TikTok Konum veya Bölge Değiştirme Nasıl Yapılır?

tiktok-konum-değiştirme

TikTok’ta farklı ülkelerden, bölgelerden içerikler görmek, videolar izlemek istiyorsun ama bu pek mümkün olmuyor mu? TikTok konum veya bölge değiştirme konusunda her ne kadar sıkı olsa da deneyebileceğin çözümler de bulunuyor. Neler yapabileceğini görmek için okumaya devam et!

Gençler arasında oldukça sık kullanılan TikTok her geçen gün kullanıcı sayısını artıyor. Haliyle içerikler de artıyor. Ancak platformun algoritması genellikle bulunduğunu konuma, bölgeye, göre sana içerikler gösteriyor.

TikTok Konum veya Bölge Değiştirme Yolları

Kimi zaman farklı bölge ve dillerden videolar da izlemek isteyebilirsin. Bunun için Tiktok’ta konum veya bölge değiştirmen gerekiyor. Ancak platform bu konuda bir hayli zorlu. Çünkü SIM kartının bölge (ülke) bilgilerini kullanıyor. Yine de deneyebileceğin çözümlere göz atalım.

Bahsedeceğimiz çözümleri tek tek uygulayabileceğin gibi kesin sonuç almak için hepsini yapman da gerekebilir. Değindiğimiz gibi TikTok algoritması bu konuda çok sıkı

1. Çözüm: Dili Değiştirmek

TikTok yapısı gereği tercih ettiğin uygulama dili dışında diğer dillerde hazırlanmış videoları pek gösterme taraftarı değil. Ancak çoklu dil tercihi yapmana imkan tanıyor.

Aşağıdaki adımları izleyerek yeni bir dil ekleyebilirsin. Özellikle içeriklerini görmek istediğin bir ülke varsa oraya ait dili eklemen de fayda var. Örneğin Fransa için Fransızca, Mısır için Arapça gibi.

1- TikTok’u başlat. Sağ alt köşedeki Ben simgesine dokun.

tiktok-konum-değiştirme

2- Sağ üst köşedeki üç noktaya dokun.

tiktok-konum-değiştirme

3- İçerik & Etkinlik bölümünde İçerik Tercihleri kısmına tıkla.

tiktok-konum-değiştirme

4- Video Dilleri seçeneğine gir.

tiktok-konum-değiştirme

5- Dil Ekleme seçeneğine dokun.

tiktok-konum-değiştirme

6- Görmek istediğin ülkeye ait dili seçip Tamam de.

tiktok-konum-değiştirme

Bölge değişikliği hemen olmasa da seçtiğin dile ait içerikler görmeye başlayacaksın.

2. Çözüm: Takibe Başla

TikTok takip ettiğin etiketlere, içerik üreticilere göre sana yeni videolar önerir. Yani gerçekleştirdiğin etkileşimler önemli. Bu yüzden farklı konumlardan veya ülkelerden kişileri takip etmeye, içerikleri izlemeye başlarsan uygulama bu yerlerden daha fazla video göstermeye başlayacak.

Bunun için keşfet bölümüne göz atmalısın.

1- Ana sayfadaki Keşfet seçeneğine dokun.

tiktok-konum-değiştirme

2- Burada üstteki ara bölümüne görmek isteğin konumu, ülkeyi yaz. Örneğin İngiltere için England yaz.

tiktok-konum-değiştirme

2- Kullanıcılar sekmesine dokun ve popüler kişilerden bazılarını takip et.

tiktok-konum-değiştirme

3- Videolar sekmesinden videolar izle.

tiktok-konum-değiştirme

4- Etiketler sekmesine gel ve paylaşım sayısı çok olan birine dokun.

tiktok-konum-değiştirme

5- Favorilerine EKLE seçeneğine dokunarak eklenmesini sağla.

tiktok-konum-değiştirme

Bu şekilde yaparak algoritmanın bölge ve konum değişikliğine giderek tercih ettiğin yerlerden içerikler göstermesini sağlayacaksın.

3. Çözüm: VPN Kullanmak

TikVPN gibi pek çok VPN uygulaması, konum, girilen ülke gibi kimliğini ortaya çıkaran bilgileri saklar. Bu tür bilgilerin saklanması TikTok’ta konumun değişmesine de neden olabilir.

TikTok’u açmadan önce VPN uygulamasını başlatmalısın. İçerik görmek istediğin ülkelerden birinden sunucu seçimi yap. Örneğin Kanada, İngiltere veya İtalya gibi ülkelerden bir sunucu seç. VPN’yi başlat. Ardından TikTok’a gir. VPN işe yararsa sunucu seçimi yaptığın ülkelerden videolar izleyebilirsin.

4. Çözüm: SIM Kartı Değiştirmek

Kimi zaman VPN’de dahil olmak üzere yukarıda bahsettiğimiz çözüm yolları işe yaramayabilir. Bu da uygulamanın SIM kartını bölge kodlarına göre sana içerik gösterdiği anlamına gelir.

Böyle bir durumda içeriklerini merak ettiğin ülkeye ait SIM kartı satın alıp kullanmak çözüm olabilir. TikTok, yeni SIM kartın bölge kodlarına göre içerik göstermeye başlayacaktır. Ancak böyle bir çözüm yolu ne kadar makul sen karar ver.

TikTok’ta nasıl takipçi kazanılır ve beğeni kasılır, merak ediyorsan ilgili blog yazımızı mutlaka oku.

TikTok konum veya bölge değiştirme ile ilgili çözüm yollarını paylaştık. AndroidListe‘den APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. TikVPN - Super, Unlimited, Security Free VPN Proxy

    TikVPN – Super, Unlimited, Security Free VPN Proxy

    TikVPN, İnternet’te güvenli ve anonim olarak gezinmeni sağlayan bir VPN uygulaması. Çevrim içi gizliliğini korumak için üst düzey şifreleme sistemi kullanır. Etkinlik ve bağlantı kaydı tutmaz. 40’tan fazla sunucu seçeneğine sahip. Tüm bölge sınırlamalarını ortadan kaldırır.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…