Instagram kalite kaybı olmadan fotoğraf yükleme nasıl yapılır?

instagram-kalite-kaybı-olmadan-fotoğraf-yükleme

Gezip gördüğün yerleri, sevdiğin mekanları ve çektiğin enfes kareleri arkadaşlarınla paylaşmaktan zevk alıyorsun ama Instagram’da kalite kaybı olmadan fotoğraf yüklemek mi istiyorsun? Galerideki kaliteyi uygulamada yaşayamıyorsan neler yapabileceğini öğrenmek için hemen oku!

Instagram kalite kaybı olmadan fotoğraf yükleme yolları

Instagram’da en sık karşılaşılan sorunlardan biri de fotoğraf yüklerken yaşanan kalite kayıpları. Telefonunda veya diğer cihazlarda fotoğrafın oldukça net görünürken Instagram’da hiç de öyle görünmeyebilir.

Böyle bir sorunun ortaya çıkmasında sadece Instagram etmen olmayabilir. Telefonun ayarlarında veya çekim sırasında gözden kaçırdığın noktalar olabilir. Dikkat etmen gereken noktaları maddeler halinde sıralayalım:

  • Instagram’ın kamerasını kullanmak yerine telefonun kamerasını kullan
  • Resimleri yüklerken filtre veya GIF gibi diğer ögeleri kullanma
  • Instagram’ın fotoğraflarını kırpmasını engelle
  • Resimlerin çözünürlüklerini düşürerek dosya boyutunu indir

Şimdi bu noktaları açıklayalım.

1. Telefonunun kamerasını kullan

Fotoğraf çekimi yaparken uygulamanın kendi kamerasını kullanmak yerine cep telefonunun kamerasını kullan. Uygulamanın kamerası, resmin kalitesini otomatik olarak düşürür.

📸 Daha iyi çekimler yapmak istiyorsan en iyi 5 ücretsiz kamera uygulaması makalemizi okuyabilirsin.

 

2. Filtre veya GIF gibi ögeleri kullanma

Fotoğrafları yüklerken filtre, çıkartma, GIF gibi ögeleri eklemekten sakın. Çünkü bunlar fotoğraflarının kalitesini oldukça düşürecektir. Bu tarz ögeleri kullanmak istiyorsan farklı bir uygulama kullanman yararına olur.

📸​ Farklı düzenleyiciler için en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları yazımızı inceleyebilirsin.

 

3. Fotoğrafların kırpılmasını engelle

Instagram, yüklediğin fotoğraf kendi standartları içinde yer almıyorsa resmini kırpabilir. Genişliği 320 ila 1080 piksel arasında olan bir fotoğraf paylaştığında, fotoğrafın en boy oranı 1,91:1 ila 4:5 arasında (1080 piksel genişlik için 566 ila 1350 piksel arası) olduğunda Instagram çözünürlüğünü değiştirmez.

Fotoğrafın bu ölçülerden büyükse kırpma; küçükse büyütme işlemi yapılır. Bu nedenle fotoğraf kalitesinden bozulma yaşayabilirsin. Bunu engellemek için hikaye ve gönderilerin için en ideal boyutta resimlerini paylaş.

 

4. Çözünürlüğü düşür

Günümüzün kameraları yüksek çözünürlüklü fotoğrafları rahatlıkla çekebilmekte. Ancak bu da dosya boyutunun artmasına neden oluyor. Özellikle HDR modu etkinken cihazının kamerası hem piksel hem dosya boyutu açısından daha büyük çekimler yapabilir.

Bu durumda Instagram’a fotoğraf yüklerken kalite kayıpları yaşayabilirsin. Cihazının marka ve modeline bağlı olarak kamera ayarlarından 12 veya 13 megapiksel (MP) çözünürlüğe ayarlanmış çekimler yapman yararına olur.

Instagram kalite kaybı olmadan fotoğraf yükleme için tavsiyelerimiz şimdilik bunlar. Ayrıca insanların senden rastgele her yorumda söz etmesini istemiyorsan Instagram bahsetmeleri nasıl kapatabilirsin blog yazımız oldukça işine yarayacak.

APK indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, diğer insanları takip edebileceğin gibi fotoğraf ve video paylaşabileceğin bir sosyal ağ. Arkadaşlarının gönderihikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, özel efekt ve çerçeveler kullanabilir, direkt mesajlaşabilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…