Android Cihazlar Virüslerden Nasıl Temizlenir?

Android telefon ve tabletlere virüs bulaşması gerçekten de zordur. Hatta çoğunlukla “Cihazınıza virüs bulaştı, bu uygulamayı yükleyin ve temizleyin” şeklindeki reklamlarla tamamen ticari amaçlarla yapılmaktadır. Ancak virüslerin varlığı da bir gerçektir.

Şayet Android telefonunun ya da tabletinin virüslerle dolu olduğunu düşünüyorsan hiç endişelenmene gerek yok, kolaylıkla virüsleri temizleyebilirsin! Unutma, Google Play Store‘dan yapacağın yüklemelerden virüs bulaşmayacağını da garanti edebiliriz! Hadi şimdi kılavuza biraz göz atalım ve şu virüslerden kurtulalım:

Adım 1

Android virüsleri sadece yüklediğin uygulamalar ile bulaşır. İlk olarak yapman gereken cihazını “Güvenli Moda” almak, yönetici durumunu akldırmak ve etkilenen uygulamayı silmek. Bunu yapabilmek için güç tuşuna basarak kapatma ayarlarına erişmeli ve buradan kapatma seçeneğine basılı tutarak “Güvenli Başlatma” seçimini yapmalısın. Eğer bunu yapamazsan, fabrika ayarlarına döndürerek virüsten kurtulabilirsin.

Google Play Store dışında uygulama yüklemediğin sürece bir daha virüslerle karşılaşmayacaksın. Bunu yapabilmek için “Ayarlar” içerisinde “Güvenlik” seçeneğini seçmelisin. Bu bölümde “Bilinmeyen kaynaklardan yüklemeyi devre dışı bırak” seçeneğini işaretlediğin takdirde artık cihazını sonsuza dek – en azından şimdilik böyle – koruyabilirsin. Mobil güvenliğini sağlamış sayılırsın!

Adım 2

Ayarlar” menüsüne giriş yap ve “Uygulamaları” seç. “İndirilenler” sekmesinde olduğundan emin ol. Virüsün adını bilmiyorsan, bu listede ismini bilmediğin, ilginç isimli olan ya da senin yüklemediğine emin olduğun her şeyin virüs olabileceğinden emin olabilirsin.

Adım 3

Virüs olabileceğini düşündüğün uygulamanın üzerine dokun, “Uygulama Bilgisini” görüntüle ve “Uygulamayı Kaldır” seçeneğine dokun. Genellikle böylece virüsü silmiş olacaksın ama bazen bu işlemi yapman mümkün olmayacak çünkü bu seçenek gri olacak. Bunun nedeni cihazın kendisini yönetici atamasıdır.

Adım 4

Uygulamalar menüsünden çık ve “Ayarlar” içerisinde “Güvenlik” seçeneğini seçerek “Cihaz Yöneticilerine” dokun.  Burada yönetici yetkisi ile çalışan tüm uygulamaları görebileceksin. Kaldırmak istediğin uygulamanın seçimini kaldır. Artık uygulamayı kaldırabilirsin.

Hepsi bu! Artık cihazını baştan başlatabilir ve Güvenli Moddan çıkabilirsin! Bundan sonra ise Google Play Sotre dışında uygulama yüklemeni tavsiye etmeyiz! Aksi takdirde yine virüslerle karşılaşabilirsin!

Telegram indirilenler nasıl bulunur?
Telegram indirilenler nasıl bulunur?

Mesajlaşırken bazı fotoğraf ve videolar hoşuna gidiyor, cihazına indirmek mi istiyorsun? Cihazına kaydettiğin halde Telegram indirilenler nerede bir türlü bulamıyorsan bu rehber sana oldukça yardımcı olacak. İndirilen dosyaları nasıl bulacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram çapraz paylaşım nedir ve nasıl kullanılır?
Instagram çapraz paylaşım nedir ve nasıl kullanılır?

Özenle hazırlayıp paylaştığın bir gönderinin Facebook sayfanda da görünmesini ister misin? Bunu yapmak Instagram çapraz paylaşım özelliği sayesinde mümkün. Instagram çapraz paylaşım nedir, nasıl kullanılır, bilmen gerekenler bu rehberimizde. Keşfetmek için okumaya devam et! I…

Instagram koleksiyon oluşturma ve kullanma nasıl yapılır?
Instagram koleksiyon oluşturma ve kullanma nasıl yapılır?

Çok hoşuna giden gönderilere kolayca ulaşmak ve yeniden görmek ister misin? Instagram koleksiyon oluşturma imkanı tanıyor. Bu sayede koleksiyona ekleyeceğin gönderilere anında ulaşabilirsin. Kaydettiklerini düzenlemeni sağlayacak bu özelliği keşfetmek için okumaya devam et! I…