Cihazlarımı Google Play’den Nasıl Kaldırırım

teller

Sürekli yeni çıkan modellerin cazibesine kapılıp telefon ya da tabletlerimizi değiştiriyoruz. Sadece bu sebeple de değil, daha hızlı oyun oynamak ya da yeni çıkan uygulamaları daha verimli kullanmak için de cihazlarımızı değiştiriyoruz. Ancak zaman geçtikçe artık kullanmadığımız bu cihazlar Google Play üzerinden bir uygulama indirmek istediğimizde bize liste olarak soruluyor. Hemen ürkmeye gerek yok! Bunun bir zararı yok ancak bu durumdan kurtulmanın da yolu yöntemi var. Bu yazımızda Google Play üzerinde listelenen eski cihazlarını nasıl kaldıracağını anlatacağız.

Aslında tam olarak kaldırmak da denemez. Daha çok gizlemek diyebiliriz. Basitçe yapacağın aşağıda sıralanmış işlemler sonrası artık eski cihazlarını bu listede görmekten kurtulabilirsin.

Cihazlarını Google Play’den Kaldırmak

1- Tarayıcından Google Play sayfasını aç ve sağ üstte bulunan küçük tekerlek simgesine dokun. Çıkan menüden Ayarlar başlığını seç.

2- Açılan listeden Cihazlarım başlığı altında bugüne kadar kullandığın cihazların listesini ve detaylarını göreceksin.

playden

3- Bundan sonra görmek istemediğin cihazları Görünürlük (Visibility) kutucuğuna tıklayarak iptal edebilirsin.

4- Düzenle kutucuğuna tıklayarak cihazlarına isim verebilir, bilinmeyen aygıtların tablet mi akıllı telefon mu olup olmadıklarını ayarlayabilirsin.

5- Cihazlarını düzenledikten sonra Güncelle tuşuna tıklayarak yaptığın değişiklikleri kaydet. Bundan sonra istemediğin cihazlar ekranından kaybolacak ve görmek istediklerin hakkında da yazdığın detaylı bilgiler görüntülenecek.

Hepsi bu kadar! Artık cihazlarını düzenlediğine göre ileride uygulama indirirken hangi cihaza indirmek istediğin konusunda kafanın karışmasına da gerek kalmayacak. Haydi şimdi oyun, uygulama ya da içerik indirmeye devam etme zamanı. Eğer eklemek istediklerin varsa bize Yorumlar kısmından her zaman ulaşabileceğini unutma.

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…