Android Kilit Ekranı Özelleştirme Nasıl Yapılır?

android-kilit-ekranı-özelleştirme

Telefonun güvenliğini ve gizliliğini sağlayan ekran kilidini değiştirmek ve düzenlemek ister misin? Android kilit ekranı özelleştirme seçeneklerine sahip. Bu seçeneklere göz atıp nasıl özelleştireceğini öğrenmek ve işine yarayacak uygulamalar keşfetmek için okumaya devam et.

Android Kilit Ekranı Özelleştirme

Kilit ekranı, telefonu açtığında karşılaştığın, cihazına doğrudan erişimi engelleyen, kullanım için kilidini açman gereken erkan kilidi. Android kilit ekranını daha kullanışlı hale getirmek için kullanabileceğin birtakım seçenekler sunuyor.

Birazdan bahsedeceğimiz seçenekleri veya üçüncü taraf uygulamaları kullanarak bu ekranı tercihlerine göre kişiselleştirebilirsin.

1- Ekran Kilidi Türünü Değiştirme

Android’de farklı şekillerde ekranını kilitleyebilir ve telefonuna erişilmesini engelleyebilirsin. Temelde, desen, PIN veya şifre kullanarak ekranını kilitleyebilirsin. Dilersen kilidi devre dışı bırakman herhangi bir şifre vs. girmeden uygulamalarına erişmen de mümkün.

Günümüz telefonları biometrik kilitleme seçeneklerine de sahip. Yani parmak izini veya yüzünü ekran kilidini açmak için kullanabilirsin.

Ekran kilidini değiştirmek için Ayarlar > Kilit Ekranı > Ekran Kilidi Türü yolunu izle. Ekran kilidi türü sayfasında farklı seçenekler sunulacak. Şifre gibi dilediğin kilidi etkin hale getirip kullanabilirsin.

android-kilit-ekranı-özelleştirme

2- Kilit Ekranının Duvar Kağıdını Değiştirme

Kilit ekranındaki duvar kağıdı, ana ekranındakinden farklı olabilir. Hatta kilit ekranına GIF koymak dahi mümkün. Ekranlarında iki farklı duvar kağıdını kolaylıkla kullanabilirsin. Bunu farklı şekillerde yapabilirsin.

1. YOL:

Bu yöntemde Ayarlar > Duvar Kağıdı yolunu izle. Duvar Kağıtlarım veya Galeri seçeneğine gir ve istediğin resmi seç. Son aşamada Duvar Kağıdı Olarak Ayarla seçenekleri çıktığında Kilit Ekranı’na dokun.

android-kilit-ekranı-özelleştirme

2. YOL:

Cihazının Galeri uygulamasına git. İstediğin bir resmi seçip üç noktaya dokun. Duvar Kağıdı Olarak Ayarla seçeneğini burada da göreceksin. Yine 1. yolda olduğu gibi Kilit Ekranı’na dokun.

android-kilit-ekranı-özelleştirme

3- Kilit Ekranında Mesaj Gösterme

Hoşuna gidecek özelleştirme seçeneklerinden bir tanesi de kilit ekranında mesaj göstermek. Buraya ilham verici veya motive edici bir söz yazabilirsin. Telefonun kaybolma ihtimaline karşı iletişim bilgilerini de yazabilirsin.

Mesaj eklemek için Ayarlar > Ekran > Kilit Ekranı > Kilit Ekranı Mesajı yolunu izle. Samsung bir cihazın varsa Ayarlar > Kilit Ekranı > Kişi Bilgileri yolunda bulabilirsin. Buraya ister bir söz yaz istersen iletişim bilgilerini ekle.

android-kilit-ekranı-özelleştirme

4- Kilit Ekranı Bildirimlerini Ayarlama

Birçok cihaz varsayılan olarak kilit ekranında bildirimleri gösterir. Kilit ekranı bildirimlerini devre dışı bırakarak kimsenin okumamasını sağlayabilirsin.

Bunun için Ayarlar > Ekran > Kilit Ekranı > Bildirimler veya Ayarlar > Kilit Ekranı > Bildirimler (Samsung gibi bazı cihazlarda) yolunu izleyerek bildirimleri kapatabilir veya nasıl gösterileceğini düzenleyebilirsin.

android-kilit-ekranı-özelleştirme

5- Kilit Ekranı İçin En İyi Android Uygulamalar

Ekran kilidi olarak kullanabileceğin birçok alternatif uygulama mevcut. Bu üçüncü taraf uygulamalar kilit ekranın için farklı özelleştirme seçenekleri de sunabilir. Örneğin bu uygulamalar, kilidini açmaya çalışan birinin fotoğrafını çekebilir.

Kullanabileceğin en iyi ekran kilidi uygulamalarını aşağıda senin için listeledik. Dilersen bu uygulamaları da deneyebilirsin.

Android kilit ekranı özelleştirme seçeneklerinden bahsettik. Kilit ekranına WhatsApp widget nasıl eklenir, biliyor musun?

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. DIY Locker - Tattoo Locker

    DIY Locker – Tattoo Locker

    Solo Locker (DIY Locker), geniş bir özelleştirme yelpazesine sahip ekran kilidi. Sevdiğin kişilerin resimlerini gibi farklı şifre stilleri deneyebilirsin. Kilit ekranından birçok bilgiye kolayca ulaşabilirsin. Ek güvenlik önemlerinin yanı sıra bir zengin tema ve duvar kağıtlarına sahip.

  2. ateş böceği kilit ekranı

    ateş böceği kilit ekranı

    Ateş Böceği Kilit Ekranı, adından da anlaşılacağı üzere ateş böceklerini kilit ekranını taşıyor. Harika doğa manzaraları eşliğinde ateş böcekleri kilit ekranını aydınlatacak. Kilit ekranından mesajlarını ve bildirimlerini okuyabilir, widgetlarını kullanabilir ve özelleştirme yapabilirsin.

  3. Floatify Lockscreen

    Floatify Lockscreen

    Floatify Lockscreen ileekran kilidini harika temalarla özelleştirebilir hatta iOS 10 tarzında kilitler kullanabilirsin. Kilidi açmadan bildirim ve mesajlarını okuyabilir hatta cevaplayabilirsin. Özel temalarının yanı sıra akıllı kilit özelliğiyle cihazını daha hızlı açabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…