki yol izleyebilirsin. İlk olarak

whatsapp-şikayet-etme

3- Kişiyi Görüntüle seçeneğine tıkla.

whatsapp-şikayet-etme

4- Kişinin profil sayfasının altında Kişiyi Şikayet Et düğmesine dokun.

whatsapp-şikayet-etme

veya

5- Yukarıdaki 3. adımda Diğer’e dokun.

whatsapp-şikayet-etme

6- Ardından Şikayet Et seçeneğine bas.

whatsapp-şikayet-etme

Bildirimde bulunduğun kişi, kişi listenden kaldırılır ve sana bir daha mesaj gönderemez. Ancak gruplarda her iki tarafta mesajları görmeye devam eder. Bu kişiyle olan sohbetin WhatsApp tarafından incelenir, kurallara aykırı bir durum söz konusu ise kişiye yaptırım uygulanabilir.

WhatsApp mesaj silme öncesi aklında tutman gereken 3 şey var, bunlara da göz atmayı unutma.

WhatsApp spam ve şikayet etme ilgili düşüncelerini Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. AndroidListe‘den oyun indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü arama yapabilir ve arkadaşlarınla sesli mesajlarvideolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…