Karanlık Mod veya Koyu Tema Sahibi En İyi 5 Android Uygulama

karanlık-mod-koyu-tema

Arka planda siyahın hakim olduğu uygulamaları seviyor musun? Karanlık mod veya koyu tema olarak bilinen bu renk düzenine sahip en iyi Android uygulamaları kullanmak ister misin? Gece moduna sahip en iyi 5 mobil uygulama listesini keşfetmek için hemen okumaya başla!

Son zamanların en popüler akımı karanlık mod. Koyu tema veya gece modu olarak da bilinen bu özellik, kullanıcıların uygulamalarda ilk baktığı özelliklerden biri haline geldi.

OLED ve AMOLED ekranlarda pil tüketimini azaltmak için amacıyla geliştirilen özellik günümüzün yeni görsel trendi. Ekrandaki beyaz noktalar karartılarak aydınlatma için harcanan enerjiden tasarruf sağlanıyor. Dolaysıyla pilin ömrünü uzatıyor.

Koyu tema seçeneğini sunmayan uygulama neredeyse yok gibi. Karanlık modu kullanmak istersen artık üçüncü parti uygulamalara mahkum değilsin.

Karanlık Mod veya Koyu Tema Özelliğiyle Öne Çıkan En İyi 5 Android Uygulama

Listemizdeki uygulamalar halihazırda zaten kullandığın uygulamalar ancak artık yeni bir tema seçeneğine sahipler.

Kısaca karanlık modu nasıl etkinleştireceğine değinelim ve hala bu uygulamaları indirmediysen AndroidListe’den indirebilirsin.

1- WhatsApp Koyu Tema

karanlık-mod-koyu-tema

Önce Beta aşamasındaydı ama nihayet WhatsApp koyu tema özelliğine kavuştu. WhatsApp’ta koyu temayı açmak için:

Ayarlar > Sohbetler > Tema > Koyu yolunu izle.

Nasıl yapacağını detaylıca öğrenmek için WhatsApp koyu tema nasıl yapılır ile ilgili bloğu okuyabilirsin ya da bu hikayeye bakabilirsin.

2- Facebook Karanlık Modu

karanlık-mod-koyu-tema

İlk başta küçük bir hile ile Messenger’a geldi. Messenger derken Facebook Lite bu özelliğe kavuştu. Ancak Facebook karanlık modu temel uygulamada kullanmak için biraz daha beklemen gerekecek. Ay sonu itibariyle sana da gelebilir.

Karanlık modu Facebook Lite’ta açmak için:

Menü simgesine dokun, Ayarlar sekmesinin altında Karanlık Modu açma imlecini görebilirsin.

İstersen yeni Facebook tasarımı karanlık mod nasıl açılır bloğu da okuyabilirsin.

3- YouTube Koyu Tema:

karanlık-mod-koyu-tema

YouTube, koyu temaya sahip ilk uygulamalardan biri. Koyu temayı etkin hale getirmek için:

Profil resmine dokun. Ayarlar > Genel > Koyu Tema seçeneğinde imleci aç.

Detaylı bilgi için YouTube koyu tema nasıl etkinleştilir bloğuna bak.

4- Chrome Koyu Tema:

karanlık-mod-koyu-tema

Chrome tarayıcıyı da koyu tema ile rahatlıkla kullanabilirsin. Temayı açmak için:

Sağ üst köşedeki üç noktaya dokun. Ayarlar > Temalar > Koyu modu işaretle.

5- Gmail Karanlık Mod:

karanlık-mod-koyu-tema

Gmail karanlık mod için Androd Q ve üzeri bir sürüme sahip cihazın olmalı. Koyu temayı aktif hale getirmek için:

Gmail menü simgesine dokun. Ayarlar > Genel Ayarlar > Tema > Koyu yolunu izle.

Karanlık mod veya koyu tema ile ilgili düşüncelerini varsa sorularını Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü arama yapabilir ve arkadaşlarınla sesli mesajlarvideolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin

  2. Facebook Lite

    Facebook Lite

    Daha az RAM ve veri kullanan  Facebook Lite az yer kaplıyor. Ayrıca 2G şebekeleri de dahil olmak üzere zayıf bağlantılarla çalışabiliyor. En temel özelliklerini devam ettiriyor, kullanıcı açısından hiçbir fark yok, sistemi rahatlatıyor.

  3. YouTube

    YouTube

    YouTube ile tüm mobil cihazlarından videolar, müzik klipleri ve filmler izleyebilirsin. En popüler videoları ve YouTuberları takip edebilirsin. Tam ekran modu var. Beğendiğin içerikleri sosyal ağlarda arkadaşlarınla paylaşabilirsin.

  4. Chrome Tarayıcı - Google

    Chrome Tarayıcı – Google

    Google Chrome, Android cihazlarında İnternet’te hızlı ve güvenli bir şekilde gezinebilmeni sağlayan pratik bir mobil web tarayıcı. Sık ziyaret ettiğin sitelere doğrudan bağlantı ekleyebilir. Arama yapabilir, gizli modu kullanabilirsin. Chrome’u farklı cihazların arasında eşitleyebilirsin.

  5. Gmail

    Gmail

    Gmail, hızlı bir şekilde ileti gönderip almanı sağlayan e-posta uygulaması. Hesaplarına, kişi listene, takvimine, dosyalarına ve sohbetlerine erişebilir, ücretsiz depolamadan yararlanabilirsin. Yeni e-posta oluşturabilir, gelenleri okuyabilir ve dosya gönderebilirsin.

Telegram indirilenler nasıl bulunur?
Telegram indirilenler nasıl bulunur?

Mesajlaşırken bazı fotoğraf ve videolar hoşuna gidiyor, cihazına indirmek mi istiyorsun? Cihazına kaydettiğin halde Telegram indirilenler nerede bir türlü bulamıyorsan bu rehber sana oldukça yardımcı olacak. İndirilen dosyaları nasıl bulacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram çapraz paylaşım nedir ve nasıl kullanılır?
Instagram çapraz paylaşım nedir ve nasıl kullanılır?

Özenle hazırlayıp paylaştığın bir gönderinin Facebook sayfanda da görünmesini ister misin? Bunu yapmak Instagram çapraz paylaşım özelliği sayesinde mümkün. Instagram çapraz paylaşım nedir, nasıl kullanılır, bilmen gerekenler bu rehberimizde. Keşfetmek için okumaya devam et! I…

Instagram koleksiyon oluşturma ve kullanma nasıl yapılır?
Instagram koleksiyon oluşturma ve kullanma nasıl yapılır?

Çok hoşuna giden gönderilere kolayca ulaşmak ve yeniden görmek ister misin? Instagram koleksiyon oluşturma imkanı tanıyor. Bu sayede koleksiyona ekleyeceğin gönderilere anında ulaşabilirsin. Kaydettiklerini düzenlemeni sağlayacak bu özelliği keşfetmek için okumaya devam et! I…