WhatsApp Çökerten Mesaj: İnternet’te Dolaşan Yeni Tehlike!

whatsapp-çökerten-mesaj

Anlamsız, tuhaf bir mesaj veya kişi listene eklemen için bir vCard mı aldın? Yeni tehlike sana da ulaşmış olabilir: WhatsApp çökerten mesaj. Paniklemeden atacağın birkaç adımla güvenli iletişime devam edebilirsin. Bu yeni zararlı hakkında daha fazla bilgi için hemen oku!

WhatsApp Çökerten Mesaj: Scary Messages

Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir sorunla karşı karşıya. Aslında sorun yeni değil. Daha önce gündeme gelen siyah noktalı mesaja benziyor ve uygulamanın çökmesine neden oluyor.

İnternet’te dolaşan bu WhatsApp çökerten mesaj tehlikesini WABetainfo duyurdu. Anlamsız karakterlerden oluşan bu mesajlara “scary messages” (tedirgin edici mesajlar) deniyor. Farklı isimler veren de var: mesaj bombası vs.

whatsapp-çökerten-mesaj

Mesaj içerisindeki anlamsız karakterlerden oluşan uzun içeriği, uygulama anlamlı hale getirecek şekilde işlemeye çalışıyor ancak başaramadığı için sonsuz bir çökme oluşuyor. Uygulamayı tekrar kapatıp açsan bile kilitlenip çöktüğü kısır bir döngü oluşuyor.

Bu durumda WhatsApp sohbet geçmişi siliniyor. Yedekleme yapılmamış ise sohbet geçmişine ulaşmak imkansız hale geliyor.

whatsapp-çökerten-mesaj

Bir diğer Scary Messages türü ise vCard. Yine çok uzun isimlerden, anlamsız karakterlerden ve kodlardan kartvizit oluşturuluyor. Bu kartviziti onayladığında 100’e yakın kişiyi de eklemen gerekebilir.

vCard ile gelen kişiyi listene eklemeye çalıştığında WhatsApp karakterleri ve kodları anlayamadığı için kilitleniyor veya donuyor. Nihayetinde ise sonsuz bir çökme döngüsü oluşuyor.

Birçok durumda Scary Messages yüzünden WhatsApp Web çalışmıyor, işlevsiz hale geldiği bildirilmekte.

WhatsApp Çökerten Mesaj: Dikkat Etmen Gerekenler

WhatsApp gruplarında, uygulamanın kilitlenmesine neden olan yeni kod ve karakter dizilimleri paylaşılıyor. Bu noktada dikkatli olup bu tür mesajları arkadaşlarınla paylaşmaman çok önemli.

WhatsApp’ın modlanmış sürümlerini de kullanma. Kodlar üzerinde yapılan değişiklikler, uçtan uca şifreleme sistemine zarar veriyor. Bu da “kilitlenme koruması”nı devreye aldığını için uygulamayı işlevsiz hale getirebilir.

WhatsApp sohbet geçmişini haftada bir yedeklemen iyi bir önlem olacaktır.

WhatsApp Çökerten Mesaj İçin Korunma Yolu

Bu sorun için kalıcı bir çözüm sunulmamış olsa da yapacağın bir dizi ayar ile riskleri en aza indirebilirsin.

Bu tür bir mesaj aldığında ilk yapacağın şey, bu mesajı gönderen kişiyi WhatsApp Web kullanarak engellemek. 

whatsapp-çökerten-mesaj

Bunun için sohbet ekranında üç noktaya dokun. Kişi Bilgisi‘ne ardından da Engelle seçeneğine dokun.

Ayrıca gruplar için gizlilik ayarlarını düzenlemelisin.

whatsapp-çökerten-mesaj

Bunun için Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Gruplar seçeneğine git. Beni kimler gruplara ekleyebilir seçeneğini Kişilerim ve Şunlar Hariç Kişilerim olarak ayarla. Bu sayede tanımadığın kişiler seni gruba ekleyip mesaj atamaz.

WhatsApp’ın çökmesine neden olan mesajı mümkünse WhatsApp Web üzerinden sil.

WhatsApp Web’e girip mesajı silemiyorsan büyük ihtimalle WhatsApp sürekli çöktüğü için oturum açmana izin vermiyor.

Geriye tek çare kalıyor, WhatsApp’ı kaldırıp tekrar kurmak. Sohbet yedeğin yoksa sohbet geçmişin maalesef silinecek.

WhatsApp uzun süredir bu sorundan haberdar ancak kalıcı bir çözüm sunulmuş değil. Bu soruna kalıcı çözümün gelmesi oldukça zaman alacak gibi çünkü karakterle sonsuz sayıda kombinasyonlar yapılabilir.

WhatsApp gruplara katılmak istemiyorsan ne yapmalısın, biliyor musun?

WhatsApp çökerten mesaj ile ilgili düşüncelerini, varsa sorularını Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü arama yapabilir ve arkadaşlarınla sesli mesajlarvideolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…