TikTok yaş değiştirme hesap silmeden nasıl yapılır?

tiktok-yaş-değiştirme

Popüler video paylaşım ağında yaşını yanlış girdiğini fark ettin. TikTok yaş değiştirme eskisi gibi kolay olmasa da hesabını silmeden yapman mümkün. Ancak biraz sabırlı olmalısın. Kullanıcı güvenliği nedeniyle değişiklik nasıl yapılır öğrenmek için hemen oku!

TikTok yaş değiştirme

Kısa videolar paylaşılan TikTok, genç kuşak arasında oldukça popüler ama eleştiriler üzerine topluluk kurallarında değişikliğe gitti. Özellikle reşit olmayanların ve çocukların uygulamayı daha güvenli kullanabilmesi için topluluk kurallarını güncelledi:

  • Uygulamayı 13 yaş altı çocuklar kullanamaz. Tespit edilmesi durumunda hesap silinir.
  • Uygulamada 16 yaş altı olan kişiler doğrudan mesajlaşmaz.
  • 18 yaş altı kişiler hediye gönderemez.

TikTok, hesap açılışı sırasında doğum tarihini girmeni istiyor. Mevcut kullanıcılara da yaş bilgisi girmeleri için uyarıyor. Bu süreçte yaş doğrulaması için herhangi bir kanıt istemeyen uygulama, yaş değiştirme işlemlerinde farklı bir yol izliyor.

Eskiden profil bilgilerinden yaşını değiştirebilirdin ancak artık bu mümkün değil. Çocukları korumak amacıyla böyle bir değişikliğin yapıldığı ifade ediliyor. Halihazırda yeni ebeveyn denetimleri de uygulamaya eklenmişti.

👪 TikTok ebeveyn kontrolü nasıl ayarlanır yazımızı okuyarak denetimler hakkında detaylı bilgi bulabilirsin.

TikTok’ta yaş değiştirme nasıl yapılır?

Topluluk kurallarına uymadığından veya yaşını hatalı girdiğinden değiştirmek istersen sabırlı olman gereken bir süreç seni bekliyor. Şimdi nasıl yapacağına adım adım değinelim.

1. Uygulamayı aç ve sağ alt köşedeki profil resmine dokun.

tiktok-yaş-değiştirme

2. Profil sayfanın sağ üst köşesindeki üç çizgili menü simgesine tıkla.

tiktok-yaş-değiştirme

👤 TikTok’ta profilime kim bakmış nasıl anlarım diye merak ediyorsan blog yazımızı incele!

3. Ayarlar ve Gizlilik sayfasına giriş yapacaksın. Bu sayfayı aşağıya doğru indir ve Destek bölümü bul. Buradaki Bir Problemi Rapor Et seçeneğine dokun.

tiktok-yaş-değiştirme

4. Hesap ve Profil seçeneğine gir.

tiktok-yaş-değiştirme

5. Profili Düzenle seçeneğinin yanındaki oka basarak menüyü genişlet ve Diğer seçeneğine dokun.

tiktok-yaş-değiştirme

6. “Daha fazla yardım ister misiniz?” sorusuna tıkla.

tiktok-yaş-değiştirme

7. Açılan forma yaşını değiştirmek istediğini belirt.

tiktok-yaş-değiştirme

8. Bir TikTok yetkilisi sana e-mail ile dönüş yapacak. Kimliğini ve yaşını ispatlayabileceğin nüfus cüzdanı gibi devlet onaylı resmi kimlik bilgilerini göndererek işlemi tamamlamanı isteyecek. Onaylanması durumunda yaşın değişecek. Olumsuz sonuç alman da mümkün.

Bu şekilde yaşını değiştiremezsen hesabını silmekten başka çare yok. Yeni hesap açılışlarında yaşını belirtmen yeterli, ispatlaman gerekmiyor.

Yaştan dolayı kapatılan hesaplardaki verileri (videolar dahil) TikTok 113 gün boyunca indirebilmen için saklıyor. TikTok kalıcı hesap silme veya kapatma ile ilgili yazımızı okuyarak verilerini nasıl indirebileceğini öğrenebilirsin.

APK ve Android tutorial sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. TikTok

    TikTok

    TikTok ile milyonlarca şarkı ve ses efektinin olduğu zengin bir kütüphaneye erişip ilginç videolar düzenleyebilir ve akışında izleyebilirsin. Videolarına inanılmaz filtreler uygulayabilir, eğlenceli çıkartmalar ve etiketler ekleyebilirsin. Videolarını diğer sosyal ağlarda paylaşabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?
WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?

Planladığın bir etkinliği paylaşmak ve arkadaşlarını haberdar etmek mi istiyorsun? Belirli gruplar için WhatsApp etkinlik oluşturma imkanı sunuyor. Tek tek haber vermekten kurtulmanı sağlayan bu yeni özelliği nasıl kullanacağını ve yöneteceğini öğrenmek için okumaya devam et!…