Dünya Televizyon Günü: Telefonu Televizyona Bağlamak

telefonu televizyona bağlamak

Telefonu televizyona bağlamak mı istiyorsun? Android’de telefondan televizyona görüntü aktarma nasıl yapılır, tüm detaylar yazımızda, hemen oku!

21 Kasım Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Televizyon Günü olarak kutlanıyor. Birleşmiş Milletler televizyonu, insanlığın eğitimi, bilinçlendirilmesi, daha sağlıklı ve huzurlu bir toplum oluşturulması için kullanılmasını amaçlıyor. Yapılan forum sonrası 1996’dan itibaren bu gün kutlanmaya başlandı.

Televizyonun insan hayatındaki yeri şüphesiz. Biz de bu gününe özel olarak telefondan televizyona bağlanmak için neler yapılabilir ele alacağız.

Telefon Televizyona Nasıl Bağlanır?

Telefondan televizyona görüntü aktarmak sanıldığı kadar zor değil. Telefonundaki resim ve videolar televizyonunda görüntüleyebilirsin. Telefon televizyona nasıl bağlanır, çözüm yolları burada.

Telefonun Ekranını TV’ye Aktarma Kablosuz Çözüm

Günümüzde pek çok televizyon üreticisi akıllı televizyonlarında kablosuz bağlantı, Wi-Fi özelliği sunuyor. Bu özellik sayesinde telefonun ekranını TV’ye aktarma kablosuz yapılabiliyor.

Özellikle Samsung ve Sony gibi üreticiler yeni televizyonlarında ekran yansıtma özelliğini kullanıyor. Bu sayede tek dokunuşla telefondan televizyona görüntü aktarmak mümkün. Bu hafızadaki bir resim de olabilir, YouTube’daki bir video da olabilir.

DLNA ile Telefondan TV’ye Kablosuz Görüntü Aktarma

DLNA protokolünü destekleyen cihazlar ile telefonu televizyona bağlamak mümkün. Burada ihtiyacın olan düzgün aktarma ve paylaşma yapabilen bir uygulama kullanman.

Telefondan TV’ye kablosuz görüntü aktarma amacıyla iMediaShare veya AllConnet uygulamalarını kolayca kullanabilirsin. Uygulamaları sayfamızdan indirebilirsin. Her iki uygulama da telefonundan TV’ye video ve resimleri aktarır.

Miracast ile Telefon Ekranını TV’ye Aktarma Kablosuz Çözüm

Miracast standardına sahip bir dongle kullanmak yine telefonu televizyona bağlamak için kablosuz bir çözüm olabilir. Bu standardı desteleyen bir cihaz ile telefon ekranını TV’ye aktarma kablosuz bir şekilde yapılabiliyor. Bunun için;

Android cihazında Ayarlar > Bağlı Cihazlar > Ekranı gönder  ya da Ayarlar > Ekran > Yayınlama seçeneğine git ve dongle seçimini yap.

Google Chromecast ile Telefonu Televizyona Bağlamak

Chromecast, Android telefonundan veya tabletinden televizyona içerik yayınlamana izin verir. Tek ihtiyacın olan Google Home uygulamasını çalıştırmak ve Chromecast’i televizyonunun HDMI girişine takmak.

Google Home uygulamasında, Cast Screen/Auido seç daha sonra mavi butona dokun ve bağlanmak istediğin cihazı seç.

Telefonu TV’ye Bağlamak Kablolu Yöntem

Telefondan TV’ye kablosuz görüntü aktarama ile ilgili sorunlar yaşadığında alternatifin kablolar. Pek çok akıllı telefonda HDMI çıkışı olmuyor ancak bunu aşmanın da bir yolu var.

Cihazının USB portu sayesinde bunu çözebilirsin. İhtiyacın olan MHL 3.0 (Mobile High Definition Link) dönüştürücü kablo. Bu kablo ile telefonunu televizyona bağlayarak ekranını yansıtabilirsin.

Eski cihazlar için SlimPort kullanmak da bir alternatif olabilir. Telefonu TV’ye bağlamak kablolu bir şekilde bu cihaz ile de mümkün.

Hangi kablolu yöntemi kullanacağına karar vermek için telefonunun özelliklerini iyi bilmelisin.

Gördüğün gibi telefonu televizyona bağlamak gayet kolay. Mobil cihazlarında ücretsiz dizi ve film izlemek için bu uygulamalara mutlaka göz atmalısın. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. iMediaShare – Photos & Music

    iMediaShare – Photos & Music

    iMediaShare ile telefonu televizyona bağlamak mümkün. Telefonunda yer alan resim ve videoları TV’den izleyebilir, çevrimiçi içerikleri kontrol edebilirsin. Bağlı cihazları hemen tanır. Televizyonunu uzaktan kumanda edebilirsin.

  2. AllConnect - Play & Stream

    AllConnect – Play & Stream

    AllConnet, telefonunu televizyona kolayca bağlar. Online akışlara kolayca erişebilir, bulutu kontrol edebilirsin. Cihazında yer alan video ve resimleri televizyonlara yansıtabilirsin. Ses sistemlerine ses de gönderebilirsin. Bağlı cihazları bulabilirsin.

  3. Google Home

    Google Home

    Chromecast USB boyutlarında bir aksesuar. Android telefon ve tabletlerinden video ve fotoğrafları televizyona aktarmaya yarar. Google Home ise bu cihazın mobil uygulaması. Kablosuz ağ üzerinden ayarlar da yapabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?
WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?

Planladığın bir etkinliği paylaşmak ve arkadaşlarını haberdar etmek mi istiyorsun? Belirli gruplar için WhatsApp etkinlik oluşturma imkanı sunuyor. Tek tek haber vermekten kurtulmanı sağlayan bu yeni özelliği nasıl kullanacağını ve yöneteceğini öğrenmek için okumaya devam et!…