WhatsApp Püf Noktaları: Mesajları WhatsApp’ta Okundu/Okunmadı Olarak İşaretleme

whatsappta-okunmadı-olarak-işaretleme

Arkadaşından gelen mesajı okuyup cevaplamayı unutuyor musun? Uygulamayı açmadan gelen mesajı okundu olarak işaretlemek ister misin? WhatsApp’ta okundu/okunmadı olarak işaretleme nasıl yapılır bugün ele alacağız. Günlük hayatta oldukça işine çok yarayacak bu WhatsApp püf noktaları için hemen okumaya başla!

WhatsApp’ta Okundu/Okunmadı Olarak İşaretleme

WhatsApp günlük hayatta en çok tercih edilen iletişim araçlarından biri. Gün içerisinden birçok mesaj alabilir veya cevaplamak zorunda kalabilirsin. Kimi zaman yoğun iş temposundan veya müsait olmadığından dolayı okuduğun bir mesajı cevaplamayı unutabilirsin.

Elbette bu da çözümsüz değil. Bahsedeceğimiz WhatsApp püf noktaları ve hileleri işini çok kolaylaştıracak.

Gelen mesajları WhatsApp’ı açmadan okuyabilir ve okundu olarak işaretlenmesini de sağlayabilirsin. Tüm bunları birkaç basit adımla kendin yapabilirsin.

Gelen mesajları WhatsApp’ta okundu/okunmadı olarak işaretleme adımlarına yavaş yavaş geçelim.

WhatsApp’ta Okunmadı Olarak İşaretleme Nasıl Yapılır?

İlk öğreticimiz unutkanlar için gelsin. WhatsApp’ta mesajı okunmadı olarak işaretleme bir hatırlatıcı gibi çalışıyor. Bir mesajı okusan bile cevaplamayı artık unutmayacaksın. Uygulamanın okunmadı özelliği sana yardımcı olacak.

Zamanın olduğunda okunmadı olarak işaretlediğin mesajlarına cevap verebilir bu sayede önemli mesajlarını es geçmiş olmazsın.

Küçük bir hatırlatmada bulunalım. Sen bir mesajı okunmadı olarak işaretlesen bile karşı taraf okundu olarak yani çift mavi tikli göreceğinden senden cevap bekleyeceğini aklından çıkarma!

WhatsApp’ta mesajı okunmadı yapmak için aşağıdaki adımları izle.

1- Uygulamayı aç. Okuduğun ancak okunmadı olarak işaretlemek istediğin sohbetine basılı tut.

2- Sağ üst köşedeki üç noktaya dokun.

whatsappta-okunmadı-olarak-işaretleme

3- Sohbet Kısa Yolu Ekle, Kişiyi görüntüle gibi dört seçenekli bir liste açılacak.

4- Okunmadı Olarak İşaretle seçeneğine dokun.

whatsappta-okunmadı-olarak-işaretleme

Hepsi bu kadar. Şimdi ikinci öğreticiye, okundu olarak işaretlemeye geçelim.

WhatsApp’ta Okundu Olarak İşaretleme Nasıl Yapılır?

Sohbetlerinden gelen herhangi bir mesajı, WhatsApp’a girmeden okundu olarak işaretleyebilirsin. Bunu nasıl yağacağını iki durumda ele alalım.

whatsappta-okunmadı-olarak-işaretleme

İlk olarak mesaj geldiğinde bildirim ekranında görünecek. Buradan kolaylıkla mesajını okuyabilir ve yanıtlayabilirsin. Ancak cevap vermek istemiyor ve okundu olarak işaretlemek istiyorsan mesajın altında yer alan Okundu Olarak İşaretle seçeneğine dokun.

whatsappta-okunmadı-olarak-işaretleme

İkinci durumda ise mesaj bildirimini kilit ekranında görüntüleyebilirsin. Burada mesajını okuyabilir veya cevaplayabilirsin. Cevap vermek istemiyorsan parmağını mesaj bildirimden aşağıya doğru kaydırdığında bir menü açılacak. Okundu Olarak İşaretle seçeneğine dokunman yeterli olacak.

WhatsApp’ın son yeniliğinden haberin var mı?

WhatsApp’ta okundu/okunmadı olarak işaretleme ile ilgili düşüncelerini, varsa sorularını Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü arama yapabilir ve arkadaşlarınla sesli mesajlarvideolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…