Telegram Galeriye Kaydetme Kapatma Nasıl Yapılır?

telegram-galeriye-kaydetme-kapatma

Cihazının hafızası çok çabuk mu doluyor? Belki de çok fazla gereksiz indirme yapıyorsun. Telegram galeriye kaydetme kapatma basit bir çözüm olabilir. Bu sayede her fotoğraf galerine kaydedilmez ve depolama alanı sana kalır. Adım adım nasıl yapacağını öğrenmek için hemen oku!

Telegram Galeriye Kaydetme Kapatma Özelliği

WhatsApp’ın en güçlü rakiplerinden biri de mesajlaşma uygulaması Telegram. 2 GB’a kadar büyüklükteki dosyaların transferine ve devasa gruplara (200.000 kişilik) imkan tanıyor. Böyle olunca farkında olmadan yüzlerce fotoğrafı cihazına kaydedebilirsin.

İnsanlar Telegram aracılığıyla birçok medya paylaşıyor. Bu da cihazının hafızasının dolması anlamına geliyor. Her fotoğraf senin için anlamlı olmayabilir. Telegram galeriye kaydetme kapatma fırsatı sunuyor. Kaydedilecek fotoğrafları sen belirleyebilirsin.

Uygulama arka planda otomatik olarak içerikleri indirmeye devam edebilir. Bu da hafızasının gereksiz yere dolmasına neden olabilir. Öncellikle bunu kapatmalısın.

Telegram Otomatik Galeriye Kaydetme Nasıl Kapatılır?

Gelen mesajlardaki içeriklerin otomatik olarak indirilmesini engelleyebilirsin. Bu sayede indirme işleminde kontrol sende olur. Bu hem verilerinden hem de hafızandan tasarruf sağlar. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izle.

1- Uygulamayı aç. Sol köşedeki üç çizgili menü simgesine dokun.

telegram-galeriye-kaydetme-kapatma

2- Buradan Ayarlara gir.

telegram-galeriye-kaydetme-kapatma

3- Veri ve Depolama seçeneğine bas.

telegram-galeriye-kaydetme-kapatma

4- Otomatik Medya İndirme kurallarını düzenle. Açık olan Mobil Veri Kullanırken ve Kablosuz Ağa Bağlıyken seçeneklerini kapatabilir veya bunları özelleştirebilirsin (dosya boyutu, ön izleme vs.).

telegram-galeriye-kaydetme-kapatma

Telegram Galeriye Kaydetme Kapatma Adımları

Şimdi Telegram fotoları galeriye kaydetme özelliğini kapatalım, bir başka ifadeyle durduralım. Aşağıdaki adımları izleyerek bunu kolay bir şekilde yapabilirsin.

1- Uygulamayı aç. Sol köşedeki üç çizgili menüden Ayarlara gir.

2- Sohbet Ayarları seçeneğini bulup dokun.

telegram-galeriye-kaydetme-kapatma

3- Galeriye Kaydet seçeneğini anahtarı sola çekerek etkisiz hale getir yani kapat.

telegram-galeriye-kaydetme-kapatma

Hepsi bu kadar. Artık resimler doğrudan galeriye kaydedilmeyecek. Eğer bir fotoğrafı kaydetmek istersen resmi açıp üç noktaya bastıktan sonra açılır pencereden Galeriye Kaydet’e dokunman gerekiyor.

Telegram galeriye kaydetme kapatma bazen hayat kurtarıcın olabilir. Son olarak istersen Telegram’da numara gizleme makalemizi de okuyabilirsin.

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram kullanımı kolay, gizliliği ve kullanıcı verilerini koruyan bir mesajlaşma uygulaması. Sesli ve görüntülü arama yapabilir, kanal kurabilir, 200.000 kişilik grup oluşturabilir, 2 GB’a kadar dosya paylaşabilir, çoklu fotoğraf gönderebilirsin. Canlı yayın yapabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …