Instagram Hikayelerinde Metin Çevirme Nasıl Yapılır?

instagram-hikayelerinde-metin-çevirme

Popüler sosyal ağ uygulaması yeni özellikler duyurmaya devam ediyor ve yabancı dil problemini ortadan kaldırıyor. Instagram hikayelerde metin çevirmeye başladı. Metinleri kolayca anlayabilirsin. Yeni özelliğin detaylarını keşfetmek, nasıl kullanılır öğrenmek için hemen oku!

Instagram Hikayeleri Metin Çevirme Özelliği

Instagram, silinen gönderileri geri getirme gibi yeni özellikler ekleyerek kullanıcı deneyimini artırmaya çalışıyor. Uygulamayı kullanırken oluşan yabancı dil problemine çözüm getirmek adına yeni bir özellik daha duyurdu.

Bu özellik sayesinde yabancı dilde paylaşılan Instagram hikayelerini otomatik olarak çevirebilir ve kolayca anlayabilirsin. Bu araç şimdilik 90 dili algılıyor ve otomatik olarak çeviriyor. Zamanla tüm kullanıcıların kullanımına açılacağı tahmin ediliyor.

Instagram Hikayeleri Metin Çevirme Nasıl Kullanılır?

Şimdi bu yeni özelliği nasıl kullanacağına dair bilgiler paylaşalım. Esasen bu otomatik çeviriciyi kullanmak için çok özel bir çaba sarf etmene gerek yok. Basit bir tıklama ile hikayede geçen metnin çevirisini kolayca okuyabilirsin. Instagram hikayelerinde yer alan metinlerin çevirilerini görmek için:

1- Instagram hikayelerine giriş yap.

2- Hikaye içerisinde yabancı dilde yazılmış bir metin varsa sol tarafta profil resminin yanında hesap isminin altında Çevirisine Bak seçeneğini göreceksin. Bu seçeneğe tıkla.

instagram-hikayelerinde-metin-cevirme

3- Hikayenin altından orijinal metin ile birlikte otomatik çevirisi gösterilecek. Hepsi bu kadar.

instagram-hikayelerinde-metin-cevirme

Şimdilik uygulama sesleri, konuşmaları veya şarkıları çevirmiyor. Ayrıca resim içindeki metinlerde çeviri özelliği çalışmıyor. Instagram hikayede metin araçları ile yazılan yazılar, otomatik algılanıp çeviriliyor.

Çeviri yapılan diller arasında Latin harfleriyle yazılan İngilizce, İspanyolca, Türkçe gibi dillerin yanı sıra Japonca, Hintçe, Arapça, Rusça gibi farklı yazı karakterlerine sahip dilleri de görmek mümkün.

Hikayelerinde bu özelliği görmüyorsan biraz daha sabırlı olman gerebilir veya hesap isminin altında Mod Oluştur gibi bir bilgi varsa buraya dokunduğunda açılan menüden Çevirisine Bak seçeneğine girerek metnin çevirisini görebilirsin.

Instagram hikayelerini çevirmek yabancı hesapları takip etmeni kolaylaştıracak. Instagram selfie çıkartması ile animasyonlu sticker yapabilirsin.

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, diğer insanları takip edebileceğin gibi resim, video ve hikaye paylaşabileceğin bir sosyal ağ. Arkadaşlarının fotoğraf, hikayeReels ve IGTV videolarına bakabilir, yorum yapabilirsin. Filtre, özel efekt ve çerçeveler kullanabilir, direkt mesajlaşabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …