WhatsApp Profiline ve Duruma Kim Bakmış Nasıl Anlaşılır?

whatsapp-profiline-duruma-kim-bakmış

Mesajlaşırken bir taraftan da birilerinin seni izlediğini mi düşünüyorsun? WhatsApp profiline ve duruma kim bakmış anlaşılır mı? Profiline bakanları göstereceğini vaat eden uygulamalar gerçekten işe yarıyor mu? Aklındaki bu tür sorulara cevaplar bulmak için hemen okumaya başla!

Bugün, popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile ilgili en çok merak edilen iki konuya açıklık getirecek ve nasıl yapacağını adım adım anlatacağız.

WhatsApp Profiline Kim Bakmış Anlaşılır mı?

Son zamanların sıkça tartışılan sorusu WhatsApp profiline kim bakmış gerçekten anlaşılabilir mi? Bu işi yaptığını söyleyen uygulamalar gerçekten işe yarıyor mu, ele alalım.

Esasen bu şimdilik mümkün gözükmüyor. Çünkü WhatsApp’ın yerleşik olarak sunduğu, profiline bakanları görebileceğin bir özelliği bulunmuyor.

Ancak uygulama üzerinden profil fotoğrafını, son görülme zamanını, hakkımda ve durum bilgilerini kimlerin görebileceğini kontrol edebilirsin. Üç seçeneğin var: herkes, kişilerim, hiç kimse.

Bunları da Ayarlar > Hesap > Gizlilik yolunu izleyerek düzenleyebilirsin. Kişilerim seçeneğini işaretleyerek profiline sadece kişiler listende olanların bakmasını sağlayabilirsin.

whatsapp-profiline-duruma-kim-bakmış

WhatsApp profiline bakanları gösterdiğini söyleyen uygulamalar var hatta bunlardan iki tanesine değineceğiz. Peki bu uygulamalar yalan mı söylüyor?

Maalesef evet. Bu tür uygulamalar Kişiler listene yani rehberine erişerek rastgele insanlar gösteriyor veya daha da ileri gidip sahte profiller sunuyor. Aslında rehberindeki bu kişi profile bakmadığı halde bakmış gibi gösteriyor.

Bu tür yazılımlar, WhatsApp profiline kim baktı soruna cevap verebilmesi için WhatsApp’ın veri tabanına sızması (hackleme) gerekiyor. Bu da pek mümkün gözükmüyor. Çünkü böyle bir girişim olması durumunda WhatsApp kullanımın yasaklanır, uygulamayı bir daha kullanamazsın.

Bu tür uygulamalar genellikle kurulum sırasında Kişilerine erişim izni ister. Hatta konum, medya dosyaları gibi daha fazla talepte bulunabilir.

Böyle bir durum ise güvenlik ve gizlilik sorunlarına yol açabilir. WhatsApp güvenlik ve gizlilik için 5 ipucunun yer aldığı blog yazımızı okuyarak bu tür sorunların önüne geçebilirsin.

Yine de merak ediyor veya arkadaşlarına şaka yapmak istiyorsan Kim Baktı- WProfile ve Whats Tracker: Who Viewed My Profile uygulamalarını aşağıda bulabilirsin.

WhatsApp Duruma Kim Bakmış Nasıl Anlaşılır?

Söz konusunu durumlar olunca WhatsApp profiline bakanları göstermede olduğu kadar ketum değil. Uygulama üzerinden WhatsApp duruma kim bakmış anlayabilirsin. Nasıl yapacağına değinelim. Halihazırda bir durum paylamış olmalısın.

1- Uygulamayı aç. Durum sekmesine tıkla ve Durumum’a gir.

whatsapp-profiline-duruma-kim-bakmış

2- Altta yer alan göz simgesine dokun.

whatsapp-profiline-duruma-kim-bakmış

3- Görenler penceresi açılacak. Burada paylaştığın duruma bakanları görebilirsin.

whatsapp-profiline-duruma-kim-bakmış

WhatsApp profiline kim bakmış diye zaman kaybetmek yerine işine çok yarayacak 10 WhatsApp durum hilesi ve püf noktası makalemize bakabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. Kim baktı- WProfile

    Kim baktı- WProfile

    Kim Baktı, WhatsApp profil resmine, durumuna ve hakkındaki bilgilere kim bakmış görmen için geliştirilmiş bir uygulama. Her ne kadar kendilerine özel bir algoritmalarının olduğunu locum de uygulama şakadan öteye geçemiyor.

  2. Whats Tracker: Who Viewed My Profile?

    Whats Tracker: Who Viewed My Profile?

    Whats Tracker, WhatsApp profiline kimlerin baktığını kontrol edebilmen için tasarlanmış bir uygulama. Hatta öyle ki profiline ne zaman ve nereden bakıldığını dahi gösterebiliyor. Ancak uygulamada tüm bunlar hayali.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …