Instagram Paylaşılan Hikayeyi Düzenleme Nasıl Yapılır?

instagram-paylaşılan-hikayeyi-düzenleme

Bolca hikaye paylaşmayı sevenlerden misin? Paylaşırken unuttuğun düzenlemeler mi oldu? Üzülme, Instagram paylaşılan hikayeyi düzenleme seçeneklerine de sahip. Bir hikayeyi paylaştıktan sonra neleri düzenleyebileceğini görmek ve nasıl yapacağını anlamak için okumaya devam et!

Instagram Paylaşılan Hikayeyi Düzenleme

Instagram hikayelerinde bir resim veya video paylaştıktan sonra bazı şeyleri unuttuğunda ilk akla gelen paylaşımı silmek. Ancak belki de silmeden de düzenleyebileceğin seçenekler olabilir.

Instagram, paylaşılan bir fotoğrafın veya videonun kendisinin sonradan düzenlenmesine izin vermez. Çare silmek gibi gözükse de hikayeler de sunulan düzenleme seçeneklerine bakmanda fayda var. Belki de değiştirmek istediğin şeye ayarlarda izin verilmiş olabilir.

Uygulamada hikayeyi silmeden de yapabileceğin bazı düzenleme seçenekleri mevcut. Bu seçeneklere yakından göz atalım.

Instagram Paylaşılan Hikayeyi Düzenleme Seçenekleri

Hikayelerde paylaşım sonrası izin verilen düzenleme seçenekleri mevcut. Bu seçeneklere baktığımızda ilk olarak göreceğin seçenekler şunlar:

instagram-paylaşılan-hikayeyi-düzenleme

  • Paylaş: Bu seçeneği kullanarak cihazındaki farklı uygulamalar aracılığıyla hikayeni paylaşabilirsin.
  • Bağla: Takipçi sayın 10 bin ve üzeri ise hikayene link ekleyebilirsin. Bu seçenek herkeste gözükmez.
  • Tanıtımını Yap: Paylaştığın hikayeyi reklam olarak yayımlamanı sağlar. Bu seçenek profesyonel hesaplarda gözükür.
  • Facebook: Instagram’a Facebook hesabını da bağladıysan bu seçenek gözükür. Bu sayede sonradan hikayeni Facebook hikayesi olarak da paylaşabilirsin.
  • Öne Çıkar: Hikayeni profilinde öne çıkanlar bölümüne taşımanı sağlar.
  • Daha Fazla: Sil, Fotoğrafı Kaydet, Gönderi Olarak Paylaş, Hikaye Ayarları gibi ek seçenekler sunar. Özellikle Hikaye Ayarları seçeneği özelleştirme imkanı tanır.

instagram-paylaşılan-hikayeyi-düzenleme

Daha Fazla sekmesinde yer alan Hikaye Ayarları, paylaşımın üzerindeki kontrolünü artırmanı sağlar. Burada:

instagram-paylaşılan-hikayeyi-düzenleme

  • Yakın Arkadaşlar: Hikayeni görmesini istediğin yakın arkadaşlarını düzenleyebilirsin.
  • Yanıtlara ve İfadelere İzin Ver: Etkileşim için kimlerin cevap verebileceğini düzenleyebilirsin. Kapat’ı seçmen durumunda hiç kimse hikayene cevap veremez.
  • Kaydetme: Hikayenin telefonun galerisine mi yoksa Instagram arşivine mi kaydedileceğini düzenleyebilirsin. Canlı yayınları kaydetme seçeneği de bulabilirsin.
  • Paylaşım: Hikayelerinin yeniden paylaşılmasına veya mesaj olarak gönderilmesine izin verebilirsin. İstersen bu izinleri kapatarak kimsenin hikayeni yeniden paylaşmamasını sağlayabilirsin. Facebook’ta hikayenin otomatik paylaşılmasını da izin verebilirsin.

Göreceğin üzere buradaki seçenekler, hikayenin içeriğiyle ilgili olmasa da erişim ve paylaşım seçeneklerini düzenlemene imkan tanır. Fotoğraf veya videoyu yeniden düzenlemek istersen hikayeni silmen gerekir.

Instagram paylaşılan hikayeyi düzenleme seçeneklerini aktardık. Sen de Instagram profiline bakanlar nasıl görülür merak ediyorsan blog yazımızı mutlaka oku.

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram,hem diğer insanları takip edebileceğin hem de resim ve video  paylaşabileceğin bir sosyal ağ. Arkadaşlarının fotoğraflarına, hikayelerine bakabilir, yorum bırakabilirsin. Filtreler, özel efektler ve çerçeveler de kullanabilir, direkt mesajlaşabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…