Emoji Birleştirme WhatsApp’ta Nasıl Yapılır?

emoji-birleştirme

Sohbet ederken kendini emojilerle ifade etmeyi seviyor musun? Yeni ifadeler kullanmak ister misin? Bunun için emoji birleştirme yapabilir ve WhatsApp’ta arkadaşlarınla paylaşabilirsin. Duygularını ifade etmenin havalı ve eğlenceli yollarını keşfetmek için hemen okumaya başla!

Emoji Birleştirme

Emojiler metin bazlı sohbetlerin artık olmazsa olmazı. Duyguları ifade etmek için kullanılan bu sevimli yüz ifadeleri, karizmatik karakterler ve şekiller ile gelişmiş bir kütüphaneye sahip. Yeni tarzlarda emojiler bulmak çok daha kolay. Ancak mevcut olanlardan hiçbir üçüncü taraf uygulamaya gerek kalmadan yenilerini oluşturabilirsin.

Google tarafından sunulan ve birçok telefonda varsayılan olarak gelen Gboard klavye sayesinde emojileri birleştirmek mümkün. Elbette klavyedeki tüm emojileri birleştirmek mümkün değil ama fazlasıyla seçenek sunuyor.

Gboard son güncellemesiyle birlikte Emoji Mutfağı denilen bir özellik sundu. Bu özellik sayesinde çeşitli ifadeleri birleştirip paylaşabilirsin. Bu emojileri destekleyen birçok mesajatar mevcut. Bunların başında elbette WhatsApp geliyor.

Emoji birleştirme özelliği şimdilik Gboard klavyede sunulmuş olsa da yakın bir gelecekte diğer Android klavyelere de yerini alacaktır. Bu özellik şimdilik yüz ifadeleriyle sınırlı. Yani bayrakları, araçları veya benzer kategorideki emojileri birleştirmezsin.

Emoji Birleştirme Yoluyla WhatsApp’ta Yeni İfadeler Paylaş

Gboard’un sunduğu bu özelliği WhatsApp’ta nasıl kullanacağına adım adım bakalım. Öncelikle bir Gboard klavyeye sahip olmasın. Cihazında bu klavye yüklü değilse AndroidListe’den indirip kolaylıkla kullanabilirsin.

Android telefonda klavye nasıl değiştirilir makalemizi okuyarak nasıl geçiş yapacağını öğrenebilirsin. Şimdi nasıl yapacağına bakalım.

1. WhatsApp’ı açıp mesaj yazdığın bölüme tıkla ve klavyenin açılmasını sağla.

emoji-birleştirme

2. Klavyenin altta sol tarafta yer alan gülen yüz ve virgülün olduğu tuşa ( 🙂 , ) parmağını basılı tut.

3. Açılan pencereden Gülen yüz simgesine dokun.

emoji-birleştirme

3. Birleştirmek istediğin emojileri seç. Bunun için arama çubuğunda arama yapabilir veya çubuğun yanındaki son kullanılanlar (saat simgesi) veya emoji kütüphanesine (gülen yüz simgesi) girebilirsin. Örneğin hayalet ile gözlüklü emojiyi seçelim.

emoji-birleştirme

5. Birleşme mümkün ise Gboard alternatif emojileri gösterecek. Örneğin artık sevimli hayaletimizin bir gözlüğü var. Normalde klavyede böyle bir emoji yok.

6. Üst satırda beğendiğin emojiye dokunduğunda otomatik olarak gönderilecek.

7. Birleştirdiğin emojiyi paylaşmış oldun. Örneğimizden gidersek gözlüklü sevimli bir hayalet paylaşmış olduk.

emoji-birleştirme

WhatsApp emoji rengi değiştirme fırsatı da sunuyordu. Artık emoji birleştirme yoluyla birçok havalı yeni ifade oluşturabilirsin. Ayrıca yazarken işlerini kolaylaştıracak yazım denetimi WhatsApp’ta nasıl açılır biliyor musun?

APK indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaşmayı unutma!

  1. Gboard - Google Klavye

    Gboard – Google Klavye

    Google tarafından sunulan Gboard, pek çok mobil cihazda varsayılan olarak geliyor ve oldukça kullanışlı bir klavye. Hızlı metin girişi, otomatik düzeltme ve tamamlamanın yanı sıra birçok emoji de sunuyor. Sesle yazma özelliği, çeviri, Türkçe dil ve sözlük desteği bulunuyor.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…