Wi-Fi ile Arama Android’de Nasıl Kullanılır?

wifi-ile-arama

Arama yapmanın daha uygun bir yolunu mu arıyorsun? Zaman zaman şebeke çekim sorunları yaşıyorsan deneyebileceğin bir yol var: Wi-Fi ile arama. Peki, bu özellikten nasıl faydalanacaksın? Yapman gereken ayarlar veya kullanman gereken uygulamalar var mı? Öğrenmek için hemen oku!

Wi-Fi ile Arama Hakkında Bilmen Gerekenler

Android telefonunda arama yapmak için farklı seçeneklere sahipsin. Şebeke üzerinden arama yapabileceğin gibi Wi-Fi ile de arama yapabilir, neredeyse hiç para ödemezsin. Özellikle yurt dışı seyahatlerinde uluslararası dolaşım (roaming) masraflarını düşürebilirsin.

Wi-Fi ile arama yapabilmek için İnternet bağlantısı şart. İnternet bağlantısını 3G, 4,5G/5G gibi hücresel verilerin üzerinden olabileceği gibi kablosuz ağdan da gerçekleştirebilirsin.

Günümüzün telefonları Wi-Fi aramasını desteklemekte ama yine de emin olmak için üreticisine danışabilirsin. Türkiye’deki operatörler ise bu tür aramayı müşterilerine sunmuş durumda.

WhatsApp, Facebook Messenger gibi pek çok mesajlaşma uygulaması VoIP teknolojisi kullanır ve sesli arama için Wi-Fi ağına ihtiyaç duyar. Wi-Fi ile aramada ise VoWiFi ve VoLTE teknolojisi kullanılır, kablosuz ağ bulmak zorunda kalmazsın. Yani hücresel verileri kullanarak sesli arama yapabilirsin. Bu noktada operatörünün fiyat politikası devreye girer.

Modem üzerinden Wi-Fi kullanarak yapacağın aramalarda herhangi bir ücret ödemene gerek kalmaz. Şebekeden 4,5G teknolojisini kullanarak yapacağın aramalar, hücresel verilerini tüketeceği için ücret ödemen gerekebilir. Operatörüne sorup bilgi alabilirsin.

Her yerde ücretsiz Wi-Fi bulmak mümkün. İlgili blog yazımızı okuyarak en iyi Android uygulamaları keşfedebilirsin.

Telefonunun uygunsa cihaz ayarlarında yapacağın bir dizi değişiklik ile kolayca kablosuz ağ üzerinden arama yapabilir veya uygulama kullanabilirsin. Android üzerinden nasıl yapılır, bakalım.

Wi-Fi ile Arama İçin Android Ayarları

Modern telefonların neredeyse tamamı Wi-Fi’dan aramayı destekler. Bahsedeceğimiz ayarlar, telefonunun modeline ve Android sürümüne göre değişebilir ancak temel mantık aynı.

Wi-Fi ile aramayı açmak için

1- Cihazının Ayarlar’ını aç. Bağlantılar seçeneğine dokun.

wifi-ile-arama

2- Wi-Fi Araması seçeneğini imleci sağa çekerek aç.

wifi-ile-arama

3- Bu seçeneğin üzerine dokunduğunda eğer mobil ağın üzerinden arama yapmak istemiyorsan Tercih edilen Wi-Fi seçeneğini işaretleyebilirsin. Ancak bulunduğun ortamda hiçbir Wi-Fi bağlantısı yoksa Tercih Edilen Mobil Ağ seçeneğini işaretlemelisin.

wifi-ile-arama

Artık kablosuz ağın üzerinden arama yapabilirsin. Bunu yurt dışına çıktığında, dakikaların kalmadığında, dakikalarını harcamak istemediğinde veya cihazını uçak moduna alarak deneyebilirsin.

Normalde çağrı uygulamanı kullanarak birini aramak için ne yapıyorsan aynısını yaparak kolayca konuşabilirsin. İstersen bu alanda hizmet veren uygulamaları da tercih edebilirsin.

Wi-Fi ile Arama İçin Uygulama Kullanımı

Uygulama kullanarak da Wi-Fi araması gerçekleştirebilirsin. Bu tür uygulamalardan arama yaparken karşı tarafında aynı uygulamaya sahip olmasına gerek yok. Tabletinde de kullanabilirsin. Kimi zaman operatörlerden daha uygun fiyatlar ve daha fazla dakika avantajı da sunabilir.

Talkatone bu uygulamalardan bir tanesi. Peki uygulamayı nasıl kullanacaksın. Bunun için:

1- Uygulamayı cihazına indirip kur.

2- E-posta adresini veya mevcut telefon numaranı kullanarak bir hesap oluştur.

3- E-postana veya telefonuna gelen onay kodunu gir.

4- Talkatone numaranı seç ve arama yapmaya başla.

Wi-Fi ile arama için alternatif olarak Dingtone uygulamasını da kullanabilirsin. Hücresel veri veya Wi-Fi olmadan İnternet’e bağlanmak mümkün, bunu biliyor muydun? AndroidListe‘den APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. Talkatone: Free Texts & Calls

    Talkatone: Free Texts & Calls

    Talkatone, dakikalarını harcamadan hücresel verilerini veya Wi-Fi kullanarak sesli arama yapabileceğin bir uygulama. Kısa mesaj, MMS gönderebilir, grup sohbeti yapabilirsin. Dilersen ikinci bir telefon numarası alabilir ve istediğin an değiştirebilirsin.

  2. Ücretsiz Arama ve SMS Mesajı

    Ücretsiz Arama ve SMS Mesajı

    Dingtone ile kablosuz ağ veya 3G/4G/5G veri ağlarını kullanarak daha ucuza hatta ücretsiz uluslararası arama yapabilirsin. Kısa mesajlar gönderebilir ve alabilirsin. Tabletini bir telefona dönüştürebilir, ikinci bir telefon numarasına sahip olabilirsin. Yüksek ses kalitesi de cazibesi.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…