Instagram avatar nasıl yapılır ve nasıl kullanılır?

instagram-avatar

Sosyal ağında duygu ve düşüncelerini kendi avatarınla ifade etmek ister misin? Instagram avatar ile artık bu mümkün. Hikayelerinde ve mesajlarında kendi avatarını kullanabilirsin. Nasıl yapacağını ve paylaşacağını anlatan pratik rehberimizi keşfetmek için hemen okumaya başla!

 

Instagram avatar

Snapchat gibi birçok uygulamada yer alan özelleştirilebilir 3D avatarlar yıllardır kullanılıyordu. Nihayetinde Facebook avatarları duyurmuş ve Messenger’da kullanılabilir hale gelmişti. Meta, şimdi de Instagram için kullanıma sundu.

Klasik emoji tepkileri yerine istediğin gibi kişiselleştirebileceğin bir avatar oluşturup kendini daha iyi ifade edebilirsin. Popüler sosyal ağa gelen bu özelliğe yakından bakalım, nasıl yapacağına ve kullanacağına değinelim.

 

Instagram avatar nasıl yapılır?

Instagram avatarını şimdilik sadece uygulama üzerinden yapabilirsin. Bilgisayarından yapman mümkün değil. Uygulama ile adım adım avatarını nasıl oluşturacağına bakalım:

1. Uygulamayı aç ve sağ alt köşedeki resmine dokunarak profil sayfana git.

2. Profil sayfanın sağ üst köşesindeki üç çizgili menü simgesine dokun.

3. Ayarlara gir.

4. Hesap bölümüne tıkla.

5. Avatar seçeneğine dokun.

instagram-avatar

6. Açılan pencerede avartar hakkında bilgiler bulacaksın. Yeni bir tane oluşturmak için Başla düğmesine bas.

instagram-avatar

7. İster mevcut şablonları kullanıp kişiselleştirebilir istersen baştan oluşturabilirsin. Her durumda da avatarının ten renginden aksesuarlarına kadar özelleştirmen mümkün. Hızlı olması açısından bir avatar şablonu seç ve Kişiselleştir düğmesine dokun.

instagram-avatar

8. Avatarın ön izlemesinin (a) alt kısmındaki sekmelerde (b) vücut şeklinden işitme cihazı ( seçimine kadar birçok seçenek yer alıyor. Sekmelerle ilgili seçenekler ise alt kısımda (c) yer alıyor, istedikleri seç. Tüm seçimlerini yaptıktan sonra sağ üst köşedeki Bitti’ye (d) dokun.

instagram-avatar

9. Değişiklikleri Kaydet seçeneğine dokun. İleri düğmesine dokunarak işlemi tamamla.

instagram-avatar

Artık Instagram’da kullanabileceğin bir avatarın var. İstediğin an yukarıdaki adımları uygulayarak baştan yeni bir avatar oluşturabilir veya mevcut avatarını düzenleyebilirsin.

 

Instagram avatar hikayelerde ve DM’de nasıl kullanılır?

Yeni bir tane oluşturduğuna göre artık avatarını hikayelerinde nasıl kullanacağına bakalım. Bunun için aşağıdaki adımları izle:

1. Uygulamayı aç ve her zaman yaptığın gibi üst sekmeden + simgesine ardından Hikaye seçeneğine dokun.

2. Paylaşmak istediğin içeriği seç.

3. Üst sekmeden gülen adam yüzlü çıkartma simgesine dokun.

instagram-avatar

4. Avatar seçeneğine tıkla.

instagram-avatar

5. Farklı durumları ifade eden avatarın gösterilecek istediğini seç. Seçim öncesi sağ üst köşedeki Düzenle seçeneğine dokunarak avatarında değişiklik yapman mümkün.

instagram-avatar

6. Seçimin sonrası avatarın hikayene eklenecek. Sağ alt köşedeki gönder simgesine dokunarak hikayeni paylaşabilirsin.

instagram-avatar

Avatarını DM’de mesajlaşırken de kullanabilirsin. Bunun için:

1. Sohbet sırasında mesaj yazdığın bölümdeki + simgesine dokun ve çıkartma simgesine tıkla.

instagram-avatar

2. Avatar seçeneğine gir ve istediğine dokun, hepsi bu kadar.

instagram-avatar

Instagram avatar oluşturma ve kullanma bu kadar kolay! Instagram öne çıkanlar nedir, nasıl kullanılır blog yazımızı okuyarak bu özelliği şimdi keşfet.

APK indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, video ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra diğer insanları da takip edebileceğin bir sosyal ağ uygulaması. Arkadaşlarının gönderihikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, özel efekt ve çerçeveler kullanabilir, direkt mesajlaşabilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …