Daha Önce İndirdiğin Android Uygulamaları Telefonundan Nasıl Kaldırırsın?

Merakımıza yenilip ya da denemek için uygulamaları habire telefonumaza indiriyoruz. Ancak bu zamanla telefonumuzu yavaşlatmaya başlayan bir soruna dönüşüyor. Bunu aşmanın yolu gereksiz ve kullanmadığın uygulamaları silmekten geçiyor. Aşağıdaki yazıyı okuyarak telefonunun performansını nasıl artırırsın ve telefonunda yer açarsın anlatmak istedik. Yazması bizden okuması senden!

Gereksiz Uygulamaları Durdurmak

Bir çok uygulama kullanılmasa bile arka alanda çalışarak telefonumuzu yormakta. Ancak Android 4.0 versiyonundan beri uygulamaları kapatmanın bir yolu var.

Screenshot_com.android.settings_2017-01-11-20-40-20

Öncelikle Ayarlar ardından da Uygulamalar menüsüne git. Burada uygulamaları seçmek için öncelikle; Tümü, İndirilenler, Çalışanlar ve Önbellek başlıklarıyla karşılaşacaksın. Burada telefonunu içinde fabrika ayarlarıyla gelen uygulamaları atlamak için İndirilenler menüsüne gidebilirsin. Bu menüye geçtiğinde durdurmak istediğin uygulamaya tıkla. Çıkan ekranda Durdur menüsünü seç. İşte bu kadar! Artık uygulama arka planda çalışarak telefonunu yormaya son verecek. Böylece telefonunu aldığında içinde yüklü olan uygulamaları durdurman mümkün.

Screenshot_com.android.settings_2017-01-11-20-46-19

Gereksiz Uygulamaları Silmek

Bunu yapmak istiyorsan telefon garantinden vazgeçmen gerekecek. Çünkü telefonu aldığında içinde yüklü olan uygulamalardan kurtulmak demek telefonuna root atmak anlamına geliyor. İnternet ve YouTube üzerinden kısa bir araştırmayla bunu nasıl yapabileceğini bulabilirsin. Her ne kadar kolay görünse de telefon garantini sonlandıracağı için iki kere düşünmeni tavsiye ederiz.

Eklemek istediklerin olursa bize Yorumlar kısmından yaz. Eminim fikirlerinden faydalancak okuyucular çok mutlu olacaklardır.

Instagram profiline müzik ekleme nasıl yapılır?
Instagram profiline müzik ekleme nasıl yapılır?

Ruh halini yansıtacak veya çok beğendiğin bir şarkıyı profilinde paylaşmak ister misin? Cevabın evetse Instagram profiline müzik ekleme özelliğine kavuştu. Artık en sevdiğin şarkının 30 saniyelik kısmını profil sayfana ekleyebilirsin. Nasıl mı keşfetmek için okumaya devam et!…

Çocuklar için TikTok nasıl daha güvenli hale getirilir?
Çocuklar için TikTok nasıl daha güvenli hale getirilir?

Birçok ebeveyn gibi sen de çocuklarının internette geçirdikleri süre zarfında neler izledikleri konusunda endişeleniyor olabilirsin. Çocuklar için TikTok’u daha güvenli hale getirmek adına atabileceğin bazı adımları bu rehberimizde bulabilirsin. Detaylar için okumaya devam et…

Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?
Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?

Videolarını beğenerek izlediğin içerik üreticilere destek olmanın bir yolu da sanal hediyeler göndermek. TikTok’ta jeton nasıl alınır bilmiyorsan bu rehber sayesinde öğrenebilir ve içerik üretenlere sanal hediyeler gönderebilirsin. Detayları keşfetmek için okumaya devam et! T…