WhatsApp Ses Dosyalarını MP3’e Dönüştürme Nasıl Yapılır?

whatsapp-mp3-dönüştürücü

Sık sık sesli mesaj mı alıyorsun? Bu mesajları cihazında saklamak mı istiyorsun? Bunun için WhatsApp ses dosyalarını MP3’e dönüştürebilirsin. Bunu nasıl yapacağını ve ihtiyaç duyabileceğin Android uygulamaları yazımızda bulabilirsin. Şimdi keşfetmek için hemen okumaya başla!

WhatsApp Ses Dosyalarını MP3’e Dönüştürme

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gelen sesli mesajları cihazında saklar. Bu dosyaları bir dosya yöneticisi aracılığıyla WhatsApp > Media > WhatsApp Voice Notes klasörünün altında bulabilirsin.

Bu audio yani ses dosyalarını başka bir uygulamada çalıştırmak genellikle zordur. Ancak tabii ki imkansız değil. Dosya formatı Opus olduğunu için genellikle bu dosyaları birçok oynatıcı çalıştırmaz. Bunun yerine ses dosyalarını MP3’e dönüştürerek başka uygulamalarda dinleyebilir veya farklı cihazlarda kolaylıkla yedekleyebilirsin.

Bu basit görünen işlemi doğrudan WhatsApp üzerinden yapamazsın. Bu noktada üçüncü taraf uygulamalara ihtiyacın olacak. Yazımızın devamında kullanabileceğin uygulamaları bulabilirsin.

WhatsApp Ses Dosyaları MP3’e Nasıl Dönüştürülür?

WhatsApp ses dosyalarını Opus formatında sakladığını ve MP3 dönüştürücüye ihtiyacımız olduğunu daha önce değinmiştik. Bu alanda oldukça başarılı olan Opus to Mp3 Converter uygulamasını kullanabilirsin. Alternatif olarak FilmoraGo uygulamasını da kullanabilirsin.

Şimdi Opus to Mp3 Converter uygulamasını kullanarak ses dosyalarını nasıl MP3’e dönüştüreceğine adım adım bakalım. Uygulamayı web sitemizden indirebilirsin.

1- Uygulamayı kurup dosyalarına erişim izni verdikten sonra Select Files düğmesine dokun.

whatsapp-mp3-dönüştürücü

2- Dahili belleğinde WhatsApp > Media > WhatsApp Voice Notes yolunu izleyerek sesli mesajlarına ulaş. Burada Opus formatlı dosyaları göreceksin.

whatsapp-mp3-dönüştürücü

 

3- Dönüştürmek istediğin dosyaları seçtikten sonra Select düğmesine dokun. Uygulama çoklu dosya seçimine imkan tanımakta.

whatsapp-mp3-dönüştürücü

4- Başlamak için Convert düğmesine dokun.

whatsapp-mp3-dönüştürücü

5- İşlem bittiğinde dönüştürülen dosyalar gösterilir. Sağ alt köşedeki Files düğmesine tıklayınca dönüştürülen dosyaları görebilirsin. İstersen dosya yöneticisi kullanarak Opus-to-Mp3-Converter klasörüne bakabilirsin.

whatsapp-mp3-dönüştürücü

Gördüğün üzere dönüştürme işlemi bu kadar basit. WhatsApp MP3 dönüştürücü olarak aşağıdaki uygulamaları deneyebilirsin. WhatsApp flash bildirimi nasıl etkinleştirilir, biliyor musun?

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. Opus to Mp3 converter - Convert Opus to Mp3

    Opus to Mp3 converter – Convert Opus to Mp3

    Opus to Mp3 Converter, ses dosyalarını hızlı bir şekilde MP3’e dönüştürmeni sağlıyor. Bu sayede ses dosyalarını neredeyse tüm cihazlarda dinleyebilirsin. Opus formatını destekliyor olması, WhatApp ses dosyalarını da dönüştürmeni ve saklamanı kolaylaştırıyor.

  2. FilmoraGo - Video Düzenleyici

    FilmoraGo – Video Düzenleyici

    FilmoraGo, çok fonksiyonel bir video düzenleme aracı. Birden çok video klibi zevkine göre birleştirebilir ve sıralayabilirsin. Çeşitli efektler, filtreler ve ayarlar arasından seçim yapabilir, metin ekleyebilirsin. İstersen ses dosyalarını Opus dahil olmak üzere MP3’e çevirebilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …