En İyi 5 Bildirim Okuyucu ile Android Bildirimlerini Dinle

bildirim-okuyucu

Telefonuna bildirimler geliyor ama araç kullanırken veya başka bir iş yaparken bakmak için fırsatın olmuyor mu? Bildirim okuyucu sayesinde gelen bildirimlerini dinleyebilir, işine devam edebilirsin. Android için en iyi 5 bildirim okuyucu ile her şeyden haberdar olmak için hemen oku!

Bazen üst üste bildirimler alırsın ekranı açıp okumak için müsait olmadığından kim aramış, ne mesaj gelmiş öğrenemezsin. Müsait olunca da bakayım derken de kimisi de arada kaynar veya silinir.

Özellikle araç kullanırken bu ve benzeri durumlardan seni kurtaracak bildirim okuyucu uygulamalar var. En iyi 5 Android uygulamadan bir liste hazırladık ve bu uygulamaları nasıl kullanacağına da örnek göstereceğiz.

Bildirim Okuyucu ile Android Bildirimler Nasıl Alınır?

Bildirim Spikeri gibi sesli bildirimler almanı sağlayacak bir uygulamaya ihtiyacın var. Bu uygulamalardan oluşan listeyi daha sonra açıklayacağız.

1- Bildirim Spikeri’ni AndroidListe’den indirip kur.

2- İlk açılışta bazı ayarlar gerekecek ve uygulamanın ihtiyaç duyduğu izinleri onaylamalısın. (Uygulama İzinleri bölümünden)

a- Bildirim Erişim Hakları’na dokun ve ByVoice’i etkinleştir.

bildirim-okuyucu

b- Telefon seçeneğine izin vererek çağrı geldiğinde uygulamanın okuma işlemeni sonlandırmasını sağla.

bildirim-okuyucu

3- Uygulamalardan Gelen Bildirimler bölümüne Uygulamaları Seç’e dokun. Telefonunda yüklü uygulamaların listesi gösterilecek. Bildirimlerinin seslendirilmesini istediğin uygulamaların yanındaki kutucuğu işaretle veya Tüm Uygulamaları Kullan kutucuğunu işaretle.

bildirim-okuyucu

4-  En aşağıda yer alan Ana Ekrana Git seçeneğine git.

bildirim-okuyucu

5- Uygulamanın ana ekranını ve yapılandırma ayarlarını göreceksin.

bildirim-okuyucu

6- Uygulama kolay anlaşılabilir bir arayüze sahip. İstediğin gibi yapılandırabilirsin. Örneğin gelen arama kimden öğrenmek için Ne Okumak bölümünden Gelen Çağrı’yı etkinleştirebilirsin. (Kişiler listene erişime izin vermeyi unutma)

bildirim-okuyucu

7- Uygulamayı açma-kapatma işlemini durum çubuğundan veya uygulamadaki simgesinden yapabilirsin. Simgenin ağzı kapalı veya dur sembolü varsa uygulama kapalı; simgenin ağzı açık veya oynat sembolü etkinse uygulama açık demektir.

bildirim-okuyucu

Android İçin En İyi 5 Bildirim Okuyucu

Bildirim okuyucular, çağrıları, SMS’leri, messenger mesajlarını, uygulama bildirimleri ve çok daha fazlasını sana sesli olarak iletebiliyor.

Bildirim Spikeri ile birlikte en iyi 5 bildirim okuyucu aşağıda. Dilediğin birini kullanmaya başlayabilirsin. Ayrıca bildirim sesi değiştirme Android’de nasıl yapılır, biliyor musun?

Konuyla ilgili düşüncelerini Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. Android Hikayeler‘i izle hem muhteşem oyun ve uygulamalar keşfet hem de öğreticiler ile nasıl yapılır öğren. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. Bildirim spikeri. - - ByVoice

    Bildirim spikeri. – – ByVoice

    ByVoice Bildirim Spikeri, sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarından Andoid cihazına gelen tüm bildirimleri okuyabilen bir araç. Telefonuna bakmak zorunda kalmadan bildirimlerini dinleyebilirsin. Belirli bir ağa veya bluetooth cihaza göre yapılandırabilirsin.

  2. Speaki - Voice Notifications

    Speaki – Voice Notifications

    Speaki, gelen yazılı bildirimleri, sesli hale dönüştürür. Bu sayede sadece dinleyerek bildirimlerinin içeriğinden haberdar olabilirsin. Gelen çağrıların kimden olduğunu öğrenebilir, mesajlarını dinleyebilirsin. Cihazını sallayarak uygulamayı kapatabilirsin.

  3. Z Arayan Adı Spiker

    Z Arayan Adı Spiker

    Z Arayan Adı Spiker, metin halindeki bildirimleri seslendirir. Arayanın adını, SMS’yi kimin gönderdiğini ve içeriğini kolayca okuyabilir. Uygulama bildirimlerini yapılandırabilir, istediklerini dinleyebilirsin. Pil tasarrufu amacıyla pil azaldığında devre dışı kalır.

  4. Voice Notification : Shouter

    Voice Notification : Shouter

    Voice Notification: Shouter, bildirimleri ve metin halindeki uyarıları seslendirebilen bir araç. Gelen çağrılarla birlikte, cevapsız aramalar, SMS’ler ve diğer bildirimleri kolaylıkla okuyabilir. Oyunlarınla ilgili bildirimleri dinleyebilir, bataryanın azaldığını öğrenebilirsin.

  5. Spoken notifications

    Spoken notifications

    Spoken Notification ile, e-postalarını, WhatsApp bildirimlerini, seni kimin aradığını sesli olarak öğrenebilirsin. Telefonun ekranı kilitli olsa dahi bildirimleri okumaya devam eder. Saati, alarmı, takvimle ilgili bilgileri ve çok daha fazlasını söyleyebilir.

Telegram indirilenler nasıl bulunur?
Telegram indirilenler nasıl bulunur?

Mesajlaşırken bazı fotoğraf ve videolar hoşuna gidiyor, cihazına indirmek mi istiyorsun? Cihazına kaydettiğin halde Telegram indirilenler nerede bir türlü bulamıyorsan bu rehber sana oldukça yardımcı olacak. İndirilen dosyaları nasıl bulacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram çapraz paylaşım nedir ve nasıl kullanılır?
Instagram çapraz paylaşım nedir ve nasıl kullanılır?

Özenle hazırlayıp paylaştığın bir gönderinin Facebook sayfanda da görünmesini ister misin? Bunu yapmak Instagram çapraz paylaşım özelliği sayesinde mümkün. Instagram çapraz paylaşım nedir, nasıl kullanılır, bilmen gerekenler bu rehberimizde. Keşfetmek için okumaya devam et! I…

Instagram koleksiyon oluşturma ve kullanma nasıl yapılır?
Instagram koleksiyon oluşturma ve kullanma nasıl yapılır?

Çok hoşuna giden gönderilere kolayca ulaşmak ve yeniden görmek ister misin? Instagram koleksiyon oluşturma imkanı tanıyor. Bu sayede koleksiyona ekleyeceğin gönderilere anında ulaşabilirsin. Kaydettiklerini düzenlemeni sağlayacak bu özelliği keşfetmek için okumaya devam et! I…