TikTok açıklama düzenleme paylaşım sonrası nasıl yapılır?

tiktok-açıklama-düzenleme

Binbir zahmetle hazırlayıp videonu paylaştın. Ancak sonradan açıklama kısmında hata yaptığını fark ettin. Böyle sinir bozucu bir durumda TikTok açıklama düzenleme paylaşım sonrası yapılabilir mi diye merak ediyorsan nasıl yapacağına dair bilgiler bulmak için okumaya devam et!

TikTok’ta açıklama düzeltme

Birçok insan videolar hazırlayıp TikTok’ta paylaşıyor. Videoların diğer insanlar tarafından keşfedilmesinde ve içeriklerinin anlaşılmasında yazacağın açıklamalar yani TikTok caption oldukça işe yaramakta.

Bazen bir videoyu paylaştığında açıklama kısmında hata yaptığını sonradan fark edebilirsin. Bunu düzeltmen sınırlı da olsa artık mümkün.

Eskiden TikTok açıklama kısmının sonradan düzeltilmesine imkan tanımıyordu. Son yapılan güncellemelerle birlikte bir videonun açıklamasını yani caption kısmını değiştirebilirsin. Ancak bazı noktalarını aklında bulundurmalısın:

  • Paylaştıktan sonra üzerinden 7 günden fazla geçen bir gönderinin açıklamasını yeniden düzenleyemezsin.
  • Videoyu yayınladıktan sonra 1 hafta içinde düzenleme yapabilirsin.
  • Videoyu bir gün içinde 1’den fazla düzenleyemezsin.
  • Gönderiyi düzenle seçeneği videoyu paylaşır paylaşmaz etkin olmaz, kısa bir süre olsa da beklemen gerekir.

Gelişim aşamasında olan bu özellik ilerleyen süreçte değişebilir, yeni fonksiyonlar kazanabilir veya tamamen iptal edilebilir.

TikTok açıklama düzenleme sonradan nasıl yapılır?

Paylaştığın bir videonun açıklamasını sonradan değiştirebilirsin ancak alt yazılarını düzenleyemez veya düzeltemezsin. Açıklamadan kasıt, son aşamada videonla ilgili bilgiler yazdığın, kişileri ve konuları etiketlediğin kısım. Videodaki konuşmaların metne dönüştürülmüş alt yazıları değil.

  • Paylaştıktan sonra TikTok videosunun açıklamasını düzenlemek için şu adımları izle:
  • Uygulamayı aç. Sağ alt köşedeki Profil düğmesine dokunarak kendi sayfana gir.
  • Düzenlemek istediğin videoyu tıklayıp aç. Sağ alt köşedeki yatay üç noktaya dokun.

tiktok-açıklama-düzenleme

  • En altta yer alan menü seçeneklerinden kalem simgeli Gönderiyi Düzenle seçeneğine bas.

tiktok-açıklama-düzenleme

  • Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra Kaydet düğmesine dokun.

tiktok-açıklama-düzenleme

Gönderin yeni düzenlenmiş haliyle yayınlanmaya devam edecek.

👺 Dikkat çekici profil fotoğrafları için TikTok AI avatar nasıl oluşturulur yazımızı incele.

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. TikTok

    TikTok

    TikTok ile şarkılar ve ses efektleri içeren zengin bir kütüphaneyi kullanarak ilginç videolar düzenleyebilir ve paylaşabilirsin. Akışında diğer kullanıcıların videolarını izleyebilirsin. Videolarına inanılmaz filtreler uygulayabilir, eğlenceli çıkartmalar ve etiketler ekleyebilir hatta videolarını diğer sosyal ağlarda paylaşabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…