Slack Nedir, Android’de Nasıl Kullanılır?
Çalışma arkadaşlarınla daima iletişimde kalabileceğin bir uygulama arıyorsan Slack ideal bir çözüm olabilir. Slack nedir, nasıl kullanılır bilmiyorsan bu yazımızda temel bilgileri bulabilir, kullanmaya başlayabilirsin. Android özelinde fikir edinmek için hemen okumaya başla!
Slack Nedir?
Slack, temelde bir mesajlaşma uygulaması ama ekip çalışması için klasik bir mesajlaşma uygulamalarından daha fazlasını sunuyor. Metin bazlı mesajlaşmanın yanı sıra sesli ve görüntülü görüşmeye de imkan tanıyor.
İş dünyasına yönelik geliştirilen uygulama takım içi iletişimi, dosya ve bilgi paylaşımını hızlandıran özelliklere sahip. Bire bir görüşmenin yanı sıra toplu halde iletişimi de kolaylaştırıyor.
Kanallar, botlar, entegre uygulamalar ve bulut desteği sunuyor. Ücretsiz versiyonu oldukça tatmin edici olmakla beraber paralı sürümlerinde daha fazla özellik bulabilirsin.
Çoklu platform desteği sayesinde bilgisayarlarında ve mobil cihazlarında kolaylıkla kullanabilirsin. Uygulamanın şimdilik Türkçe dil seçeneği bulunmuyor. Android’de nasıl kullanacağına dair bilgiler paylaşalım.
Slack Nasıl Kullanılır?
Slack kullanabilmek için öncelikle platforma üye olman gerekiyor. Üye olmak için bir Workspace (Çalışma Alanı) oluşturmalı veya bir ekibe katılmak için davet almalısın. Bir çalışma alanın yöneticisi veya üyesi olabilirsin.
Uygulamayı Android cihazına indirip kurduktan sonra çalışma alanına belirleyeceğin bir kullanıcı adıyla giriş yapman yeterli olacak. Bir ekibe üye olman durumunda yönetici tarafından neler yapabileceğin belirlenecek.
Örneğin yönetici mesajlaşma için çalışma saati belirleyebilir ve bu saatler dışında mesaj olsa dahi bildirim gitmeyeceği için kimse rahatsız olmaz. WhatsApp grup yöneticisi yetkilerinden çok daha iyi ve kullanışlı.
Slack, takım çalışmasını kolaylaştırmak adına Channells (Kanallar) özelliğine sahip. Ekibini bu kanallara göre ayırabilir, birbirleriyle daha hızlı iletişim kurmasını sağlayabilirsin. Kanallara kimlerin üye olacağını yönetici belirler.
Uygulama görünüm itibarıyla bir mesajlaşma uygulamasını andırıyor ancak menü seçeneklerini kısa kısa tanıyalım.
1- Kalem simgesine dokunarak yeni bir mesaj yazabilir, kime veya hangi kanala gideceğine karar verebilirsin. İstersen bu mesajına belge, fotoğraf veya video ekleyebilirsin.
Gelen mesajlara emojiler ile cevap verebilirsin. Reply in Thread özelliği sayesinde bir mesaj dizisi oluşturabilir, ilgili mesajların bir bütün halinde olmasını sağlayabilirsin.
2- Home çalışma alanın ana ekranını gösterir.
3- DMs (Direkt Mesaj) özelliğini kullanarak istediğin kişiye doğrudan mesaj atabilir, özel bir konuşma başlatabilirsin.
Direkt mesajlaşma bölümünde kişiyi seçtikten sonra açılan pencerede üstte yer alan telefon simgesine dokunarak sesli ve görüntülü arama yapabilirsin.
4- Mentions, adının geçtiği, bahsedildiğin mesajları rahatlıkla kontrol edebilirsin. @kullaniciadi şeklinde bir kanala mesaj atarsan ilgili kişiye bildirim gider. Bu sayede kanaldaki her mesajı okuma zorunluluğu ortadan kalkar.
5- Search düğmesi daha önce yapılan mesajlaşmalarda ve dosya paylaşımlarında arama yapmanı sağlar.
6- You sekmesinde kendi profilini düzenleyebilir, tercihlerini düzenleyebilir, Update Your Status bölümünden durumunu güncelleyebilir, ne yaptığına dair herkese bilgi verebilirsin.
Slack nedir, nasıl kullanılır kısaca değindik. Evden çalışma için takım çalışması uygulamalarına da göz atmayı ihmal etme.
AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!
Slack
Slack, ekibinle bilgi alışverişini kolaylaştıran bir iletişim uygulaması. Kanallar oluşturup konulara, projelere ve gruplara göre düzenleyebilirsin. İş arkadaşlarınla grupça veya bireysel mesajlaşabilir, dosya paylaşabilirsin. Ücretli sürümde telekonferans ve ekran paylaşma gibi ek özellikler de sunuyor.