WhatsApp önbellek temizleme Android’de nasıl yapılır?

whatsapp-önbellek-temizleme

Sohbet ederken mesajların bir türlü gitmiyor veya çok geç mi geliyor? Temizlik zamanı yaklaşmış olabilir. WhatsApp önbellek temizleme ile popüler mesajatarın performansını artırabilirsin. Android akıllı telefonunda, nasıl yapacağını adım adım öğrenmek için hemen okumaya başla!

WhatsApp önbellek temizleme nedir?

Önbellek, uygulamaların ilerleyen süreçte yararlı olabileceğini düşündüğü geçici dosyaları depolandığını alandır. Örneğin, bu küçük bir profil resmi olabilir. Her seferinde bu resmi yeniden yüklemek yerine, bir kopyası önbelleğe alınır ve uygulama buradaki resmi kullanarak hız ve zaman kazanır.

Aynı durum WhatsApp için de geçerli. Hızlı yükleme ve kullanım için önbellekten WhatsApp’ta yararlanır. Bu geçici dosyalar, zamanla ciddi yer kaplamaya başlar ve uygulamanın performansını düşürür. Uygulamayı kullanırken gecikmeler, takılmalar yaşayabilirsin. Hatta hafıza dolabileceği için uygulama çalışmayı durdurabilir.

Bunun için önbellek temizleyici araçlar kullanabilirsin. Ancak dilersen cihazının Ayarlarından da kendin yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için okumaya devam et.

WhatsApp önbellek temizleme adımları

Uygulamadaki performans kayıplarını gidermek için ara sıra önbellek temizliği yapman gerekebilir. Önbellek temizleme işlemine başlamadan önce WhatsApp sohbetlerinin yedeğini alman yararına olur. Şimdi temizleme işlemlerini nasıl yapacağına bakalım:

1. Cihazının Ayarlarına gir.

whatsapp-önbellek-temizleme

2. Ayarlar sayfasında Uygulamalar seçeneğine bulana dek aşağıya in ve bu seçeneğe gir.

whatsapp-önbellek-temizleme

3.  Buradan WhatsApp’ı bulup aç. Bulmak için arama seçeneklerini kullanabilir veya ekranı aşağıya kaydırabilirsin.

whatsapp-önbellek-temizleme

4. Uygulama Bilgileri sayfasında Depolama seçeneğine dokun.

whatsapp-önbellek-temizleme

5. Bellek kullanımına dair bilgiler gösterilecek. Sayfada yer alan (genellikle sağ alt köşede) Önbelleği Temizle seçeneğine tıkla.

whatsapp-önbellek-temizleme

Bu adımdan sonra saniyeler içinde önbelleğin temizlenmiş olacak. Uygulamada karşılaştığın açılmama, geç tepki verme gibi bir dizi sorunun artık çözülmüş olması gerekir.

📱 Telefonunu değiştirdiysen yeni telefonda WhatsApp mesajlarını geri yükleme nasıl yapılır yazımızı şimdi incele.

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla grup kurabilir; durum, sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …