WhatsApp Tatil Modu Nasıl Etkinleştirilir ve Kullanılır?

whatsapp-tatil-modu

Yaz geldi, tatile mi çıkıyorsun? Dinlenirken mesaj bildirimleriyle rahatsız edilmek istemiyor musun? WhatsApp tatil modu seni bu dertten kurtarabilir. Bu özellik ne işe yarar, nasıl kullanılır gibi tüm merak edilenleri bu rehberde açıklıyoruz. Detaylar için okumaya devam et!

WhatsApp Tatil Modu

Yaz mevsiminin hakim olduğu şu günlerde herkeste bir tatil telaşı var. Tatile çıktığında WhatsApp’ta sohbetlerinden veya gruplarından bildirim almak, rahatsız edilmek istemiyorsan yapabileceğin şeyler var.

Popüler mesaj uygulaması, başlamış bir WhatsApp aramasına sonradan katılma gibi bir dizi yeni özellik duyurmaya devam ediyor. Uzun süredir gelmesi beklenen WhatsApp tatil modu nihayetinde duyuruldu. Ancak beklendiği gibi bu isimle duyurulmadı.

Aslında WhatsApp’ta doğrudan bir tatil modu seçeneği bulunmuyor. Ancak yenilenmiş Arşivlenmiş Sohbetler özelliği, tatildeyken rahatsız edilmemeni sağlıyor. İlgi duymadığın veya tatildeyken okumak, bildirim almak istemediğin sohbetlerini arşive taşıyabilir, gizleyebilir ve tatil sonrası kontrol edebilirsin.

WhatsApp Tatil Modu Nasıl Kullanılır?

Doğrudan ayarlayabileceğin bir tatil modu olmadığına göre işine çok yarayacak Arşivlenmiş Sohbetler özelliğine biraz daha yakından bakalım. Bu özellik sayesinde kimseyi engellemek ve tatilde mesaj okumak zorunda kalmaz, bildirimleri sessize alabilir ve daha sonra okumak üzere saklayabilirsin.

Sohbetlerini arşivlemek için ne yapman gerektiğine bakalım. Bunun için popüler mesajlaşma uygulamasında aşağıdaki adımları izle:

1- Uygulamayı aç ve arşivlemek istediğin sohbetinin üzerine parmağını basılı tut.

whatsapp-tatil-modu

2- Üst kısımda açılacak olan menüden sağ tarafta yer alan, aşağı yönlü ok simgeli düğmeye dokun.

whatsapp-tatil-modu

3- Artık bu mesajın arşivlenmiş olacak. Yeni mesaj aldığında herhangi bir bildirim almayacaksın. Ancak Arşivlenmiş bölümünde okumadığın mesajların adedi gösterilecek. Dilediğin an bu sohbete girip mesajı okuyabilir veya cevaplayabilirsin.

whatsapp-tatil-modu

Sohbetlerini arşivden çıkarmak için:

1- Arşivlenmiş mesajlar bölümüne tıkla.

whatsapp-tatil-modu

2- Buradaki sohbetine parmağını basılı tut.

whatsapp-tatil-modu

3- Üst kısımda açılacak olan menüden sağ tarafta yer alan yukarı yönlü ok simgeli düğmeye tıklayarak sohbetini arşivden çıkar.

whatsapp-tatil-modu

Yaz tatilini daha sessiz geçirmenin yolu, bu kadar kolay! Özel olarak hazırlanmış bir WhatsApp tatil modu yayınlanır mı ileride göreceğiz. WhatsApp mesajları nasıl arşivlenir ve gizli tutulur blog yazımızı okuyarak arşivlenmiş mesajlar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsin.

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…