WhatsApp gizli mod ile nasıl kullanılır?

whatsapp-gizli-mod

Mesajlaşırken daha gizli kalmak istiyorsan deneyebileceğin yöntemler var. WhatsApp gizli mod için açıp kapatabileceğin tek bir özellik sunmaz. Ancak yapacağın bir dizi ayar ile uygulamayı gizlilik içinde kullanabilirsin. Bu püf noktalarını ve hileleri keşfetmek için hemen oku!

 

WhatsApp gizli mod (stealth mode)

WhatsApp uygulamayı kullanırken gizliliğini korumak adına birçok seçenek sunuyor. Ancak doğrudan seni gizli hale getirecek tek bir seçenek yok. Gizli mod, stealth mode, seçeneği uygulamada şimdilik tek tuşla yapılamıyor.

WhatsApp gizli modda kullanım için bazı ayarları düzenlemen yeterli. Şimdi oldukça ilgili çekecek bazı püf noktaları ve hileler paylaşalım.

 

1. WhatsApp okundu bilgisi ile son görülme zamanını kapat

Seni açığa çıkaran en önemli özelliklerin başında okundu bilgisi ile son görülme zamanı yer alır. Mesajı gönderen kişi en son ne zaman online olduğunu ve mesajı okuyup okumadığını kolayca görür. Bu iki ayarda yapacağın düzenleme ile karşı taraf bu bilgilere ulaşamaz.

WhatsApp okundu bilgisini kapatmak için:

  • Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Okundu Bilgisi yolunu izle ve buradaki anahtarı sola çekerek kapat (yeşil anahtar griye döner).

whatsapp-gizli-mod

Bu ayarı yaptıktan sonra nasıl karşı taraf okundu bilgini göremiyorsa artık sen de diğer insanların okundu bilgisini göremezsin.

WhatsApp son görülme zamanını kapatmak için:

  • Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Son Görülme yolunu izle ve Hiç kimse seçeneğini işaretle.

whatsapp-gizli-mod

Unutma ki bu ayarı yaptıktan sonra artık sen de kişilerinin en son ne zaman çevrim içi olduklarını göremezsin.

👀 WhatsApp son görülme gizleme ile ilgili yazımızı okuyarak daha detaylı bilgi alabilirsin.

 

2. Profil fotoğrafı, hakkımda ve durum ayarlarını değiştir

Uygulamayı daha gizli bir şekilde kullanmak istiyorsan profil fotoğrafını, hakkında ve durum bilgilerini kimin göreceğini düzenleyebilirsin.

Bu üç seçeneğe de aynı yolu izleyerek ulaşabilirsin:

  • Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Profil Fotoğrafı/Hakkımda/Durum

Her bir ayara girdiğinde “Hiç kimse” seçeneğini işaretle.

whatsapp-gizli-mod

 

3. WhatsApp profil bilgilerini sil

Uygulamayı senle ilgili herhangi bir bilgi paylaşmayacak şekilde düzenleyebilirsin. Düzenlemek için Ayarlara girdikten sonra profil resmine tıkla.

Profilinde kendi resmin varsa kaldırabilirsin. Adını ve hakkımda bölümünde kendinle ilgili bir açıklama varsa silebilirsin.

whatsapp-gizli-mod

 

4. WhatsApp widget kullan

Gelen mesajları widget yardımıyla okuman çevrim içi olduğunu gizleyebilir. Hatta dilersen buradan mesajını dahi cevaplayabilirsin. Widget, resim ve videoları ön izleme yapmasa da metinleri okumana imkan tanıyacak.

Bunun için yapman gereken; ekrana parmağını basılı tuttuktan sonra widget seçeneğine girmen ve WhatsApp 4×2’lik widgetı seçmek.

whatsapp-gizli-mod

 

🔒 WhatsApp widget kilit ekranı nasıl eklenir yazımızı okuyarak detaylı bilgi alabilirsin.

 

5. Mesajları okumadan önce Wi-Fi ve mobil veriyi kapat

Bir mesaj aldığında online olarak gözükmeden okumak istersen internet bağlantını kes. Kablosuz ağ veya mobil veri kullanarak internete bağlanıyorsan bunları kapat. Uygulama mesajı okuyabilmen için indirmiş olacak. Ancak internete bağlı olmadığın için durumunu paylaşmayacak.

 

6. Masaüstü ve web sürümlerini kapalı tut

WhatsApp’a masaüstü sürümünü kullanarak veya Web versiyonu için bir tarayıcı yardımıyla bağlanıyorsan işin bittiğinde bunlardan çıkış yaparak kapat. Bunları açık tutman halinde çevrim içi bilgin gösterilmeye devam eder.

WhatsApp’ı gizli mod ile kullanmanı sağlayacak 6 farklı düzenlemeden bahsettik. WhatsApp ifade bildirimlerini nasıl kapatacağını öğrenmek için şimdi blog yazımızı incele.

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla grup kurabilir; durum, sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …