YouTube Ebeveyn Denetimi Nasıl Ayarlanır?

youtube-ebeveyn-denetimi

Çocuklarının, internette vakit geçirirken uygunsuz içeriklere sahip videoları izlemesinden endişeleniyor musun? YouTube ebeveyn denetimi ile bir nebze olsun içini rahatlatabilirsin. Çocuklar için güvenli olan videoları izlemeleri sağlayabilirsin. Nasıl mı? Hemen okumaya başla!

YouTube Ebeveyn Denetimi

YouTube’da çocuklar için çizgi filmlerden, ders videolarına kadar sayısız faydalı içerik bulunuyor. Bununla birlikte çocuklar için hiç de uygun olmayan tonlarca video da var. Bu tür videolar çocuklar için hem zaman kaybı hem de gelişimlerini olumsuz olarak etkileyebilir.

Uygunsuz içeriklerden çocukları korumak adına YouTube ebeveyn denetimi imkanına sahip. Ancak bu denetimler sonrası çocukların %100 güvende demek oldukça zor. Denetimleri atlatabilen içeriklerin olabileceğini platform zaten ifade ediyor.

Çocuklara yönelik daha güvenli içerikler sunmak adına YouTube Kids versiyonu duyuruldu. YouTube’un bu sürümünde sadece 13 yaş altı çocuklara yönelik içeriklere yer veriliyor. Buradaki içerikler daha sıkı denetime tabi tutuluyor. YouTube Kids uygulamasını AndroidListe’den indirip mobil cihazlarına yükleyebilirsin.

Daha büyük çocuklar için bu versiyon yetersiz kalabilir veya çocuğunun esas versiyonda yer alan bir videoyu izlemesi gerekebilir. Bu durumda YouTube uygulaması için de bir dizi ayarlama yapabilirsin.

YouTube Ebeveyn Denetimi İçin Gerekli Ayarlamalar

Normal YouTube’u ara ara çocuklarının kullanması gerekiyorsa bu durumda uygulamayı kullanılan cihazda daha güvenli hale getirebilirsin. Bir dizi kısıtlama sayesinde her içeriğin çocuklarına gösterilmesini engelleyebilirsin. Ebeveyn denetimi için aşağıdaki adımları izle:

1. YouTube uygulamasını aç, hesabına giriş yap ve sağ üst köşedeki hesabına profil resmine tıkla.

youtube-ebeveyn-denetimi

2. Ayarlara gir.

youtube-ebeveyn-denetimi

3. Genel seçeneğine dokun.

youtube-ebeveyn-denetimi

4. Sayfanın altına doğru Kısıtlı Mod seçeneğini bul ve imleci sola çekerek aç ve kısıtlı modu etkin hale getir.

youtube-ebeveyn-denetimi

Bu mod yetişkinlere uygun olabilecek videoların gizlenmesini sağlar. Ancak tam koruma sağlamayabilir. Ayrıca bu ayar sadece etkinleştirildiği cihazda geçerli olur. Farklı bir cihazdan bu hesapla YouTube’a bağlandığında kısıtlı mod etkin olmayacaktır.

YouTube ebeveyn denetimi her cihazda yapılmalı. Keyifli zaman geçirmeni sağlayacak çocuklar için araba yarışı oyunları listemize şimdi göz at.

APK indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaşmayı unutma!

  1. YouTube Kids

    YouTube Kids

    YouTube KidsGoogle tarafından 12 yaş ve altı çocukların çevrimiçi güvenli bir şekilde eğitici, eğlenceli ve yaşlarına uygun videolar izlemeleri için tasarlandı. Ebeveyn denetimini etkin hale getiriyor ve zararlı içeriklerin çocuklara gösterilmesini engelliyor. Uzmanlarca hazırlanmış sayısız içerik sunuyor.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?
WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?

Planladığın bir etkinliği paylaşmak ve arkadaşlarını haberdar etmek mi istiyorsun? Belirli gruplar için WhatsApp etkinlik oluşturma imkanı sunuyor. Tek tek haber vermekten kurtulmanı sağlayan bu yeni özelliği nasıl kullanacağını ve yöneteceğini öğrenmek için okumaya devam et!…