Facebook Messenger SMS Kapatma Android’de Nasıl Yapılır?

messenger-sms-kapatma

Facebook Messenger SMS Kapatma Android’de Nasıl Yapılır? Anlık mesajlaşma uygulamaları, SMS alıp göndermeni de sağlıyor. Ancak artık bu özelliği kullanmak istemiyorsan Facebook Messenger SMS kapatma seçeneği var. Bunu, Anroid’de iki farklı yöntemi kullanarak yapmak mümkün. Nasıl yapacağını adım adım öğrenmek için hemen okumaya başla!

Facebook Messenger SMS Kapatma Yöntemleri

Günümüzün mesajlaşma uygulamaları cep telefonundaki SMS işlevini de kontrol edebiliyor. Varsayılan uygulama dışında kısa mesaj alıp göndermene imkan tanıyor. Bunlardan biri de Facebook Messenger.

Tek elden tüm mesajları yönetmek oldukça pratik gelebilir ama cihazının SMS uygulaması veya başka bir uygulama üzerinden kısa mesajlarını kontrol etmek isteyebilirsin. Messenger SMS kapatma, kolayca yapılabiliyor.

SMS uygulaması olarak Facebook Messenger’ı kullandığını kabul ederek iki yöntem paylaşacağız. Bu yöntemlerden birini kullanarak Messenger’ın SMS özelliğini kapatabilirsin.

Facebook Messenger SMS Kapatma Uygulamanın Kendisinden Nasıl Yapılır?

İlk yöntemde kapatma işlemini, uygulamanın kendi ayarlarından yapabilirsin. Bunun için aşağıdaki adımları izle.

1- Facebook Messenger’ı aç. Sol üst köşedeki profil resmine dokun.

messenger-sms-kapatma

2- Tercihler bölümünde SMS seçeneğine gir.

messenger-sms-kapatma

3- SMS sayfasında Açık olan düğmeyi sola çekerek kapat.

messenger-sms-kapatma

4- “Emin misin?” mesajını SMS’i Kapat seçeneğine dokunarak onayla.

messenger-sms-kapatma

5- Varsayılan Uygulamalar sayfası açılacak. SMS Uygulaması’na dokun.

messenger-sms-kapatma

6- Cihazında bulunan yerleşik Mesajlar uygulamasını veya kullanmak istediğin başka uygulama varsa seç.

messenger-sms-kapatma

7- Geri döndüğünde veya SMS seçeneğine tekrar girdiğinde SMS Kapalı şeklindeki ayar değişikliğini göreceksin. Artık Messenger üzerinden kısa mesajlarını okuyamayacaksın. Şimdi diğer yönteme geçelim.

messenger-sms-kapatma

Facebook Messenger SMS Kapatma Varsayılanlardan Nasıl Yapılır?

Bu ikinci yöntemde birincisine benzer özellikler taşıyor ancak bu kez Android cihazının Ayarlar kısmından yapabilirsin. Bunun için:

1- Telefonunun Ayarlar’ına gir.

2- Uygulamalar seçeneğine dokun.

messenger-sms-kapatma

3- Uygulamalar sayfasının sağ üst köşesindeki üç noktaya dokun.

messenger-sms-kapatma

4- Varsayılan Uygulamalar seçeneğine bas.

messenger-sms-kapatma

5- SMS Uygulaması sekmesine gir.

messenger-sms-kapatma

6- Varsayılan SMS uygulaması olarak Messenger gözükecek. Bunun yerine yerleşik Mesajlar uygulamasını veya varsa bir başkasını seç.

messenger-sms-kapatma

Böylelikle Facebook Messenger SMS kapatma işlemini tamamlamış olacaksın. Bundan sonra Messenger üzerinden kısa mesajlarına erişemeyecek, varsayılan uygulaman üzerinden kontrol edebileceksin.

Tekrar kullanmak istediğinde uygulama üzerinden Facebook Messenger SMS özelliğini açabilir veya Ayarlar’dan varsayılan SMS uygulaması olarak Messenger’ı seçebilirsin.

Facebook Messenger’da gizli konuşma yapabileceğini biliyor muydun? AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. Facebook Messenger

    Facebook Messenger

    Facebook Messenger, SMS ve Facebook mesajlarını tek bir yerde toplayabileceğin ücretsiz bir iletişim uygulaması. Sesli ve görüntülü konuşabilir, bireysel veya grupça mesajlaşabilirsin. Resim, video, konum bilgisi ve daha fazlasını paylaşabilir, hikayelere bakabilir, gizli konuşma özelliğini deneyebilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…