Facebook Giriş Uyarıları Tanınmayan Cihazlar İçin Nasıl Alınır?

facebook-giriş-uyarıları

Facebook’a başkasının girdiğini nasıl anlarım diye merak mı ediyorsun? Tanınmayan cihazlardan hesabına girilmesi durumunda Facebook giriş uyarıları alabilirsin. Aklındaki şüpheleri bir nebze olsun giderecek ayarları Android’de nasıl yapacağı öğrenmek için hemen okumaya başla!

Facebook Giriş Uyarıları

Veri sızıntılarıyla başı dertte olan Facebook, kullanıcılarına daha güvenli bir ortam sunmak için çalışıyor. Milyarlarca insanın kullandığı bu devasa sosyal ağda güvenlik ve gizlilik sorunları sıkça yaşanıyor. Ancak platform kullanıcılarına bir dizi önlem sunuyor.

Facebook giriş uyarıları da bu önlemlerden biri. Hesabına Facebook’un tanınmadığı yani daha önce giriş yapmadığın bir cihazdan veya tarayıcıdan giriş yapmaya çalışılırsa bir uyarı mesajı alırsın. Bu uyarıda hesabına giriş yapmaya çalışan cihaz ve cihazın konumu gösterilir.

Tanınmayan girişlerle ilgili olarak uyarı almak için hesabında bir dizi ayar yapman gerekiyor. Şimdi bu ayarlamaları Android’de mobil uygulama üzerinde nasıl yapacağına geçelim.

Facebook Giriş Uyarıları Nasıl Alınır?

Güvenliğin için bu uyarıları nasıl etkinleştireceğine ve sonrasında ne yapacağına bakalım. Uyarıları almak için:

1- Facebook uygulamanı aç ve hesabına giriş yap. Sağ üst köşedeki üç çizgili menü simgesine dokun.

facebook-giriş-uyarıları

2- Önce Ayarlar ve Gizlilik’e ardından da Ayarlar seçeneğine gir.

facebook-giriş-uyarıları

3- Güvenlik bölümünde Güvenlik ve Giriş seçeneğine dokun.

facebook-giriş-uyarıları

4- İlave Güvenlik Ayarlama bölümünde Tanınmayan Girişler Hakkında Uyarılar Al’a bas.

facebook-giriş-uyarıları

5- Giriş uyarılarını nereden alacağını seç. Uyarıları Bildirimler, Messenger, E-Posta Adresi üzerinden alabilirsin.

facebook-giriş-uyarıları

Almak istediklerine dokunup seçenekleri işaretle ve Kaydet de. Ardından kapalı konumdakilerin açık olduğunu göreceksin. Bildirimler seçeneğini aşağıdaki resimde görebilirsin.

facebook-giriş-uyarıları

Artık tanınmayan bir giriş olduğunda uyarı almaya başlayacaksın. Bu tür bir uyarı aldığında neler yapabilirsin kısaca değinelim.

  • Söz konusu giriş hakkında bilgi sahibiysen Bunu Ben Yaptım’a dokunarak Facebook’u bilgilendirebilirsin.
  • Girişle ilgili bir bilgin yoksa Bunu Ben Yapmadım’a dokun. Bu sayede Facebook şifreni yenilemen ve hesabını güvene almana yardımcı olacak.
  • Bir cihazı, tanınan cihazlar; tarayıcıyı, güvenilir tarayıcılar listesine ekleyebilirsin. Bu sayede bu tür bir giriş durumunda uyarı almazsın. İnternet kafe gibi halka açık bir yerden bağlanıyorsan bunu asla yapma!
  • Facebook hesabına en son giriş yaptığın cihazları, uygulamanın Giriş ve Güvenlik Ayarları bölümünde bulabilirsin.

Facebook giriş uyarıları seçeneğini açman yararına olacaktır. Facebook beğeni silme nasıl yapılır biliyor musun?

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında hemen şimdi paylaş!

  1. Facebook

    Facebook

    Facebook hesabını mobil olarak yönetebilir, profilini güncelleyebilirsin. Resim ve video paylaşabilir, arkadaşlarına göz atabilir, bildirimler alabilirsin. Tüm ağını takip edebilir, beğenebilir, yorum yazabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…