Instagram’da birini etiketleme nasıl yapılır?

instagram-da-birini-etiketleme-nasil-yapilir

Yaptığın paylaşımlardan arkadaşlarının daha çabuk haberdar olmasını veya beğendiğin bir gönderiyi onlarında görmesini istiyorsan etiketleme yapabilirsin. Instagram’da birini etiketleme nasıl yapılır, en kolay haliyle bu rehberimizde. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et!

Instagram’da paylaşım yapmanın farklı yolları mevcut. Bu nedenle yapacağın paylaşıma göre arkadaşlarını etiketleyebilirsin. Genel olarak etiketleme @kullaniciadi şeklinde yapılır. Birini etiketlediğinde bu kişiye bildirim gider ve duruma göre gönderiyi kontrol etmesi istenir.

Instagram gönderide bir kişi nasıl etiketlenir?

Gönderinin açıklamalar kısmında bir kişiyi etiketleyebilirsin. Bunun için paylaşacağın gönderide şu adımları izle:

  • Instagram’ı aç, her zamanki gibi paylaşım yapmaya başla. Üst menüdeki önce + simgesine ardından Gönderi seçeneğine dokun.
  • Göndermek istediğin resmi seç ve ilerle.
  • Açıklama Yaz bölümüne istediğin açıklamayı yazdıktan sonra @kullanici adı şeklinde etiketlemek istediğin kişinin kullanıcı adını yaz. @ sembolünü yazdığında arama motoru en alakalı kullanıcıları listeleyecek, buradan da seçebilirsin.
  • Onay işaretini tıklayarak gönderini paylaş.

Instagram’da fotoğraftaki kişiler nasıl etiketlenir?

Yine paylaşacağın gönderide etiketleme yapacak ancak bu kez açıklamalarda değil de fotoğraftaki kişilerin kimler olduğundan bahsedeceksin. Bunun için şu adımları izle.

  • Yukarıdaki ilk iki adım yaptıktan sonra Kişileri Etiketle seçeneğine dokun.
  • Etiketleme yapmak için fotoğrafa veya Etiket Ekle seçeneğine dokun ve arama çubuğuna kullanıcı adını yazmaya başla. Önerilenler arasından seçim yap.

instagram-da-birini-etiketleme-nasil-yapilir

  • İstediğin kişiyi etiketlediysen yeşil onay tikine dokun ve her zamanki gibi gönderini paylaş.

Instagram hikayelerde etiketleme nasıl yapılır?

Hikayelerde iki farklı şekilde etiketleme yapmak mümkün. İlk yöntem kullanıcı adından bahsetmek. Bunun için şu adımları izle.

  • Her zamanki gibi önce + simgesine ardından menüden Hikaye’yi seç. Paylaşımını ekle.
  • Hikayede herhangi bir yere dokun ve @kullaniciadi şeklinde ekle. Klavye ile yazmaya başladığında kişiler de önerilecek.

  • Hikayeni paylaş.

İkinci yöntem ise çıkartma kullanmak. Bunun için:

Yukarıdaki ilk adımdan sonra üst menüdeki Çıkartmalar simgesine dokun.

  • @Bahset çıkartmasına tıkla ve etikete kullanıcı adını yaz veya önerilenlerden birine tıkla ve Bitti diyerek işlemi tamamla.

instagram-da-birini-etiketleme-nasil-yapilir

  • Ardından hikayeni paylaş.

Reels videolarında da yukarıdaki adımlara benzer şekilde ya çıkartma kullanarak veya @kullanciadi şeklinde yazarak etiketleme yapabilirsin. Yorumlar bölümünde etiketleme yapmak istediğinde yine @kullaniciadi şeklinde yazabilirsin.

🤫 Bazı kişilerin paylaşımlarını artık görmek istemiyorsan Instagram’da birini sessize alma nasıl yapılır yazımızı şimdi incele.

Güvenilir APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, video ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra diğer insanları da takip edebileceğin bir sosyal ağ uygulaması. Arkadaşlarının gönderi, hikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, özel efekt ve çerçeveler kullanabilir, direkt mesajlar ile sohbet edebilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…