APK Uygulamalarını Android Telefonunuza ya da Tabletinize Nasıl Yükleyebilirsiniz? – Google Play’e bir Alternatif

Bir uygulamayı Google Play’de bulamıyor musun? Sorun değil! APK’yı indirerek fazla sorun yaşamadan uygulamaya Android telefonunda sahip olabilirsin.

Kullanıcılarımız, Android uygulamalarını yalnızca AndroidListe ve Google Play üzerinden indirmeye alışıklar ama bir yol daha mümkün! O da APK dosyası olarak adlandırılan dosyaları bilgisayarına, ardından da Android cihazına yüklemek!

apk-1

Kullanıcıların bunu yapmak istemesinin bir çok sebebi bulunmakta: Google Play işleyişinde yaşanabilen hatalar, kablosuz bağlantıya veya 3G’ye ulaşamama hatta Google Play’den kaldırılmış olan bir uygulamayı indirmek istemek ya da cihazlarında çalışan uygulamanın bir önceki versiyonuna ulaşmak gibi.

Artık giriş kısmını geçip ilginç olan bölüme başlama zamanı!

1) Öncelikle indirmek istediğin APK uygulamasını bulmalısın. Bunu bilgisayarından Internet araması ile yapabilirsin ancak bulduğun kaynağa dikkat etmelisin, zararlı yazılım ya da virüslere dikkat et!

2) Uygulamayı indir ve dilediğin bir dosyaya kaydet. Sıkıştırılmış bir dosyaysa, bir sonraki aşamaya geçmeden önce, uygun bir programla (örneğin WinRAR) uygulamayı sıkıştırılmış dosyadan dışarı çıkar.

3) USB kablosunu kullanarak Android cihazını bilgisayara bağla.

apk-install-android

4) Bilgisayarından telefonuna veya tabletine ulaşarak İndirilenler dosyasını aç. APK uygulamasını kopyalayarak bu dosyaya yapıştır. (Eğer yeterli hafıza yoksa SD kartındaki dosyayı da bu işlem için kullanabilirsin.)

5) Dosyayı yüklemeden önce Android cihazındaki indirme ayarları izinlerini değiştirmen gerekiyor. “Ayarlar” üzerinden “Güvenlik” ayarlarına giderek “Bilinmeyen kaynaklardan gelen uygulamaların indirilmesi” seçeneğini onayla.

6) Android cihazın ya da tabletinde, klasördeki dosyaları hafızaya yerleştir ve indirdiğin dosyayı aç. (ya da SD kart üzerinde)

7) APK dosyasını seç ve “Yükle“ye bas.

İşte hepsi bu! Uygulama kısa sürede yüklenecek ve kullanıma hazır olacak.

Lütfen bize yaz ve deneyimlerini diğer AndroidListe kullanıcılarıyla da paylaş.

Telegram gizli kanaldan video indirme nasıl yapılır?
Telegram gizli kanaldan video indirme nasıl yapılır?

Severek izlediğin bir videoyu diğer arkadaşlarının da görmesini istiyor ancak indiremiyor musun? Telegram gizli kanaldan video indirme aslında mümkün. Atacağın birkaç adım sayesinde bunu kolayca başarabilirsin. Nasıl yapacağını ve gerekenleri öğrenmek için okumaya devam et! T…

Telegram çalışmıyor mu? İşte düzeltmenin yolu
Telegram çalışmıyor mu? İşte düzeltmenin yolu

Severek kullandığın mesajlaşma uygulaması artık çalışmıyor mu? Hemen paniğe kapılmana gerek yok. Telegram çalışmıyor ise düzeltmek için deneyebileceğin yollar var. Bu rehberde bahsedilen adımları uygulayarak tekrar mesajlaşmaya başlayabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Instagram Destek ile nasıl iletişim kurulur?
Instagram Destek ile nasıl iletişim kurulur?

Uygulamayı kullanırken herhangi bir sorunla mı karşılaştın? Yardıma mı ihtiyacın var. Instagram Destek ile iletişime geçip sorunun çözülmesini talep edebilirsin. Her türlü yardım, şikayet ve bildirim için nasıl iletişime geçeceğine dair adımları öğrenmek için okumaya devam et…

Adım Adım Instagram dili nasıl değiştirilir?
Adım Adım Instagram dili nasıl değiştirilir?

Birden fazla dil biliyorsan uygulamalarını farklı dillerde de kolayca kullanabilirsin. Özellikle Instagram dili nasıl değiştirilir merak ediyorsan detaylarıyla bu rehberimizde bulabilirsin. Popüler uygulama bu konuda da birçok seçenek sunuyor. Ayrıntılar için okumaya devam et…