WhatsApp Proxy nedir ve nasıl kullanılır?

whatsapp-proxy

Yaşadığın bölgede zaman zaman internete erişim sıkıntısı yaşanıyor mu veya bir engelleme söz konusu mu? Kesintisiz iletişim için WhatsApp proxy desteğini duyurdu. Bu yeni özellik, erişim kısıtlaması, sansür gibi engellerin aşılmasını sağlıyor. Detaylar için okumaya devam et!

WhatsApp Proxy nedir?

2023 yılına yeni özellikler ile giren popüler uygulama, bir gelişme daha duyurdu. Bazı ülkelerde uygulamanın kullanımının kısıtlandığını, iletişime sansür uygulandığı bilinen bir durum. Böyle bir durumda insanların iletişim halinde kalmasını sağlamak için WhatsApp proxy kullanıma sunuldu.

Proxy veya proxy sunucu en basit tanımıyla cihaz ile internet arasında bir köprü kurulması işi. İnternete erişecek cihazın IP adresi gibi kimlik bilgileri gizlenir ve bu köprü üzerinden dolaylı olarak ağa bağlanır. Erişim engeline takılmadan WhatsApp sunucularına bağlanmak dolaysıyla mesajlaşmak mümkün olur.

Proxy, WhatsApp’a doğrudan bağlanamadığın durumlarda köprü vazifesi görür ve mesajlaşmaya devam etmeni sağlar. Mesajların yine uçtan uca şifrelenir, içeriğe sadece sen ve alıcı erişebilir. Proxy sunucuları, WhatsApp ve Meta bunları göremez.

🫥 Gizli ve güvenli bir yedekleme için WhatsApp uçtan uca şifrelenmiş yedekleme nasıl açılır yazımıza göz atabilirsin.

Kendi kişisel proxy sunucunu kurabileceğin gibi proxy sunucusuna sahip güvenilir kaynakları internet üzerinden arama yaparak bulabilirsin.

Bilgisayar bilgine güveniyorsan 80, 443 veya 5222 bağlantı noktaları bulunan bir sunucu ve sunucunun IP adresine işaret eden bir alan adı (ya da alt alan) kullanarak WhatsApp proxy oluşturabilirsin.

Nasıl yapacağına dair detaylı bilgi almak için uygulamanın resmi olarak sunduğu şu GitHub kaynağına bakabilirsin: https://github.com/WhatsApp/proxy/

WhatsApp Proxy nasıl kullanılır?

WhatsApp’ın tarifiyle güvenli ve özgür bir şekilde iletişim kurmak istiyorsan bu yeni özellikten yararlanabilirsin. Öncelikle ya kendi proxy sunucunu kurmalısın ve IP adresini arkadaşlarınla paylaşmış olmalısın. Mevcut sunuculardan birinin IP adresini de kullanabilirsin.

WhatsApp proxy kullanmak için şu adımları izle:

  • Uygulamanın en güncel sürümünü kullandığından emin ol ve uygulamayı aç.
  • Sağ üst köşedeki üç noktaya dokun ve Ayarlara gir.

whatsapp-proxy

  • Önce Depolama ve Veriler‘e ardından da Proxy Ayarlarına dokun.

whatsapp-proxy

  • Proxy Kullan anahtarını sağa çekerek aç ve özelliği etkinleştir.

whatsapp-proxy

  • Proxy Ayarla’ya dokun, proxy sunucusunun IP adresini gir ve Kaydet‘e bas.

whatsapp-proxy

  • Proxy adresiyle bağlantı kurulacak, adres doğru ve çalışıyorsa Bağlandı yazacak (yeşil onay tiki de olabilir).

Yeni bir özellik daha keşfetmek istersen WhatsApp anket oluşturma makalemizi şimdi oku.

Türkiye’nin güvenilir APK indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla grup veya topluluk kurabilir; durum, sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…