WhatsApp Kısıtlı Gruplar Nasıl Oluşturulur ve Yönetilir?

whatsapp kısıtlı grup

WhatsApp grupları kullanıyor musun? Bazen yoğun mesaj trafiği seni yoruyor mu? WhatsApp kısıtlı gruplar nasıl oluşturulur ve yönetilir, işte cevaplar!

Farklı pek çok iletişim kanalı olmasına rağmen WhatsApp en çok tercih edilen iletişim aracı. Böyle olunca da tek tek mesaj atmak yerine gruplar halinde paylaşımlarda bulunmak cazip hale geliyor.

WhatsApp Kısıtlı Gruplar Oluşturma ve Yönetme

Bugüne kadar grup üyeleri, grubun resmini, bilgilerini değiştirebiliyor ve diledikleri kadar mesaj atabiliyordu. Ancak kimi durumlarda tüm bunlar can sıkıcı olabiliyor. Artık WhatsApp değişikliğe gitti, grup yöneticilerini daha etkin hale getirdi. Bugün WhatsApp’ta yeni olan kısıtlı grup özelliğini inceleyeceğiz.

WhatsApp Kısıtlı Grup Nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi bu isim, grup üyelerinin çeşitli haklarında kısıtlamaların olduğu sınırlı gruplara deniyor. Bu yeni özellik gruplarda gereksiz mesajların paylaşılmasının önüne geçiyor. Grup yöneticisi üyeleri eklemek ve çıkarmaktan daha fazla yetkiye sahip.

WhatsApp Sınırlı Gruplar Nasıl Etkin Hale Getirilir?

Kısıtlamalar yapmak için yeni gruplar kurmana gerek yok. Mevcut gruplarında birkaç ayarlama yapman yeterli. Yönetici, grup bilgileri değişiklerini kısıtlayabilir, mesajları kilitleyebilir.

WhatsApp Grup Bilgisini Sınırlama

Grup üyeleri daha önceden grup bilgilerini değiştirebiliyordu. Ancak şimdi yöneticiler bunu sınırlayabiliyor. Bu sayede grup üyelerini rahatsız edebilecek değişliklerin yapılmasının önüne geçiliyor.

Şimdi adım adım bu nasıl yapılıyor, görelim:

1-Ayarlarını değiştirmek istediğin grubu aç.

2- Grubun ismine dokun, Açılan sayfadan Grup Ayarları’na tıkla.

whatsapp kısıtlı gruplar

3-Grup Ayarları sayfasında Grup Bilgisini Düzenle’ye tıkla. Açılan pencereden Sadece Yöneticiler seçeneğini onayla.

whatsapp sınırlı gruplar

Grup üyelerine yöneticinin grup ayarlarını değiştirdiğine dair mesaj gidecek. Üyeler grup sayfasının bilgilerine baktıklarında daire içene alınmış bir i simgesi görecekler. Buraya dokunduklarında grup bilgisini sadece yöneticinin değiştirebileceğine dair bir uyarı alacaklar.

whatsapp kısıtlanmış gruplar

WhatsApp Grup Mesajlarını Kısıtlama

Önceden gruplarda dileyen mesaj gönderebiliyordu. Ancak yeni özellikle birlikte tek taraflı mesajlaşma yapılabiliyor yani sadece yöneticiler gruba mesaj atabiliyor. Grup üyeleri sadece bu mesajları okuyabiliyorlar. Mesajlaşamasalar bile grup üyeleri birbirlerini görmeye devam ediyor.

Grup mesajlarını adım adım kısıtlama:

1-Kısıtlama yapılacak grubu aç.

2- Grubun ismine dokunarak, grup bilgisinin açılmasını sağla. (Yukarıdaki 1. ve 2. adımla aynı)

3-Grup Ayarları sayfasında Mesaj Gönderebilir’e tıkla. Açılan pencereden Sadece Yöneticiler seçeneğini onayla.

whatsapp kısıtlı gruplar

Böylelikle grup üyelerinin mesaj göndermesi kısıtlanmış olacak. Grupta üyeler “Sadece yöneticiler mesaj gönderebilir” uyarısını görecekler. Bunu yapabilmek içinde Yöneticiler’e ardından da Yöneticiye Mesaj Gönder‘e tıklanması yeterli.

whatsapp kısıtlı grup

WhatsApp kısıtlı gruplar ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesaj gönderebilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sohbet edebilir ve arkadaşlarına videolar, resimler, sesli mesajlar gönderebilirsin. Yüzlerce ifade kullanabilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…