Telegram’da Numara Gizleme Nasıl Yapılır?

telegram-da-numara-gizleme

Kanal ve gruplarda gezinirken veya mesajlaşırken numaranın gözükmesini istemiyor musun? Telegram’da numara gizleme mümkün. Yapacağın bir dizi ayarla gizliliğini bir nebze olsun artırabilir, daha fazla güvenlik sağlayabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için okumaya devam et!

Telegram’da Numara Gizleme

WhatsApp’ın gizlilik ilkelerinde yapacağı değişiklik nedeniyle mesajlaşma uygulamaları arasındaki rekabet şu günlerde zirve yapmış durumda. WhatsApp’ın en dişli rakiplerden biri de Telegram.

Telegram, kanallar gibi WhatsApp’ta olmayan özellikleriyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Gizlilik konusunda daha hassas olduklarını iddia ediyor ama uçtan uca şifreleme, varsayılan olarak gelmiyor. Ayarlardan bunu kendin yapman mümkün.

Her ne kadar kayıt esnasında Telegram da telefon numaranı istese de sonraki süreçte uygulamayı kullanıcı adı belirleyerek kullanmaya devam edebilirsin. Kullanıcı adın, seni tanımlamada uygulama için yeterli olur. Bu sayede telefon numaranı gizleyebilirsin.

Buradaki gizleme üçüncü kişilere karşıdır. Rehberinde kayıtlı olduğun bir kişi telefon numaranı görebilir. Ancak kanallara veya gruplara katılmayı seviyorsan Adres defterinde kayıtlı olmayan kişilerin numaranı görmesini engelleyebilirsin. Ayrıca numarandan bulunmanın da önüne geçebilirsin.

Telegram’da Numara Gizleme Ayarları

Mesajatar dünyasında ezeli rekabet süre dursun, biz gizliliğin için olmazsa olmazlardan birine değinelim: numara gizleme. Telegram, bu konuda bir dizi seçenek sunuyor. Şimdi bu seçeneklere nasıl erişeceğine ve düzenleyeceğine bakalım.

1- Telegram uygulamasını aç. Sol üst köşedeki üç çizgili menü simgesine dokun.

telegram-da-numara-gizleme

2- Ayarlar seçeneğine gir.

telegram-da-numara-gizleme

3- Gizlilik ve Güvenlik sekmesine dokun.

telegram-da-numara-gizleme

4- Telefon Numarası seçeneğine bas.

telegram-da-numara-gizleme

5- Burada sırayla şu soruları yanıtla. İstediğin seçeneği işaretle.

telegram-da-numara-gizleme

a- Telefon numaramı kimler görebilir?

  • Herkes: Tüm Telegram kullanıcıları numaranı görebilir
  • Kişilerim: Sadece rehberinde numaran kayıtlı olan kişiler görebilir.
  • Hiç Kimse: Hiç kimse numaramı göremez.

Hiç Kimse seçeneğini işaretledikten sonra ikinci bir soru daha gelecek

b- Beni numaram ile kim bulabilir?

  • Herkes: Rehberinde numaran kayıtlı olan tüm kişiler bulabilir.
  • Kişilerim: Rehberine numaranı ekleyen kişiler senin de rehberinde ise seni bulabilir.

c- Ayrıcalık Ekle

Yukarıda yaptığın tüm ayarlardan muaf tutmak istediğin kişileri Kullanıcı Ekle seçeneğiyle ayrıcalıklılar listene ekleyebilirsin. Bu kişiler senin numaranı görebilir ve seni numaranla aratabilir.

Telegram’da numara gizleme bu kadar kolay. Telegram’da otomatik cevaplama nasıl yapılır biliyor musun?

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram kullanımı kolay, gizliliği ve kullanıcı verilerini koruyan bir mesajlaşma uygulaması. Sesli ve görüntülü arama yapabilir, 200.000 kişilik grup oluşturabilir, 2 GB’a kadar dosya paylaşabilir, çoklu fotoğraf gönderebilirsin. Vazgeçemeyeceğin uygulamalardan biri olacak!

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…