Android’de Canlı Duvar Kağıtları Nasıl Yapılır?

android-canlı-duvar-kağıtları

Telefonundaki duvar kağıtlarından sıkıldın mı? Daha özel bir şeyler mi arıyorsun? Android canlı duvar kağıtları yapmana imkan tanıyor. Kendi tasarımlarını yapabilir, daha kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşayabilirsin. İhtiyacın olanları, nasıl yapacağını görmek için hemen oku!

Android Canlı Duvar Kağıtları

Android’in güzel özelliklerinden bir tanesi de kişiselleştirmeyi sonuna dek desteklemesi. Cihazının ekranını kendi canlı duvar kağıtların ile özelleştirebilrisin.

Bazı Samsung ve Xiaomi model telefonlar herhangi bir ek uygulamaya ihtiyaç duymadan galerinden seçeceğin videolar ile hareketli duvar kağıtları yapmana imkan tanıyor. Ancak genel olarak Android canlı duvar kağıtları yapmak için üçüncü taraf bir uygulama kullanmak işini daha da kolaylaştıracak.

Hem bu tür uygulamalardan örnekler verecek hem de nasıl yapacağını adım adım göstereceğiz. Detayları öğrenmek için okumaya devam et!

Android Canlı Duvar Kağıtları İçin Pratik Yapım Yolu

Video Live Wallpaper gibi bir uygulama kullanarak kendi hareketli duvar kağıtlarını oluşturabilirsin. Nasıl yapacağına geçmeden önce Video Live Wallpaper uygulamasını AndroidListe’den indir ve telefonuna kur, istenilen izinleri de vermeyi unutma.

Canlı duvar kağıdı oluşturmak için

1- Uygulamayı aç. Duvar kağıdı olarak kullanacağın videoyu eklemek için Choose Video seçeneğine dokun.

android-canlı-duvar-kağıtları

2- Video galerin açılacak, istediğin videoyu seç.

android-canlı-duvar-kağıtları

3- Aşağıdaki oynatıcıdan videonun başlangıç ve bitiş noktalarını ayarlayabilirsin. Sağ üst köşedeki kare tuşa dokun.

android-canlı-duvar-kağıtları

4- Bir ön izleme penceresi açılacak. Yapmak istediğin değişiklik varsa sağ üst köşedeki çark simgesine dokunarak Ayarlar’a gir.

android-canlı-duvar-kağıtları

5- Buradan

android-canlı-duvar-kağıtları

  • Start/End seçeneği ile videonun başlama ve bitiş süresini
  • Audio seçeneği ile sesi aç (enable) veya kapat (disable)
  • Scale Fit ile dikey yönlü Scale Fit with Crop ile yatay yönlü olmasını

düzenleyebilirsin. Düzenlemeleri yaptıktan sonra tekrar sağ üst köşedeki kare simgeye dokun.

6- En altta yer alan Duvar Kağıdını Ayarla seçeneğine bas.

android-canlı-duvar-kağıtları

7- Ana ekran veya Ana ekran ve kilit ekranı seçeneklerinden birini seçerek işlemi tamamla.

android-canlı-duvar-kağıtları

Artık kendi Android canlı duvar kağıdını oluşturdun. Dilediğin zaman yenisi ile değiştirebilirsin.

Android Canlı Duvar Kağıtları İçin Uygulamalar

Video Live Wallpaper dışında da kullanabileceğin Android uygulamalar var. Bu uygulamaları aşağıda bulabilirsin. İstersen canlı duvar kağıtları koleksiyonumuza da bakabilirsin.

WhatsApp duvar kağıdı nasıl değiştirilir blog yazımızı okuyarak sohbetlerinin havasını da değiştirebilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, bu makaleyi sosyal ağlarında paylaş ve bizi Facebook‘tan takip etmeyi unutma!

  1. KLWP: Kustom Live Wallpaper HD

    KLWP: Kustom Live Wallpaper HD

    KLWP Live Wallpaper Maker, Android ekranını istediğin gibi tasarlamanı sağlıyor. Duvar kağıdına hareket katmanın dışında analog veya dijital saatler, canlı haritalar, hava durumu bilgileri ekleyebilirsin. Nova Launcher’ı da tamamen destekliyor.

  2. GIF Live Wallpaper

    GIF Live Wallpaper

    GIF Live Wallpaper uygulaması ile dilediğin GIF’i canlı duvar kağıdı olarak Android ana ekranına ve kilit ekranına kolayca ayarlayabilirsin. Ek bir ayar gerektirmeyen uygulamadan faydalanabilmen için cihazının canlı duvar kağıtlarını desteklemesi yeterli. Resmin boyutunu da ayarlayabilirsin.

  3. Video Live Wallpaper

    Video Live Wallpaper

    Video Live Wallpaper, İngilizce olsa da kullanımı çok kolay canlı duvar kağıdı düzenleme uygulaması. Video galerinden istediğin videoyu, belirli zaman aralıklarını kullanarak duvar kağıdı yapabilirsin. Sesi açıp kapatabilir, ekrana en uygun hale getirebilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…