Android Uygulamaların Konumuna Erişmesine Nasıl Engel Olursun

konum

Bir uygulama indirirken senden bir çok izin istediğini farketmişsindir. İnsanlar genelde çıkan bu izin ekranını okumadan onaylayıp geçmeyi tercih ediyor. Ancak indirdiğin uygulamalar onayının ardından kişi listelerinden mesajlarına ve hatta konum bilgilerine kadar bir çok şeye erişim hakkı elde ediyorlar.

Elbette konum bilgilerine ihtiyaç duyacak harita ve yön bulma gibi uygulamalar olacak. Ancak bunların dışında eğer sen de kişisel verilerinin güvenliğinden endişe ediyorsan ve telefonundaki uygulamaların seni takip etmesini istemiyorsan yazımızı dikkatle okumanı tavsiye ederiz. Aslında oldukça basit şekilde uygulamaların her şeye burnunu sokmasını engelleyebileceğini göreceksin!

Android 6.0 ve Üzeri Sürümler

Tüm Uygulamalar İçin

Akıllı telefonunun Genel Ayarlar menüsüne gittiğinde karşına Konum Ayarları menüsü çıkacak. Burada yapman gereken konum bilgilerini aç veya kapa seçeneğini işaretlemek. Ancak unutmaman gerek; buradan konum ayarlarını kapalıya getirmen aynı zamanda GPS ya da Haritalar için kullandığın konum bilgilerinin paylaşımını da kapatacaktır.

Tek Tek Uygulamalar İçin

Sırasıyla Ayarlar, Genel Ayarlar, Uygulamalar ya da Uygulama Ayarları ve ardından da Uygulama İzinleri menülerine ulaş. Burada tüm uygulamaları liste halinde göreceksin. Dilediğinin konum bilgilerine erişimini bu menüden kolaylıkla kapatabilirsin. Adres bulmak istiyorsan Google Haritalar gibi uygulamaların iznini kapatmanı tavsiye etmeyiz.

Android 4.3 ve 5.1 Arasındaki Sürümler

Tüm Uygulamalar İçin

Bu sürümlere sahip telefonlarda konum izinlerini kapatmak için Ayarlar > Gizlilik > Konumlama Ayarları menüsüne git. Ardından Konum yazan menüyü bularak erişim iznini kapat. İşte bu kadar basit. Artık birilerinin seni takip ettiği düşüncesinden kurtulabilirsin.

Screenshot_com.android.settings_2017-03-13-21-07-56

Aynı ekranda en aşağıya kadar gidersen Konum Erişimi menüsüne tıklayarak erişimini görüntülemek isteyen uygulamaların bir listesini bulman da mümkün. Aslında ne kadar az uygulamanın konumunla ilgilendiğini görünce şaşıracağına eminiz.

Screenshot_com.android.settings_2017-03-13-21-09-52

Tek Tek Uygulamalar İçin

Eski sürüm Android telefonlarda malesef konum bilgilerini kapatmak ya hep ya hiç mantığına göre düzenlenmiş. Bu nedenle senin işini kolaylaştıracak bir uygulama olan AppOps uygulamasını kullanmanı öneririz.

Google Market üzerinde bir çok benzer uygulama daha var ama bilmediğin bir uygulamayı telefonuna indirmeni tavsiye etmiyoruz. AppOps sayesinde kolayca uygulamalarını görüntüleyerek yeni sürüm telefonlarda olduğu gibi dilediğinin erişimini kapatabilirsin.

Aşağıya indirip kullanman için uygulamayı bırakmaya karar verdik. Umarız bugüne kadar arayıp da bulamadığın bir şeydir. Bu arada yazımıza eklemek istediğin fikirlerin olursa lütfen bize yorumlar kısmından yazmayı unutma.

Telegram indirilenler nasıl bulunur?
Telegram indirilenler nasıl bulunur?

Mesajlaşırken bazı fotoğraf ve videolar hoşuna gidiyor, cihazına indirmek mi istiyorsun? Cihazına kaydettiğin halde Telegram indirilenler nerede bir türlü bulamıyorsan bu rehber sana oldukça yardımcı olacak. İndirilen dosyaları nasıl bulacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram çapraz paylaşım nedir ve nasıl kullanılır?
Instagram çapraz paylaşım nedir ve nasıl kullanılır?

Özenle hazırlayıp paylaştığın bir gönderinin Facebook sayfanda da görünmesini ister misin? Bunu yapmak Instagram çapraz paylaşım özelliği sayesinde mümkün. Instagram çapraz paylaşım nedir, nasıl kullanılır, bilmen gerekenler bu rehberimizde. Keşfetmek için okumaya devam et! I…

Instagram koleksiyon oluşturma ve kullanma nasıl yapılır?
Instagram koleksiyon oluşturma ve kullanma nasıl yapılır?

Çok hoşuna giden gönderilere kolayca ulaşmak ve yeniden görmek ister misin? Instagram koleksiyon oluşturma imkanı tanıyor. Bu sayede koleksiyona ekleyeceğin gönderilere anında ulaşabilirsin. Kaydettiklerini düzenlemeni sağlayacak bu özelliği keşfetmek için okumaya devam et! I…