Telefonda Gizlenen Uygulamalar Nasıl Bulunur?

telefonda-gizlenen-uygulamalar-nasıl-bulunur

Telefonuna bilgin dışında uygulama yüklenmiş olabilir mi? Çocukların cihazlarında herhangi bir uygulamayı gizliyor mu? Telefonda gizlenen uygulamalar nasıl bulunur diye merak ediyorsan işte, soruna cevap verebilecek çözümler. Nasıl bulacağını öğrenmek için hemen okumaya başla.

Telefonda Gizlenen Uygulamalar Nasıl Bulunur: 5 Farklı Çözüm

Telefonunda deneyebileceğin yöntemlerden bahsedeceğiz. Cihazında gizli uygulama olduğuna dair şüphelerin varsa tüm bu çözüm yollarını denemende fayda var.

Şimdi Android’de gizli uygulama nasıl bulunur, adım adım ele alalım.

1- Uygulama Çekmecesinde Gizlenen Uygulamalar Nasıl Bulunur?

Android ana ekranında her yüklü uygulamayı göremeyebilirsin. Uygulama çekmecesi, cihazında yüklü olan tüm uygulamaların listelendiği bölüm. Bu açıdan uygulama çekmecesini kontrol etmende fayda var.

Uygulama çekmecesine girmek için kimi cihazlarda altı noktalı simge veya farklı bir menü simgesi olabilir. Bazı cihazlarda ekranı yukarı çekmek suretiyle uygulama çekmecene erişebilirsin.

1- Uygulama çekmecesindeki sağ üst köşedeki üç noktaya dokun.

telefonda-gizlenen-uygulamalar-nasıl-bulunur

2- Uygulamaları Gizle seçeneğine dokun. Gizli olan uygulamaların listesi gözükecek. Eğer cihazında böyle bir seçenek yoksa gizli bir uygulamanın olmadığı veya bu özelliğin cihazında etkinleştirilmediği anlamına gelebilir.

telefonda-gizlenen-uygulamalar-nasıl-bulunur

Gizleme özelliğine sahip Nova Launcher Prime gibi bir başlatıcı kullanarak uygulamalarını hem gizleyebilir hem de gizli uygulama var mı kontrol edebilirsin. Tabii ki yine uygulama çekmecesinin yardımıyla.

2- Ayarlardan Gizlenen Uygulamalar Nasıl Bulunur?

Tüm uygulamaların listesine ulaşmanın bir yolu da Ayarlar seçeneğini kullanmak. Bunun için:

1- Cihazının çark şeklindeki Ayarlar simgesine dokun.

telefonda-gizlenen-uygulamalar-nasıl-bulunur

2- Uygulamalar seçeneğine gir.

telefonda-gizlenen-uygulamalar-nasıl-bulunur

3- Tümü seçili olduğunda bütün yüklü uygulamalar listelenecek.

telefonda-gizlenen-uygulamalar-nasıl-bulunur

Burada Android’in çalışması için gerekli olan sistem uygulamalarını da görebilirsin. Gözüne çarpan tuhaf bir durum var mı kontrol et.

3- Uygulama Bilgilerinden Gizli Uygulama Nasıl Bulunur?

Listedeki uygulama isimlerine ve logolarına baktığında bir anormallik gözükmeyebilir. Ancak Google Play’de uygulama, dosya, fotoğraf ve video gizlemeye yarayan pek çok araç yer alır. Hatta bu uygulamalar, takvim, hesap makinesi gibi temel araçlar şeklinde sunulur.

Bu hesap makinesi görünümündeki uygulama, hesaplama işlevlerini yerine getirebildiği gibi belirli bir şifre girildiğinde gizli kasasını açar ve depolama aracına dönüşür.

Bir uygulamanın görünen işlevi dışında başka bir özelliği var mı veya bir uygulamayı taklit mi ediyor anlamak için bilgilerini kontrol edebilirsin. Bunun için:

1- Uygulama çekmecesindeki merak ettiğin uygulamanın simgesine basılı tut ve bir menü çıkana dek bekle. Çıkan menüden Uygulama Bilgileri seçeneğine dokun.

telefonda-gizlenen-uygulamalar-nasıl-bulunur

2- Uygulama Bilgileri sayfası açılacak. Bu sayfaya Ayarlar > Uygulamalar > Uygulama (kontrol edeceğin uygulama neyse) yolunu izleyerek de ulaşabilirsin. Mağazadaki Uygulama Ayrıntıları veya Uygulama Ayrıntıları seçeneğine tıkla.

telefonda-gizlenen-uygulamalar-nasıl-bulunur

3- İndirilen mağazadan veya Google Play’den, uygulama hakkındaki bilgiler gösterilecek. Burada uygulamanın özelliklerini kontrol edebilirsin.

telefonda-gizlenen-uygulamalar-nasıl-bulunur

4- Klasör ve Ekran Düzenini Kontrol Etme

Günümüzde pek çok Android, cihaz ekranı yatay olarak genişletebiliyor. İlk bakışta görünmeyen bir uygulama yan ekranda yer alabilir. Bu ekranları sağa sola, aşağı yukarı parmağını hareket ettirerek kontrol et.

Android kolaylık olması açısından bazı uygulamaları klasörler altında gruplar. Herhangi bir uygulamayı gözden kaçırmak için birden fazla uygulamanın gruplandığı bir klasör, iyi bir yer olabilir.

Bir dosya yöneticisi kullanarak Android klasörlere göz atabilirsin. Ancak bu noktada Android klasör sistemi hakkında bilgi sahibi olman gerekebilir. Her gizli klasör, kötü amaçlı olmayabilir. Özellikle sistem dosya ve klasörleri Android’de gizlenir.

5- Web Uygulamalarının Varlığı

Bir şeyi gizlemek için illa da uygulama yüklemene gerek yok. Günümüzde pek çok uygulama, telefona yüklemeye gerek kalmadan web arayüzünden de kullanılabiliyor. Örneğin Instagram’ı web tarayıcından kullanabilirsin.

Bu tür platformların varlığı işini zorlaştıracaktır. Özellikle çocuklarının telefonunu kontrol ediyorsan web tarayıcıları (Chrome gibi) aracılığıyla sık girilen sitelere, tarayıcı geçmişine göz atman faydalı olacaktır.

Yukarıdaki yöntemleri denedin ancak hala içinde şüphe varsa cihazının RAM ve arka planda veri kullanım bilgilerini de kontrol edebilirsin. Cihazının ayarlarından RAM ve veri tüketimini kontrol ettikten sonra arka planda çalışan tüm uygulamaları kapatabilirsin.

Telefonda gizlenen  uygulamalar nasıl bulunur değindik. Android için en iyi 5 fotoğraf ve video gizleme uygulaması listemize de göz at.

AndroidListe‘den APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. Nova Launcher Prime

    Nova Launcher Prime

    Birçok kişiselleştirme imkanı sunan Nova Launcher Prime ile cihazına yeni bir hava katacaksın. El hareketleri, koyu temanın yanı sıra birbirinden ilginç simgeler, temalar, duvar kağıtları sunuyor. Eski görünümleri yedekleyebilir ve geri alabilirsin. İstersen uygulamalarını gizleyebilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…