Yeni telefonda WhatsApp mesajlarını geri yükleme nasıl yapılır?

whatsapp-mesajlarını-geri-yükleme

Yeni bir telefon aldın ama eski telefonumdaki mesajlaşmalarım ne olacak diye merak etmene gerek yok. Yeni telefonunda WhatsApp mesajlarını geri yükleme imkanın var. Sohbetlerini hızlı bir şekilde yeni cihazına aktarabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için hemen okumaya başla!

 

WhatsApp mesajlarını geri yükleme

WhatsApp, şimdilik çoklu cihaz desteği sunmuyor. Her ne kadar bazı çözüm yolları olsa da aynı numarayla farklı bir cihazda uygulamayı kullanman şimdilik mümkün değil. Cihaz veya numara değiştirdiğinde uygulama işlevsiz hale gelebilir.

Yeni bir telefon aldığında hiç cihaz değiştirmemiş gibi uygulamayı kullanmaya devam edebilirsin. Uygulamanın yedekleme özelliği sayesinde sohbetlerin Google Drive’da saklı tutulur. Bu sayede sohbet geçmişini yeni cihazına kolayca aktarabilirsin.

 

Yeni Telefona WhatsApp mesajları nasıl geri yüklenir?

Yeni telefona mesajlarını geri yüklemek için öncelikle sohbetlerinin bir yedeğini oluşturmalısın. Normalde yedekleme özelliğini açmış olman gerekir.

💾 WhatsApp uçtan uça şifrelenmiş yedekleme nasıl açılır yazımızı okuyarak konu hakkında detaylı bilgi alabilirsin.

Yedekleme yapmadıysan öncellikle sohbetlerinin bir yedeğini oluştur. Bunun için Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği yolunu izle. Bu sayfadaki Yedekle düğmesine dokunarak işlemi başlat. Sohbetlerin boyutuna göre yedekleme işlemi biraz zaman alabilir, sabırlı ol.

whatsapp-mesajlarını-geri-yükleme

Şimdi yeni telefona WhatsApp mesajlarını nasıl geri yükleyeceğine değinelim. Şunu hatırlatalım ki yeni telefonundaki Google hesabı ve telefon numaran, eski telefonundakiyle aynı olmalı. Aksi takdirde Google Drive’dan geri yükleme işlemi gerçekleşmez.

İnternete bağlı olduğundan emin olduktan sonra aşağıdaki adımları izle:

1. Eski telefonundaki WhatsApp’ı kaldır.

2. Yeni telefonuna Play Store’dan WhatsApp’ı indir.

3. Uygulamayı aç hizmet koşullarını onaylamak için Kabul Et ve Devam Et düğmelerine dokun.

4. Telefon numaranı gir ve İleri düğmesine dokun.

whatsapp-mesajlarını-geri-yükleme

5. Telefon numaranı doğrula. SMS ile gönderilen kodu girmen istenir.

whatsapp-mesajlarını-geri-yükleme

6. WhatsApp’ın dosyalarına, kişilerine ve medyalara erişimine izin ver.

whatsapp-mesajlarını-geri-yükleme

7. Google hesabına bağlı olan yedekleme var mı kontrol edilecek varsa sohbet geçmişi bulunduğuna dair uyarıda bulunacak. Geri Yükle seçeneğine dokunarak sohbetlerinin yeni telefonuna yüklenmesini bekle.

whatsapp-mesajlarını-geri-yükleme

8. Profilini (resim ve isim) düzenle.

9. Yedekleme sıklığını ve hesabını seç.

Artık yeni telefonunda eski sohbetlerini ve mesajlarını rahatlıkla görebilirsin. iOS bir cihaza geçiş yapacaksan WhatsApp konuşmalarını Android’den iPhone’a aktarma yazımızı şimdi incele.

Android tutorial sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla grup kurabilir; durum, sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…