Instagram Keşfet sayfası nasıl değiştirilir?

instagram-keşfet-sayfası

Hep benzer içerikleri görmekten sıkıldın mı? Instagram Keşfet sayfası üst üste benzer veya aynı içerikleri gösteriyorsa değişiklik zamanı gelmiş demektir. Bunu yapmak için deneyebileceğin bazı yöntemler var. Bu yöntemleri ve nasıl yapacağını keşfetmek için hemen okumaya başla!

 

Instagram Keşfet sayfası

Instagram 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı sayesinde devasa bir içeriğe sahip. Neredeyse içerik patlaması yaşanıyor. Bu kadar çok paylaşım olduğu bir ortamda daha kişisel bir deneyim yaşaman için Keşfet sayfasını sunuyor. Hani şu büyüteçli sayfa.

Algoritmalar sayesinde platform senin zevklerini, ilgi duyduğun alanları veya izlemekten keyif aldığın içerikleri öğreniyor ve sana bunları Keşfet’te sunuyor. Ancak zamanla Keşfet sayfasında benzer içerikleri görmeye başlayabilir veya yeni şeyler görmek isteyebilirsin.

🗺️ Yeni şeyler keşfedebileceğin Instagram haritalar nasıl kullanılır bilmiyorsan makalemize göz atabilirsin.

 

Instagram Keşfet sayfasını değiştirmenin yolları

Keşfet sayfanı bir nebze olsun değiştirmen mümkün. Bunun için algoritmaları değiştirmeni sağlayacak bazı yöntemleri ve numaraları kullanabilirsin.

 

1. Yöntem: Instagram Keşfet sayfasında gösterilecekleri seçme

Bu yöntemde Keşfet’te artık görmek istemediklerini düzenleyeceksin. Bu yöntemden kesin sonuç alabilmek için bahsedeceğimiz adımlar birden fazla yapman ve bir süre tekrar etmen gerekecek. Bu yöntemde görmek istemediklerini seçeceksin. Zamanla Keşfet’te değişmiş olacak. Bunun için:

1. Uygulamayı aç. Alt menüde yer alan büyüteç simgesine tıklayarak Keşfet sayfasına git.

instagram-keşfet-sayfası

2. Sayfada yer alan içeriklerden artık görmek istemediğin türde olan bir gönderiye tıkla. Açıldığında gönderide yer alan üç noktaya dokun. Bu noktalar Reels, gönderi ve hikayede farklı yerde olabilir.

instagram-keşfet-sayfası

3. İlgilenmiyorum seçeneğine tıkla.

instagram-keşfet-sayfası

4. Sonrasında Instagram neden ilgilenmediğine dair çeşitli sorular gösterebilir. Bunlardan sana uygun olana bas. Kimi zaman doğrudan bundan böyle bunun gibi daha az gönderi göstereceğine dair bilgilendirme yapar.

instagram-keşfet-sayfası

 

2. Yöntem: arama geçmişini temizleme

Instagram Keşfet sayfasındaki algoritmaları etkileyenlerden biri de daha önce yapmış olduğun aramalar. Geçmiş aramalarını silerek algoritmanın bu hesaba katmasını önleyebilirsin.

Bunun için profil sayfandan Ayarlar > Hareketlerin > Yakındaki Aramalar yolunu izle. Açılan sayfadan Tümünü Temizle seçeneğine dokunarak arama geçmişini sil.

instagram-keşfet-sayfası

3. Yöntem: Instagram ön belleğini temizleme

Keşfet algoritmasının değişmesine yardımcı olacak yöntemlerden biri de Instagram’ın ön belleğini temizlemek.  Bunun için cihazının Ayarlarına gir. Uygulamalar > Instagram > Depolama  yolunu izle ve Ön belleği temizle seçeneğine dokun.

instagram-keşfet-sayfası

4. Yöntem: Instagram’ı yeniden kurup yüklemek

Instagram keşfet sayfasını değiştirmek için kullanabileceğin bu son yöntem acemi kullanıcılara pek tavsiye edilmez. Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra değişlik olmuyorsa bu yöntemi kullanabilirsin. Instagram’ı cihazından kaldırıp yeniden kur.

Instagram’ı kurduğunda ilk açılışta kullanıcı adı ve şifre sorulacağından bunları hatırladığından emin olmadan uygulamayı asla silme. Uygulamadan daha fazlasını elde etmek için silmek zorunda değilsin.

📷 Instagram çift kamera özelliğini kullanarak arkadaşlarını şaşırtmak istersen hemen blog yazımızı incele.

 

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, video ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra diğer insanları da takip edebileceğin bir sosyal ağ uygulaması. Arkadaşlarının gönderihikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, özel efekt ve çerçeveler kullanabilir, direkt mesajlaşabilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…