WhatsApp Sesli Mesaj ile İlgili En İyi İpuçları ve Püf Noktaları
WhatsApp sesli mesaj göndermeyi seviyor musun? Yazmak yerine hızlıca sesli notlar yani ses kayıtları göndermeni sağlayan bu özellikten daha fazla faydalanmak ister misin? Sesli mesajları kullanırken işine çok yarayacak 10 ipucu ve püf noktası burada. Detaylar için hemen okumaya başla!
WhatsApp Sesli Mesaj için 10 İpucu ve Püf Noktası
WhatsApp sesli mesaj, birçok avantaja sahip. Verimli şekilde kullanmak istiyorsan mutlaka aşağıdaki ipuçlarına ve püf noktalarını göz atmalısın.
1- Yalnızca Gerektiğinde Kullan
Öncelikle bir hatırlatmada bulunalım. Kimi hallerde bu özelliği kullanmak uygun olmayabilir. Sesli bir kayıt yapacağın için sinemada bu özelliği kullanmak pek de uygun düşmez.
Sesli mesajlar özellikle yazı yazamadığımız durumlar için ideal bir çözüm sunar.
2- Dinlemek İçin Kulağına Tut
Gelen bir WhatsApp sesli mesaj, oynatıldığında doğrudan hoparlöre aktarılır ve ses dışa verilir. Ancak mesajın özel olduğunu düşünüyor veya çevrendekilerin duymasını istemiyorsan sesli mesajı dinlemek için kulağına yaklaştır. Bu durumda ses telefonun kulaklığından gelecek ve dışarıya aktarılmaz.
WhatsApp sesli mesaj nasıl dinlenir makalemizde ayrıntıları bulabilirsin.
3- Telefonu Yatay Tutarak Kayıt Yapma
Bazı insanlar seslerinin daha iyi kaydedildiği düşüncesiyle telefonlarını ağızlarına doğru yatay bir şekilde (tepsi tutar gibi) tutar ve mikrofona doğru konuşur. Ses kayıpları açısından bu iyi bir alışkanlık değil.
4- Sesli Mesajı Hızlandır
Uzun sesli mesajlar göndermeyi seven bir arkadaşın varsa ancak fazlaca zamanın yoksa sesli mesajı hızlandırabilirsin. Bunun için bir TalkFaster uygulamasına ihtiyacın olacak.
Nasıl yapacağını öğrenmek için WhatsApp sesli mesaj hızlandırma nasıl yapılır makalemize göz atabilirsin.
5- Mesajını Göndermeden Önce Dinle
Sesli mesajı göndermeden önce dinleyebileceğini biliyor musun? Pek çok insanın farkında olmadığı bu özellik, hayat kurtarıcı olabilir. Yapman gereken ses kaydı oluştururken sohbetten çıkmak ve geri geldiğinde kaydı dinlemek.
Nasıl yapacağını detaylı bir şekilde öğrenmek için WhatsApp sesli mesaj göndermeden önce dinleme nasıl yapılır makalemizi oku.
6- Sesli Mesajı Yazıya Dönüştür
Sana gelen herhangi bir mesajı dinleyemiyor veya o an için anlamıyorsan sesli mesajı yazıya dönüştürebilirsin.
WhatsApp sesli mesajı yazıya çevirme nasıl yapılır makalemizi okuyarak nasıl yapacağını öğrenebilirsin.
7- Sesini Değiştir
Sesli mesajlar göndermeden önce sesini değiştirerek veya çeşitli efektler ekleyerek bir kayıt oluşturabilir ve arkadaşlarını şaşırtabilirsin. Bunun için Efektler ile Ses Değiştirici gibi bir uygulamaya ihtiyacın var. Artık bir robot gibi konuşabilirsin.
8- Belli Etmeden Sesli Mesajları Dinle
Bir mesaj okunduğunda mavi tikle işaretlenir. Aynı şey sesli mesajlar içinde geçerli. Karşı tarafın mesajı dinlediğinden haberi olmasını istemiyorsan mesajı uçak modunda dinle veya bir gruba gönderip burada dinle.
Kimseye çaktırmadan WhatsApp sesli mesaj nasıl dinlenir, makalemizde daha detaylı bilgiler bulabilirsin.
9- Kolayca Ses Kaydı Yap
Sesli mesaj gönderirken sürekli mikrofona basılı tutmak zorunda değilsin. Mikrofon simgesine basılı tut ve kilit çıktığında mikrofonu yukarıya doğru kaydır.
Mikrofon tuşuna basılı tutmadan WhatsApp sesli mesaj kaydetme makalemizi okuyarak daha farklı yöntemler de öğrenebilirsin.
10- Tek Seferde WhatsApp Sesli Mesaj Silme
Tek seferde tüm WhatsApp sesli mesajları silmek istersen bunu bir dosya yöneticisi kullanarak kolayca yapabilirsin. Dosya yöneticin ile WhatsApp > Media > WhatsApp Audio klasörünü bul ve içindeki tüm dosyaları sil. Kimi hallerde WhatsApp Voice Notes klasörüne de bakman gerekebilir.
Gruplarından ve sohbetlerinden WhatsApp medya silme nasıl yapılır makalemize de göz atarak fikir edinebilirsin.
Konuyla ilgili düşüncelerini, varsa sorularını Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et!
WhatsApp Messenger
Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü arama yapabilir ve arkadaşlarınla sesli mesajlar, videolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.