Türkiye’deki En İyi Taksi Çağırma Uygulamaları ve Alternatifleri

taksi-çağırma-uygulamaları

Şehir içi ulaşım için genellikle taksi mi tercih ediyorsun? Taksi beklemekten sıkıldın mı? Dakikalarca boş taksi beklemek istemiyorsan taksi çağırma uygulamaları çok işine yarayacak. Dilersen alternatif ulaşım araçlarını da deneyebilirsin. Listemizdeki en iyi Android uygulamaları keşfetmek için hemen okumaya başla!

Taksi Çağırma Uygulamaları ve Alternatifleri ile Güvenli Seyahat

Taksi çağırma uygulamaları arasında dünyada en çok rağbet gören Uber, haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle Türkiye’de yasaklandı ve faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Ancak şehir içi ulaşımda ektin olan uygulamalar halen mevcut.

Türkiye’de hizmet alabileceğin en iyi taksi çağırma uygulamalarını listeledik. Bu uygulamaların sayısı yasal mevzuat gereği oldukça sınırlı.

Şehir içi ulaşımda alternatif yöntemler arayanlar için de sürprizlerimiz var!

Taksi Çağırma Uygulamaları ve Alternatif Ulaşım Araçları

AndroidListe olarak en iyi Android uygulamalardan bir liste hazırladık. Listemizdeki 3 uygulamayla taksi çağırabilirken 2 uygulama ise alternatif ulaşım yöntemi sunmakta.

Sarı taksilerin sisteme dahil olduğu BiTaksi uygulaması listemizin başında yer alıyor.

Yurt dışı kaynaklı şehir içi ulaşım ve taşıma hizmeti veren Careem listemizde.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sunduğu iTaksi, İstanbulluların rahatlatan bir uygulama. Diğer büyük şehirlerde de benzer uygulamalar var ancak maalesef kullanıcılar tarafından pek kabul görmüş değil.

Scotty, motorsiklet ile taksi hizmeti veriyor.

Martı, şehir içi ulaşımı elektrikli araçlar (scooter) aracılığıyla yapmanı sağlıyor.

Araba için en iyi Android uygulamaları ile özel aracınla keyifli seyahatler yapabilirsin.

Taksi çağırma uygulamaları ile ilgili düşüncelerini, varsa sorularını Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. BiTaksi - Cebindeki Taksi

    BiTaksi – Cebindeki Taksi

    BiTaksi, Ankara ve İstanbul’da şehir içi ulaşım için kullanabileceğin bir taksi çağırma uygulaması. Konumuna en yakın ve diğer kullanıcılardan en iyi değerlendirmeye sahip taksiciyi çağırabilirsin. Harita üzerinden ne kadar ödeyeceğini önceden görebilir, kredi kartıyla ödeme yapabilirsin.

  2. Careem Özel Ulaşım Uygulaması

    Careem Özel Ulaşım Uygulaması

    Taksi çağırma uygulaması Careem en rahat, konforlu ve ekonomik yolculuğu vadediyor. En yakın taksiyi çağırmakla kalmaz ileri bir tarihte yapacağın seyahatlerin için rezervasyon yapabilirsin. Araç şoförüne ulaşabilir, yol durumu, gecikme ve iptal hakkında bilgi alabilirsin.

  3. iTaksi

    iTaksi

    iTaksi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hem yolcular hem de sürücüler için keyifli bir taksi deneyimi yaşatmak için tasarlandı. Ne kadar ödeyeceğini ve seyahat süresini önceden görebilirsin. İstanbul’da sana en yakın taksiyi kolayca bulabilirsin.

  4. Scotty

    Scotty

    Şehir içi ulaşımda taksiye göre hızlı bir alternatif sunan Scotty, gideceğin yere motorsiklet ile gitmeni sağlıyor. Motor sürme tekniklerine hakim sürücüler tarafından şehirde istediğin yere trafiğe takılmadan ulaşabilirsin. Sürücüler ve seyahatin hakkında yorum ve değerlendirme yapabilirsin.

  5. MARTI - Elektrikli Scooter Paylaşımı

    MARTI – Elektrikli Scooter Paylaşımı

    Martı, şehir içi ulaşımı elektrikli araçlarla (scooter) kolaylaştırmayı hedefleyen bir uygulama. Uygulama sayesinde park halindeki sana en yakın Martı‘yı harita üzerinde bulabilir, rezerve edebilir ve çalıştırabilirsin. Yolculuk sonrası ödeme ve park etme işlemlerini yapabilirsin.

Ana ekranını daha işlevsel yapacak en iyi 5 Android widget
Ana ekranını daha işlevsel yapacak en iyi 5 Android widget

Android telefonunu açtığında ana ekranında daha işlevsel araçlar görmek ister misin? İşte ana ekranını daha kullanışlı hale getirecek en iyi 5 Android widget. Listemizdeki widgetlar ile haberlere bakabilir, notlar alabilirsin. Çok daha fazlasını yapmak için okumaya devam et! …

Android’de bilmen gereken en iyi 5 aile takip uygulaması
Android’de bilmen gereken en iyi 5 aile takip uygulaması

Çocuklarının, sevdiklerinin arkadaşlarının nerede olduğunu takip etmek mi istiyorsun? Artık nerede kaldı diye endişelenmene hiç gerek yok. Listemizdeki en iyi 5 aile takip uygulaması aracılığıyla sevdiklerinin konumunu her daim izleyebilirsin. Keşfetmek için okumaya devam et!…