Facebook Konum Takibi Yapıyor, Seni Adım Adım İzlemesini Engelle!

facebook-konum-takibi

Facebook, uygulamayı kullanmadığın zamanlarda bile seni adım adım takip ediyor. Facebook konum takibi kapatılabilir, nasıl yapacağını açıklıyoruz, hemen oku!

Sosyal ağ platformlarının lideri konumundaki Facebook, skandallarla başı dertten kurtulmuyor. Daha şeffaf bir kullanıcı politikası geliştirmek adına yeni bir özellik duyurdu. Arka planda çalışan Facebook konum takibi kapatılabiliyor. Bunu nasıl yapacağını ele alacağız.

Arka Planda Çalışan Facebook Konum Takibi Nasıl Kapatılır?

Facebook, kullanıcıları hakkında bilgiler toplamaya devam ediyor. Çünkü reklam verenler için büyük bir potansiyele sahip. Kullanıcılara konumuna göre reklam gösterebilmek için Facebook konum takibi yapıyor. Üstelik sen uygulamayı o an kullanmasan bile, arka planda nerede olduğun izleniyor.

Gizliliğine zarar veren bu özelliği kapatma imkanı Android cihazlar için de etkinleştirildi. Mobil cihazından bunu nasıl yapacağını anlatalım.

Facebook Konum Takibi Kapatma Nasıl Yapılır?

Uygulama konum takibi yaparak yakın çevrendeki etkinliklerden veya tanıyor olabileceğin insanlardan haberdar etmek istiyor. Bunun içinde konum takibine izin vermen gerekiyor.

Daha öncede belirttiğimiz gibi eğer gizliliğine önem veriyorsan bu özelliği aşağıdaki adımları izleyerek kapatabilirsin.

1- Uygulamayı aç.

2- Sağ köşedeki ≡ menü simgesinden Ayarlar ve Gizlilik‘e git.

facebook-konum-takibi

3- Gizlilik Kısayolları’na tıkla.

facebook-konum-takibi

4- Konum Ayarlarını Yönet seçeneğine gir.

facebook-konum-takibi

5- Konum Ayarları sayfasında Konum Erişimi’ne tıklayarak Konum Servisleri’ni kapalı duruma getir.

facebook-konum-takibi

6- Yine Konum Ayarları’ndan Konum Geçmişi’ne tıklayarak açılan sayfada kapalı duruma getir.

facebook-konum-takibi

Facebook konum takibi üzerine düşünüp nasıl hareket edeceğine karar vermelisin. İstersen Android konum takibini de kapatabilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sitemizden uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. Facebook

    Facebook

    Facebook hesabını mobil olarak yönetebilir, profilini güncelleyebilirsin. Resimler ve videolar paylaşabilir, arkadaşlarına göz atabilir, bildirimler alabilirsin. Tüm ağını takip edebilir, beğenebilir, yorum yazabilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…